Na Dnevih energetikov: švedske izkušnje za dvig energetske učinkovitosti v podjetjih Na Dnevih energetikov: švedske izkušnje za dvig energetske učinkovitosti v podjetjih Med govorniki na letošnji konferenci Dnevi energetikov bo tudi švedska (in evropska) strokovnjakinja za energetsko učinkovitost Anette Persson iz Švedske agencije za energijo.
(video) Zmagovalec okoljskega razpisa Financ izdelal sistem za toplotno omrežje (video) Zmagovalec okoljskega razpisa Financ izdelal sistem za toplotno omrežje V Krškem je podjetje Amibit razvilo in implementiralo svoj prvi sistem za nadzor toplotnega omrežja.
Kandidat za ministra Zajc: nič več gradenj, ki bi lahko ogrozile podtalnico Kandidat za ministra Zajc: nič več gradenj, ki bi lahko ogrozile podtalnico Državni sekretar na ministrstvu za okolje Simon Zajc je napovedal spremembo zakona, po kateri bo država občinam sofinancirala vodovode.

Moratorij na TEŠ 6 zahteva tudi Tretji člen

Čas branja: 1 min
31.01.2012  09:07
Nova spletna skupnost po vzoru Avaaza želi s spletno peticijo vplivati na prihodnost elektroenergetskega projekta

Civilna iniciativa Tretji člen je na svoji spletni strani začela s peticijo o uzakonjenem polletnem moratoriju na vse aktivnosti in odločanje o šestem bloku Termoelektrarne Šoštanj (TEŠ 6). Aktivisti se pridružujejo pozivu skupine nevladnih in političnih organizacij ter posameznikov k etični odločitvi o prihodnosti projekta ter zahtevajo mnenje etičnega razsodišča, pripravo trajnostnega energetskega scenarija in njegovo enakovredno obravnavanje med alternativami razvoja slovenske energetike.

[A] WE11_tes_sostanj_us.1320947498.jpg
Termoelektrarna Šoštanj

Tretji člen navdihujejo vplivi aktivističnih spletnih skupnosti 38 Degrees v Veliki Britaniji, GetUp v Avstraliji in globalni Avaaz, ki ima več kot 12 milijonov članov v 194 državah, v Sloveniji po njihovih podatkih 29 tisoč. Snovalci kampanje Tretji člen želijo s spletnim mestom in družabnimi omrežji vplivati na delo politikov, javnih služb in velikih podjetij, ki so k delovanju v javnem interesu po njihovem mnejue pogosto zavezani zgolj deklarativno.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Odpadki
Odpadki Posneli smo tovornjak, ki je odložil odpadke, kamor jih ne bi smel 1

Lani smo opozorili na več kot 20 tisoč kubičnih metrov gradbenih odpadkov v ljubljanskem predmestju. Preverili smo, kako jih...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Tako je bilo ob največjem izpadu elektrike v Berlinu. Opozorilo za vso Evropo 14

V Berlinu je v torek ostalo brez električne energije okoli 32 tisoč gospodinjstev. Nemci ob tem ugotavljajo, kako so pripravljeni na...

OK & EN
Novice
Novice Energetika Ljubljana kupila plinski turbini od Grkov za 123 milijonov 3

Končali so pogajanja o nakupu dveh plinsko-parnih enot, ki bosta nadomestili premogovni enoti pri ogrevanju Ljubljane.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Novšak: Regija potrebuje 1.200-megavatno jedrsko elektrarno 64

»V Sloveniji in na Hrvaškem skupaj primanjkuje električne energije za 1.200-megavatno jedrsko elektrarno,« je zatrdil generalni...

OK & EN
Novice
Novice Kdo je Simon Zajc, kandidat za okoljskega ministra 11

Vodenje ministrstva za okolje in prostor se obeta državnemu sekretarju Simonu Zajcu, ki ga na položaj predlaga SMC. Po mnenju prvaka...

OK & EN
Novice
Novice Šesterica toži EU, ker spodbuja kurjenje lesa, kar povzroča več izpustov kot premog 4

Tožniki iz EU in ZDA dokazujejo, kakšno škodo povzroča Evropi in ZDA direktiva, ki šteje med obnovljive vire tudi lesno biomaso.