Okolje & energija

LJSE: Še nekaj časa za dividendo Petrola

Na skupščini Petrola so delničarji podprli predlog o 8,25 evra bruto dividende na delnico, upravičenost pa zapade konec dneva

Dogodki O & E

FINANCE
Okolje & energija
To so kandidati za energetske nagrade Financ 2024
Okolje & energija
Okolje & energijaNataša Koražija To so kandidati za energetske nagrade Financ 2024

Letošnje energetske nagrade Financ bomo podelili na konferenci Dnevi energetikov, ki bo 16. in 17. aprila.

FINANCE
Transport in logistika
Tako so pri GLS preuredili procese v ozadju in zagnali dostavo z električnimi vozili
Transport in logistika
Energetske nagrade 2024
Transport in logistikaNataša Koražija Tako so pri GLS preuredili procese v ozadju in zagnali dostavo z električnimi vozili

Za gradnjo sistema energetsko učinkovite dostave paketov so morali preurediti vse procese; kako s paketomati režejo prevožene kilometre in izpuste

FINANCE
Okolje & energija
Spoznajte zmagovalce razpisa za okoljske nagrade 2023
Okolje & energija
Okoljsko srečanje
Okolje & energijaNataša Koražija Spoznajte zmagovalce razpisa za okoljske nagrade 2023

Izbirali smo med 23 prijavljenimi, podelili smo 3 glavne nagrade in 6 priznanj v kategorijah: okolju prijazen izdelek, postopek in okolju prijazno podjetje.

Portal podpirajo

 INEA

HSE
 

Eles

24.05.2012 12:18
Čas branja: 1 min

Stanje ob 12:00

Do konca trgovanja je manj kot ura, prometa pa je le za 340 tisoč evrov. S 180 tisočaki na vrhu ostaja Krka, 54 tisoč je dodala NKBM, 30 tisoč pa Petrol. Indeks SBI TOP je dobrega pol odstotka pod gladino.

Petrol je padel za 1,1 odstotka na 182 evrov, skupščine je izglasovala dividendo v višini 8,25 evra bruto na delnico. Upravičenost do dividende sicer zapade konec današnjega dne. Za 1,2 odstotka so se sicer pocenili še Mercator, Triglav in Aerodrom.

Tudi NKBM je 1,2 odstotka pod gladino, 0,6 odstotka je izgubila Luka Koper, na izhodišču pa sta Gorenje in Krka. Pozitiven je Telekom, pridobil je 0,7 odstotka.

Stanje ob 11:00

Indeks SBI TOP ostaja negativen, glede na včeraj se je znižal za pol odstotka, na dnu ostaja NKBM. Slednji sicer kaže malo bolje kot uvodoma, še vedno pa je skoraj pet odstotkov v minusu.

Posredniki so z NKBM sicer sklenili za 32 tisoč evrov poslov, skupaj pa 259 tisočakov. Na vrhu je Krka, kjer se je obrnilo 167 tisoč evrov, njena cena je še naprej na izhodiščnih 46 evrov. Vrh borze zdaj zaseda Sava, pridobila je štiri odstotke, za odstotek sta zrasli Cinkarna Celje in KD Group, Iskra Avtoelektrika je pridobila 0,03 odstotka.

Dva odstotka je izgubil Triglav, malo več kot odstotek Luka Koper in Aerodrom, za 0,6 odstotka se je skrčil Petrol. Na izhodišču je Telekom, z drugimi delnicami pa poslov še ni.

Stanje ob 10:00

Posel v vrednosti pet tisoč evrov je ceno NKBM potisnil za sedem odstotkov navzdol na 2,35 evra, kar je nova najnižja vrednost v zgodovini. Delnica je že včeraj izgubila skoraj sedem odstotkov vrednosti. Indeks SBI TOP je sicer padel za 0,7 odstotka, promet znaša 78 tisočakov.

Poleg NKBM so se pocenile še tri delnice, za 0,14 odstotka je padla Sava, dva odstotka je izgubila Luka Koper, skoraj štiri in pol pa Triglav. Z vsemi tremi delnicami skupaj je prometa za 500 evrov.

Skoki niso veliki, najboljše Gorenje je pridobilo 0,2 odstotka, desetinko je pridobilo Laško, 0,03 odstotka Iskra Avtoelektrika, s sto tisočaki najprometnejša Krka pa je na izhodišču pri ceni 46 evrov.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Kako brez stresa do sončne elektrarne?

Ste vlogo za postavitev in priklop vaše sončne elektrarne že oddali in morda celo tudi pridobili soglasje? Ali pa o samooskrbi z...

Preberite tudi:

23.05.2012
22.05.2012
21.05.2012
18.05.2012
17.05.2012
24.05.2012
FINANCE
International
China’s Bubble Tea Boom Creates a Half-Dozen Billionaires
FINANCE
International
Novartis Surges After Forecast Boost Beats Expectations
FINANCE
Zakaj je energetska samooskrba za podjetja tako pomembna in kakšne so rešitve na trgu?
OGLAS
Finance
Finance PR Zakaj je energetska samooskrba za podjetja tako pomembna in kakšne so rešitve na trgu? (OGLAS)

Sončne elektrarne nudijo podjetjem cenovno ugodno, trajnostno in zanesljivo oskrbo z energijo, kar pomembno zmanjšuje stroške, še posebej za tista podjetja z visoko porabo energije.

FINANCE
Tesla: poslovanje slabše, delnica pa krepko gor
Finance
REZULTATI
Boštjan Usenik Tesla: poslovanje slabše, delnica pa krepko gor 1

Prihodki prvega četrtletja na medletni ravni nižji za desetino, čisti dobiček za polovico, tečaj delnice pa je bil dve uri po objavi višje že za dobro desetino – zakaj?

FINANCE
Podjetnikov opomnik: kaj se spreminja in česa ne smete pozabiti do konca aprila
Finance
Mojca Kunšek
Mojca Kunšek Podjetnikov opomnik: kaj se spreminja in česa ne smete pozabiti do konca aprila

Podjetnikov opomnik je storitev Financ, prek katere podjetnike mesečno opozarjamo na pomembne roke, ki jih ni smejo zamuditi.

FINANCE
Avto
To so prihajajoči Volkswagnovi avtomobili, ki jih ne bo poganjala elektrika
Avto
AvtoJure Šujica To so prihajajoči Volkswagnovi avtomobili, ki jih ne bo poganjala elektrika 1

Ob novih modelih s klasičnimi motorji se bodo pri Volkswagnu v prihodnjih letih posvetili tudi polnim hibridom. Tiguan allspce medtem dobiva naslednika z drugačno podobo kot novi tiguan in povsem novim imenom.

FINANCE
Okolje & energija
Novi obračun omrežnine za podjetja: izziv ali priložnost?
OGLAS
Okolje & energija
Okolje & energijaFinance PR Novi obračun omrežnine za podjetja: izziv ali priložnost? (OGLAS)

Z novim obračunom omrežnine, ki začne veljati julija 2024, se odpirajo možnosti za znatne prihranke s pametnimi prilagoditvami in učinkovitejšo rabo energije. Preverite, kako lahko izkoristite ta prehod.