Okolje & energija

S ponudbo ekološke in zdrave hrane do 20-odstotne letne rasti

Dogodki O & E

FINANCE
Okolje & energija
Pozor, do 15. marca so odprte prijave za razpis za energetske nagrade 2024
Okolje & energija
Energetika
Okolje & energijaOkolje in energija Pozor, do 15. marca so odprte prijave za razpis za energetske nagrade 2024 3

Nagrade bomo delili na Dnevih energetikov, ki bodo letos 16. in 17. aprila v Portorožu; vabljeni k prijavam!

FINANCE
Okolje & energija
Spoznajte zmagovalce razpisa za okoljske nagrade 2023
Okolje & energija
Okoljsko srečanje
Okolje & energijaNataša Koražija Spoznajte zmagovalce razpisa za okoljske nagrade 2023

Izbirali smo med 23 prijavljenimi, podelili smo 3 glavne nagrade in 6 priznanj v kategorijah: okolju prijazen izdelek, postopek in okolju prijazno podjetje.

FINANCE
Okolje & energija
To so letošnji kandidati za okoljske nagrade
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar To so letošnji kandidati za okoljske nagrade

V četrtek, 16. novembra, podeljujemo priznanja do okolja najbolj prijaznim podjetjem, izdelkom, storitvam in postopkom

Portal podpirajo

 INEA

HSE
 

Eles

23.07.2012 22:30
Čas branja: 1 min

V nadaljevanju:

Bazilika je majhen ljubljanski lokal, ki se je specializiral za ponudbo sveže, pogosto ekološke in predvsem lokalne hrane. »Pred štirimi leti smo ustanovili podjetje, ki poleg okrepčevalnice...

Za dostop registrirajte uporabniško ime ali pa se prijavite, če ime že imate.

Z uporabniškim imenom lahko ta članek preberete BREZPLAČNO. Odprite si brezplačno uporabniško ime ali pa se prijavite z obstoječim.

FINANCE
Manager
Kulturologinja, ki je naredila posel iz svojega smisla za kuharijo
Manager
ManagerTina Bernik Kulturologinja, ki je naredila posel iz svojega smisla za kuharijo

Lastnica Bazilike je v manj kot desetletju prišla od enega lokala do štirih ter štiri tisoč prodanih izvodov svoje prve kuharice.

AGROBIZ
Agro HI-tech
Berlinčani so nori na baziliko, ki raste sredi mesta na akvaponski kmetiji
Agrobiznis
Agro HI-techPetra Šubic Berlinčani so nori na baziliko, ki raste sredi mesta na akvaponski kmetiji 1

V času sejma hrane, kmetijstva in hortikulture Zeleni teden v Berlinu smo obiskali urbano kmetijo v tem mestu, ki nas je navdušila

AGROBIZ
Novice
S priročnikom do večjega deleža ekoloških živil v gastronomiji
Agrobiznis
NoviceSTA S priročnikom do večjega deleža ekoloških živil v gastronomiji

V Sloveniji je le 15 gostincev certificiranih, da ponujajo tudi ekološke jedi. Da bi to spremenili, so na mariborski fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede (FKBV) izdelali priročnik za gostince z navodili, kako do zaupanja vredne ekološke ponudbe v gastronomiji. "Tudi hitra prehrana je lahko ekološka," je povedala Martina Bavec s FKBV.

FINANCE
Trendi
Italijanski šef v benediktinskem dvorcu
Trendi
TrendiKaja Cencelj Komar Italijanski šef v benediktinskem dvorcu

O sodobnih izzivih kulinarike smo se pogovarjali z mladim italijanskim chefom Luigijem Petrello, glavnim kuharjem v starem jareninskem dvoru.

AGROBIZ
Agro Podjetnik
Kako gre zmagovalcem Agrobiznisa: kdo najhitreje razvija posel in prodajo
Agrobiznis
Agro PodjetnikPetra Šubic Kako gre zmagovalcem Agrobiznisa: kdo najhitreje razvija posel in prodajo

Od leta 2014, ko smo prvič podelili nagrade portala Agrobiznis, smo nagradili 15 ponudnikov lokalne hrane. Pišemo, kakšno leto je za desetimi od njih in kaj načrtujejo.

AGROBIZ
Novice
Tudi s spletno prodajo mesa do prvega milijona evrov
Agrobiznis
NovicePetra Šubic Tudi s spletno prodajo mesa do prvega milijona evrov

Pod blagovno znamko Ekodar ga poleg trgovin že pet let po spletu prodaja Kmetijska zadruga Šaleška dolina, dostava je brezplačna.

AGROBIZ
Javna naročila živil
Z javnim naročanjem v šole in vrtce prihaja poceni, in ne kakovostna hrana
Agrobiznis
Javna naročila živilPetra Šubic Z javnim naročanjem v šole in vrtce prihaja poceni, in ne kakovostna hrana 35

Da bi še več lokalno pridelane hrane pripeljali v vrtce, šole in bolnišnice, je treba korenito spremeniti obstoječ sistem javnega naročanja, je glavno sporočilo včerajšnjega posveta v Novem mestu o tem, kako kakovostno hrano jedo otroci in starejši v javnih ustanovah.

AGROBIZ
Nasveti
Razvijte razpršeno prodajo
Agrobiznis
NasvetiPetra Šubic Razvijte razpršeno prodajo 1

Ekološki mlečni izdelki se dobro prodajajo tudi po spletu, pravijo v mlekarni Krepko