Elektroinštitut Milan Vidmar bo pripravil osnutek okoljskega poročila za NEPN Elektroinštitut Milan Vidmar bo pripravil osnutek okoljskega poročila za NEPN Osnutek okoljskega poročila za nacionalni energetski in podnebni načrt (NEPN) bodo pripravili Elektroinštitut Milan Vidmar ter podjetji ZaVita in Stritih. Med stranskimi udeleženci so društvo za proučevanje rib, Muzej norosti, Umanotera, Focus in druge okoljevarstvene organizacije.
Nova stavba GEN-I bo »odporna na prihodnost« Nova stavba GEN-I bo »odporna na prihodnost« V ponudniku energentov in energetskih storitev GEN-I nameravajo postaviti poslovno stavno, ki bo proizvedla več energije, kot jo bo porabila.
Putin: zaradi vibracij vetrnih elektrarn črvi lezejo iz zemlje Putin: zaradi vibracij vetrnih elektrarn črvi lezejo iz zemlje Ruski predsednik je kritiziral vetrno energijo, a priznal degradiranje planeta in podnebja.
Inšpektor omejil delovanje Termita; omenja se možnost kazenske ovadbe Inšpektor omejil delovanje Termita; omenja se možnost kazenske ovadbe Okoljski inšpektor je v četrtek z ustno odločbo prepovedal obratovanje naprave za predelavo odpadkov podjetja Termit na območju peskokopa Drtija. V primeru izpolnjenih pogojev bo tudi naznanjeno kaznivo dejanje oz. podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, so dodali na ministrstvu za okolje in prostor.

Eles v dokapitalizacijo Taluma s stvarnim vložkom

Čas branja: 1 min
14.06.2015  14:20
Delničarji kidričevskega Taluma bodo na skupščini 15. julija znova odločali o dokapitalizaciji, tokrat v višini največ 1,53 milijona evrov. Pri njej bi Elektro Slovenija kot večinski lastnik sodeloval s stvarnim vložkom v višini 1,3 milijona evrov, ostalim delničarjem pa bo dana možnost za ohranitev svojih deležev z 234.000 evri denarnih vložkov.
avtor

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Agencija Republike... dodaj
ELES dodaj
Talum dodaj

Kot je razvidno iz sklica skupščine, objavljenega na spletni strani Ajpesa, bi se povečanje izvedlo z izdajo največ 367.355 navadnih imenskih prosto prenosljivih kosovnih delnic z glasovalno pravico. Emisijski znesek ene nove delnice bi znašal 21,21 evra, tako da bi bila skupna emisijska vrednost vseh novih delnic največ slabih 7,8 milijona evrov.

talum-proizvodnja58-ih.1434284212.jpg.s.480px.jpg

Pretvorba dolgoročnega posojila

Povečanje v višini skoraj 1,3 milijona evrov bi izvedli s stvarnim vložkom Elesa, ki ga predstavlja terjatev tega delničarja do Taluma v višini 6,6 milijona evrov na podlagi februarja 2013 sklenjene pogodbe o dolgoročnem posojilu. Z izročitvijo tega stvarnega vložka in konverzije njegove terjatve v osnovni kapital bo delničar pridobil 311.174 novo izdanih delnic, katerih skupna emisijska vrednost znaša 6,6 milijona evrov.

Koliko dobijo manjšinski lastniki

Če se bodo manjšinski lastniki odločili za sodelovanje pri denarni dokapitalizaciji v višini največ 234.000 evrov, pa bi s tem pridobili največ 56.181 novo izdanih delnic, katerih skupna emisijska vrednost znaša največ 1,19 milijona evrov. Vsak delničar bo lahko vpisal delnice in vplačal denarne vložke sorazmerno s svojim dosedanjim deležem.

Skoraj pet milijonov izgube

Kidričevski proizvajalec aluminija je leto 2014 sklenil s 4,5 milijona evrov izgube, kar je pol milijona manj od načrtovane izgube ter skoraj trikrat manj kot leto pred tem. Na poslovanje je pomembno vplivala cena aluminija na svetovnem trgu. Podjetje je ustvarilo 281 milijonov evrov skupnih prihodkov, od tega 250 milijonov evrov skupnih čistih prihodkov iz prodaje aluminijevih proizvodov, ki so za štiri odstotke nižji od planiranih in za tri odstotke višji od ustvarjenih v letu 2013.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Elektrika
Elektrika Agrofotovoltaika: ker so nad njivo postavili sončno elektrarno, je bil pridelek večji 1

Nekatere poljščine v sušnih in vročih razmerah bolje uspevajo, če jih zasadimo pod fotovoltaiko, ugotavljajo Nemci. Zamisel je...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Putin: zaradi vibracij vetrnih elektrarn črvi lezejo iz zemlje 35

Ruski predsednik je kritiziral vetrno energijo, a priznal degradiranje planeta in podnebja.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Šarec pozval k prevetritvi nevladnih organizacij 22

Ministrstvo za okolje in prostor naj pripravi zakonodajo, ki bo prevetrila, katere so nevladne organizacije, ki delujejo v javnem interesu,...

OK & EN
Elektrika
Elektrika To so nemške težave z elektriko, ki lahko ogrozijo vso Evropo 7

Nemško elektroenergetsko omrežje je bilo junija resno ogroženo in samo hitremu ukrepanju sosednjih držav se Nemci lahko zahvalijo, da...

OK & EN
Elektrika
Elektrika (intervju) Kaj danes pravi okoljevarstvenik, ki je pred leti ščitil ptice na Volovji rebri 7

Tehnologija vetrnih elektrarn je danes do okolja bistveno bolj prijazna kot pred leti, ko so zasnovali (kasneje neuspešno) vetrno...

OK & EN
Elektrika
Elektrika (intervju) Bi plačali transformator za soseda, ki je kupil e-Porscheja? 4

V elektroenergetiki govorijo o sistemu poštne znamke. Preprosto povedano to pomeni, da plačata enako omrežnino prebivalec A, ki...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Če slovenska podjetja ne morejo postaviti elektrarn pri nas, jih bodo pa v tujini 7

Znanih je nekaj več podrobnosti o statističnem prenosu električne energije, ki ga bo Slovenija morda uporabila za izpolnitev...