Tak je sto milijard evrov težak nemški podnebni sveženj. Poglejte, kaj prinaša. Tak je sto milijard evrov težak nemški podnebni sveženj. Poglejte, kaj prinaša. Predstavljamo podnebne ukrepe, ki jih je v petek po več kot 24-urnih pogajanjih sprejela nemška vladna koalicija z Angelo Merkel na čelu.
Kaj bo Šarec počel na najpomembnejšem podnebnem vrhu po Parizu 2015 Kaj bo Šarec počel na najpomembnejšem podnebnem vrhu po Parizu 2015 Kabinet predsednika vlade smo prosili za opis načrtov, ki jih bo premier zastopal na podnebnem vrhu OZN.
V Nemčiji bodo danes predstavili podnebni načrt V Nemčiji bodo danes predstavili podnebni načrt Nemška vlada bo danes predvidoma razkrila načrt za zaščito podnebja. Načrt bi lahko dodatno obremenil nemške blue chipe za več milijard evrov.
Na vladi zavrnjeno posredovanje Bratuškove v družbah ELES in Borzen Na vladi zavrnjeno posredovanje Bratuškove v družbah ELES in Borzen Na dnevni red današnje seje vlade sta bila uvrščena predloga za spremembe aktov o ustanovitvi družb ELES in Borzen, vendar nista bila sprejeta.

Props, SPL: Za subvencije za energetsko prenovo letos več sredstev

Čas branja: 1 min
15.03.2016  13:14
Družba SPL, ki sodeluje tudi na razpisu za energetske nagrade Financ, o celoviti energetski prenovi večstanovanjskih stavb
Props, SPL: Za subvencije za energetsko prenovo letos več sredstev

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
SPL Ljubljana dodaj
Franc Props dodaj
SPL dodaj
JUB dodaj

SPL Ljubljana je lani energetsko prenovil prek 50 stavb, je na novinarski konferenci družbe za upravljanje in vzdrževanje nepremičnin SPL Ljubljana o celoviti energetski prenovi večstanovanjskih stavb uvodoma povedal direktor družbe Franc Props.

Ob tem je napovedal, da bo država letos za subvencije za energetsko prenovo namenila več sredstev.

Pri energetski prenovi je, pravijo v SPL, najbolj zahtevno zapiranje finančne konstrukcije. Banke so vedno bolj naklonjene financiranju. Primer: pri naložbi 250 tisoč evrov je običajno 50 ali 60 tisoč evrov nepovratnih sredstev.

Posamezno stanovanje stane celovita sanacija običajno šest do osem tisoč evrov. Finančna konstrukcija vedno temelji le na vplačilih v rezervni sklad.

Dodatna toplotna izolacija se ob upoštevanju subvencij povrne najkasneje v petih letih, pravi Props.

Notranjo plesen odpravljajo z obveščanjem stanovalcev o pravilnem zračenju in primerni temperaturi. Garancija, da se ne pojavi zunanja plesen, je pravilna vgradnja fasadnih sistemov.

Garancija za fasado je po prenovi običajno 10 let, je še povedal Props.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Elektrika
Elektrika Poglejte, kaj piše v slovenskem patentu za shranjevanje električne energije 5

Matjaž Valant z Univerze v Novi Gorici je spomladi presenetil z informacijo, da je izumil postopek za shranjevanje električne energije v...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Nor birokratski zaplet, ki zavira razmah fotovoltaik 1

Sosedje, ki ne živijo v istem bloku, potrebujejo za skupnostno fotovoltaiko gradbeno dovoljenje, ki pa ga ne morejo dobiti, ker je...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Z umetno inteligenco do prihrankov elektrike pri toplotnih črpalkah

Švicarski raziskovalci so razvili metodo, pri kateri z uporabo umetne inteligence oblikujejo novo generacijo kompresorjev toplotnih...

OK & EN
Novice
Novice (dopolnjeno) Pripravljen je nov osnutek energetskega načrta. Poglejte, kaj pravi o NEK 2 in TEŠ 6 5

Končana je različica 4.0 celovitega Nacionalnega energetskega in podnebnega načrta (NEPN). Odločitev o NEK 2 je eden ključnih izzivov.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Zakaj so jedrske elektrarne na Kitajskem cenejše kot na zahodu 1

Kakšni so ekonomski vidiki jedrske energije in kakšna je njena sprejemljivost v javnosti? O tem bodo med drugim govorili septembra v...

OK & EN
Novice
Novice Zakaj je moralo podjetje Paradajz vrniti prejeto subvencijo 4

Na Pomurskem forumu Financ smo govorili o uporabi termalne vode in geotermalne energije v pomurskem gospodarstvu.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Kdaj se bomo v resnici odločali o drugem bloku jedrske elektrarne 6

Če želimo doseči podnebne cilje, moramo omogočiti enakovredno in nevtralno obravnavo vseh nizkoogljičnih tehnologij za proizvodnjo...