Okolje & energija

Premogovnik Velenje podaljšuje rok za odprodajo nepremičnin

Premogovnik Velenje v okviru dezinvestiranja poslovno nepotrebnega premoženja do nadaljnjega podaljšuje rok za zbiranje ponudb za Hotel Oleander v Strunjanu, poslovni prostor Šmartno ob Paki in kompleks Vila Široko z zemljišči v Šoštanju. Hotel Barbara v Fiesi je že prodan, prav tako Center starejših Zimzelen v Topolšici.

Dogodki O & E

FINANCE
Okolje & energija
Dnevi energetikov 2024: to so zmagovalci letošnjega izbora za energetske nagrade Financ
Okolje & energija
Energetske nagrade
Okolje & energijaNataša Koražija Dnevi energetikov 2024: to so zmagovalci letošnjega izbora za energetske nagrade Financ 1

Nagrade in priznanja so dobili Energetika Maribor, IJS, HESS, Občina Kočevje, GLS Slovenija, SNEP GreenTwin, Enertec, Zeleni Hrastnik

FINANCE
Okolje & energija
Tako so sestavili finančno konstrukcijo za prvo zadružno sončno elektrarno
Okolje & energija
Energetske nagrade Financ
Okolje & energijaNataša Koražija Tako so sestavili finančno konstrukcijo za prvo zadružno sončno elektrarno 2

Za pionirski projekt skupnostne samooskrbe so ustanovili energetsko zadrugo, solastniki elektrarne so hkrati odjemalci, ki so si stroške energije znižali za 30 odstotkov

FINANCE
Okolje & energija
Enertec je razvil simulator za določanje idealne velikosti sončne elektrarne in baterije
Okolje & energija
Energetske nagrade Financ
Okolje & energijaNataša Koražija Enertec je razvil simulator za določanje idealne velikosti sončne elektrarne in baterije 3

Vas mučijo nove omrežnine in razmišljate o novi sončni elektrarni z baterijami? Enertecovo orodje omogoča izračun optimalne kombinacije z naprednimi algoritmi

Portal podpirajo

 INEA

HSE
 

Eles

Avtor
avtor
02.03.2016 11:06
Čas branja: 1 min

K postopku prodaje omenjenih nepremičnin bo Premogovnik Velenje pristopil takoj, ko bo prispela primerna ponudba in ko bo odprodajo potrdil tudi nadzorni svet družbe, so danes sporočili iz premogovnika.

Hotel Oleander je manjši sodobno opremljen hotel ob slovenski obali, ki stoji sredi mirnega okolja Strunjanskih solin, med Izolo in Piranom. Ima 26 klimatiziranih sob z balkoni in pogledom na Strunjanski zaliv s solinami, telefonom, televizijo, sefom in kopalnico.

Ima restavracijo, aperitiv bar, dvigalo, internetni kotiček, teraso s pogledom na soline in garažo. Konferenčna dvorana omogoča postavitev stolov za 30 do 40 oseb v kino postavitvi brez miz. Opremljena je z vso potrebno tehniko, ki ob drugi ponudbi omogoča seminarskim gostom kakovostne pogoje za ustvarjalno delo.

Poslovni prostor Šmartno ob Paki v izmeri 59,68 kvadratnih metrov se nahaja v trgovskem centru v Šmartnem ob Paki. Urejen ima dostop po asfaltirani lokalni cesti z urejenimi pohodnimi potmi za pešce, odtoki meteornih vod in javno razsvetljavo. Parkirišče je pred samim objektom. Objekt je bil zgrajen leta 2008 in je pritlične izvedbe.

Vila Široko, nekdanja Woschnaggova vila, ki je danes dvorna restavracija, stoji na rahli vzpetini v naselju Metleče pri Šoštanju. Do vile, ki je del šoštanjske zgodovine in je bila zgrajena v 30. letih prejšnjega stoletja, vodi čudovit drevored.

V stari meščanski hiši je v pritličju v duhu preteklosti in zgodovine objekta urejena prijetna restavracija za 60 gostov, terasa sprejme še 50 gostov. Posamezni elementi pohištva s starinskim pridihom in ustrezna dekoracija pričarajo občutek domačnosti in prijetnega počutja. V starinskem slogu so opremljene tudi štiri sobe v zgornjem nadstropju. Okolico vile krasi edinstvena parkovna ureditev.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Zelene obveznice, varna izbira za preudarne vlagatelje

Varna in donosna naložba je zelena obveznica, ki služi tudi za financiranje prehoda na trajnostno in nizkoogljično gospodarstvo

FINANCE
Okolje & energija
V Premogovniku Velenje poškodovanih šest rudarjev
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar V Premogovniku Velenje poškodovanih šest rudarjev

V ponedeljek je malo pred 19. uro zvečer nekaj manj kot 500 m pod površino prišlo do delovne nesreče, so sporočili iz Premogovnika Velenje.

FINANCE
Okolje & energija
Premogovnik Velenje: nagrade zaposlenim oklestile dobiček
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar Premogovnik Velenje: nagrade zaposlenim oklestile dobiček

Oceno lanskega poslovanja so v Premogovniku Velenje prejšnji teden zelo zmanjšali, in sicer na račun nagrade, ki so jo podelili zaposlenim za uspešno poslovanje v letu 2017.

FINANCE
Okolje & energija
Premogovnik Velenje prodaja arhitekturni biser
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar Premogovnik Velenje prodaja arhitekturni biser

Hčerinska družba Premogovnika Velenje PV Invest odprodaja Staro elektrarno, ki v slovenskem prostoru velja za industrijski arhitekturni biser, so sporočili iz premogovnika.

FINANCE
Zelene obveznice, varna izbira za preudarne vlagatelje
OGLAS
Finance
Finance PR Zelene obveznice, varna izbira za preudarne vlagatelje (OGLAS)

Varna in donosna naložba je zelena obveznica, ki služi tudi za financiranje prehoda na trajnostno in nizkoogljično gospodarstvo

FINANCE
Nepremičnine
Zakaj se je lani zvišala vrednost ljubljanskih hotelov
Nepremičnine
NepremičnineJacqueline Stuart Zakaj se je lani zvišala vrednost ljubljanskih hotelov

RevPAR je najbolj relevanten podatek v poslovanju hotela, njegova vrednost vpliva na dobičkonosnost, in kar je v naši zgodbi najpomembneje, na vrednost na nepremičninskem trgu.

FINANCE
Nepremičnine
(Nepremičnina tedna) Gostišče Smogavc blizu Zreč
FINANCE
Turizem: nov register za poenostavljeno poročanje o gostih
Finance
Teja Grapulin Turizem: nov register za poenostavljeno poročanje o gostih 1

Od 1. marca bo mogoče poročati le prek novega sistema

FINANCE
Okolje & energija
Novi obračun omrežnine za podjetja: izziv ali priložnost?
OGLAS
Okolje & energija
Okolje & energijaFinance PR Novi obračun omrežnine za podjetja: izziv ali priložnost? (OGLAS)

Z novim obračunom omrežnine, ki začne veljati julija 2024, se odpirajo možnosti za znatne prihranke s pametnimi prilagoditvami in učinkovitejšo rabo energije. Preverite, kako lahko izkoristite ta prehod.