Fotovoltaike tudi v blokovska naselja Fotovoltaike tudi v blokovska naselja V družbi GEN-I so predlagali spremembo uredbe o samooskrbi z električno energijo, ki bi omogočila samooskrbo tudi prebivalcem večstanovanjskih stavb.
Preiskovalna komisija: To so politiki, odgovorni za fiasko s TEŠ6 Preiskovalna komisija: To so politiki, odgovorni za fiasko s TEŠ6 Parlamentarna komisija konec leta 2017 ugotavlja, kar smo na Financah razkrili že leta 2014!
Slovenska energetika deseta na svetovni lestvici Slovenska energetika deseta na svetovni lestvici Slovenija je letos deseta med 125 državami na lestvici energetske trileme Svetovnega energetskega sveta (WEC), so sporočili z ministrstva za infrastrukturo.
Odstop ZDA iz podnebnega sporazuma bo svet ogrel še za pol stopinje Celzija Odstop ZDA iz podnebnega sporazuma bo svet ogrel še za pol stopinje Celzija Odločitev ameriškega predsednika Donalda Trumpa, da ZDA odstopijo od pariškega podnebnega sporazuma, bo povzročila še močnejše globalno segrevanje. Samo zaradi te poteze naj bi se svet do leta 2100 dodatno segrel še za pol stopinje Celzija, kaže na podnebni konferenci v Bonnu predstavljena študija.
V Saubermacherju nagradili okoljska magistrska dela V Saubermacherju nagradili okoljska magistrska dela V družbi Saubermacher Slovenija so sedmič podelili okoljsko nagrado najboljšim magistrskim delom na področju okolja, energije, odpadkov, varovanja okolja in podobno.

Srbiji se obeta sončna elektrarna za 1,7 milijarde evrov

23.04.2012  12:50
Pogodba med Srbijo in investicijskim skladom iz Luksemburga bo podpisana prihodnji teden

sončna elektrarna

Luksemburški investicijski sklad Securum Euqity Partners se je odločil, da bo v Srbiji zgradil največjo sončno elektrarno na svetu, ki bo vredna 1,7 milijarde evrov, piše B92.

O točnem mestu, kje bo ogromna elektrarna stala, usklajevanja še potekajo. Trenutno je znano le, da se bo elektrarna razstezala na tri tisoč hektarjih površine.

Vso energijo bodo izvažali

Sončno sevanje je v Srbiji za tretjino večje od tistega v srednji Evropi, kar je tudi poglaviten razlog, da se je investicijski sklad odločil zgraditi tako veliko elektrarno prav v državi na Balkanu.

"Vsa proizvedena energija bo namenjena izvozu, predvsem v države Evropske unije. Srbija zato nima nikakršnih obveznosti do izplačila olajšav proizvajalcu," pojasnjuje državna sekretarka na ministrstvu za okolje, rudarstvo in prostor Bojana Đurić .

Pogodba med Srbijo in skladom bo po pisanju B92 podpisana prihodnji teden. Naj omenimo, da je šesti blok Termoelektrarne Šoštanj trenutno vreden 1,3 milijarde evrov.

Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.

Preberite tudi:

23.05.2012

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Elektrika
Elektrika (video) Koliko energije pokuri bitcoin in koliko izpustov ustvari 47

Povzemamo nekaj ocen, ki govorijo, kako energetsko potratna in za okolje škodljiva je tehnologija veriženja blokov.

OK & EN
Okoljsko srečanje
Okoljsko srečanje Mariborsko-kitajska tipkovnica iz bambusa 10

V mariborskem podjetju Ecomp ponujajo računalniško opremo, izdelano iz naravnih materialov, zlasti iz bambusa.

OK & EN
Novice
Novice Filter, ki bo pobral trde delce v dimu iz vaše peči 5

Na ljubljanskem Gozdarskem inštitutu so predstavili delovanja filtra za trde delce za male kurilne naprave. Filter so pripravili v...

OK & EN
Okoljsko srečanje
Okoljsko srečanje Stiropor na vlažni steni pospešuje karbonizacijo zidu 3

Podjetje Ing.klan se ukvarja s požarnimi elaborati, energetskim svetovanjem in izdelavo energetskih izkaznic pa tudi z gradbeno...

OK & EN
Preiskovalna komisija: To so politiki, odgovorni za fiasko s TEŠ6 16

Parlamentarna komisija konec leta 2017 ugotavlja, kar smo na Financah razkrili že leta 2014!

OK & EN
Okoljsko srečanje
Okoljsko srečanje (intervju) 'Smo edina globalna družba, ki opravlja vse funkcije v Sloveniji'

p(Iskraemeco#Iskraemeco), kranjski proizvajalec pametnih merilnih naprav, je na lanskem okoljskem razpisu Financ prejel prvo nagrado v...

OK & EN
Novice
Novice Top službe v energetiki

Pregledali smo ponudbo služb na področju energetike in okolja ter izbrali najboljše

OK & EN
Okoljsko srečanje
Okoljsko srečanje Toplotna črpalka Geos: veliki prihranki in številni okoljski učinki 10

Toplotna črpalka Geos slovenskega proizvajalca Kronoterm zelo zniža stroške ogrevanja, deluje izjemno tiho in zasede zelo malo prostora,...