Tu piše, katera stavba bo morala imeti polnilnico za e-avte Tu piše, katera stavba bo morala imeti polnilnico za e-avte V predlogu Zakona o učinkoviti rabi energije je med drugim zapisano, v katerih primerih bo treba obvezno postaviti električno polnilno mesto ali infrastrukturo zanj.
TEŠ: EKO gibanje zavrača sodelovanje pri nadzoru projekta sosežigalnice  TEŠ: EKO gibanje zavrača sodelovanje pri nadzoru projekta sosežigalnice V Termoelektrarni Šoštanj so se odzvali na zahteve Šaleškega EKO gibanja, ki zahteva zaustavitev vseh postopkov pri projektu sosežiga odpadkov v TEŠ.
(grafi) Primerjava: kakšni so računi za elektriko v času koronakrize (grafi) Primerjava: kakšni so računi za elektriko v času koronakrize Pregledali smo aktualno ponudbo za gospodinjstva iz rednih cenikov dobaviteljev električne energije v obdobju epidemije in primerjali končne račune.
Razlogi za zeleni načrt pri oživitvi gospodarstva po koronavirusu Razlogi za zeleni načrt pri oživitvi gospodarstva po koronavirusu Karte na gospodarskem zemljevidu se bodo v naslednjih mesecih zelo premešale. Katere gospodarske dejavnosti se bodo prilagodile in kako bodo odporne na nove prihajajoče krize?
Na Barju so kupi odpadkov že tako visoki, da potrebujejo teleskopska nakladala Na Barju so kupi odpadkov že tako visoki, da potrebujejo teleskopska nakladala V ljubljanskem javnem podjetju Voka Snaga so letos zbrali 4.490 ton odpadne mešane embalaže, družbe za ravnanje z odpadno embalažo (DROE) pa so od njih prevzele 2.450 ton odpadne embalaže.

Dokočali izgradnjo hitrih polnilnic

Čas branja: 1 min
18.12.2015  15:42
V okviru projekta Zeleni koridorji Slovenije so končali izgradnjo 26 hitrih polnilnic za električna vozila na avtocestnem križu Slovenije.
Dokočali izgradnjo hitrih polnilnic
Izgradnja omrežja hitrih polnilnic se je začela v začetku oktobra, celoten čas za vse aktivnosti za izvedbo projekta je trajal 22 mesecev.

Z uporabniškim imenom lahko ta članek preberete BREZPLAČNO. Odprite si brezplačno uporabniško ime ali pa se prijavite z obstoječim.

OK & EN
Novice
Novice Prvi prototipi slovenskega respiratorja so že »zadihali« 47

Skupine inženirjev že več kot teden dni razvijajo prototipe mehanskih respiratorjev, najpomembnejših naprav za pomoč težko obolelim...

OK & EN
Tako umazanega zraka, kot je danes, na ARSO ne pomnijo 30

Večino Evrope je zajel oblak saharskega prahu. Zaradi tega so danes dopoldne na vseh merilnih mestih po Sloveniji izmerili zelo visoke...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Namesto nadstreška za avto boste lahko postavili sončno elektrarno

Fotovoltaiki so zadovoljni: odpravljena je velika ovira za postavitev skupnostne elektrarne za stanovalce večstanovanjskih stavb.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Tu je zapisano, za katere elektrarne ne boste potrebovali gradbenega dovoljenja 2

Vlada je izdala uredbo, ki določa, kdaj lahko prebivalci večstanovanjskih stavb postavijo elektrarno za samooskrbo brez gradbenega...

OK & EN
Tako se rojeva slovenski respirator, najpomembnejša naprava pri COVID-19 11

Združenje za elektro in elektronsko industrijo ter SRIP Tovarne prihodnosti sta začela iskati slovenska podjetja, ki bi sodelovala pri...

OK & EN
Elektrika
Elektrika E-avto proti bencinarju: najbolj poglobljena okoljska študija doslej 26

Skupina raziskovalcev s treh evropskih univerz je analizirala, kako uvajanje e-mobilnosti vpliva na izpuste ogljikovega dioksida. To je...

OK & EN
Novice
Novice (dopolnjeno) Kdo so novi prvi mož slovenske energetike in ključna Vizjakova okoljska operativca

Vlada je na prvi seji imenovala tudi tri ključne kadre za energetski in okoljski resor: državni sekretar na infrastrukturi bo Blaž...

OK & EN
COVID-19 in hrana: kako ravnati, kakšna je nevarnost 7

Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje smo zastavili štiri vprašanja o nevarnosti okužbe s koronavirusom prek surove hrane.