Letošnji Dnevi energetikov bodo usmerjeni v Energy efficiency first* Letošnji Dnevi energetikov bodo usmerjeni v Energy efficiency first* Aprila bo tradicionalno in najpomembnejše letno srečanje slovenskih energetikov z bogatim strokovnim programom in energetskimi nagradami.
'Elektrarne na blokih bodo poganjale kot gobe po dežju' 'Elektrarne na blokih bodo poganjale kot gobe po dežju' Družba GEN-I je na stanovanjskem bloku na Jesenicah postavila prvo samooskrbno elektrarno na večstanovanjski stavbi. Taki projekti bodo poganjali kot gobe po dežju, je napovedal predsednik uprave GEN-I Robert Golob.
Lani manj zelene elektrike kot predlani. In tudi manj izplačanih podpor. Lani manj zelene elektrike kot predlani. In tudi manj izplačanih podpor. Lani je bilo izplačanih za šest odstotkov manj podpor za proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov in soproizvodnje kot leta 2017.
Leben bo vztrajal proti frackingu. Kaj pravijo v Ascentu? Leben bo vztrajal proti frackingu. Kaj pravijo v Ascentu? »Vztrajal bom proti frackingu v Sloveniji,« je v sredo povedal okoljski minister Jure Leben. Družbo Ascent Resources, ki v Prekmurju črpa zemeljski plin, smo prosili za komentar.

Komunala Brežice s projektom Prinesi - odnesi tudi v Gornji Radgoni

Čas branja: 1 min
06.04.2016  23:15
Komunala Brežice se je s svojo družbeno odgovorno pobudo Prinesi - odnesi predstavila na mednarodnem sejmu v Gornji Radgoni trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga GREEN.
Komunala Brežice s projektom  Prinesi - odnesi tudi v Gornji Radgoni

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

»Projekt smo začeli junija lani in do zdaj v ponovno uporabo predali že več kot 5000 uporabnih predmetov. Občani vsako soboto na brežiško tržnico prinesejo in odnesejo v povprečju 200 predmetov, ki bi drugače končali na odlagališču, tako pa so našli novega lastnika,« je povedal Aleksander Zupančič, direktor Komunale Brežice.

Projekt Komunale Brežice Prinesi - odnesi je prijavljen na razpis energetskih nagrad časnika Finance v kategoriji Energetsko učinkovit projekt. Vse prijavljene projekte predstavljamo na portalu Financ Okolje in energija oe.finance.si. Predstavili jih bomo tudi v prilogi Financ Okolje in energija, ki izide 19. aprila 2016, na prvi dan tradicionalne konference Dnevi energetikov, ko bomo najboljšim podelili priznanja.

Cilj družbeno odgovorne pobude je spodbuditi uporabnike k ponovni uporabi stvari in s tem k zmanjšanju količine odloženih kosovnih odpadkov.

Obiskovalci so v treh dneh na sejem prinesli kar nekaj uporabnih stvari, med drugim masažno kad za noge, filter za vodo, oblačila, knjige, star telefon, spalno vrečo, namizni lučki. Nad akcijo so bili izredno navdušeni in so izrazili željo, da bi tovrstna izmenjava potekala tudi v njihovem mestu.

Javno podjetje Komunala Brežice upravlja sedem javnih vodovodnih sistemov (Brežice, Mokrice, Sromlje, Pišece, Stojanski vrh, Križe, Mrzlavski gaj-Stankovo-Vitovec), tri kanalizacijske sisteme (Brežice, Obrežje in Globoko), 180 ekoloških otokov za ločeno zbiranje odpadkov, pokopališče, tržnico v Brežicah in občinska stanovanja. Osnovno poslanstvo podjetja je ljudem omogočiti osnovne življenjske dobrine, kot je neoporečna pitna voda, ter omogočiti kakovostno bivanje v zdravem in čistem okolju.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Novice
Novice Začelo se je: v ZDA razglasili prvi podnebni stečaj 10

Kalifornijska energetska družba PG&E je ta teden vložila zahtevo za zaščito pred upniki, kar so tudi največji ameriški časniki...

OK & EN
Novice
Novice POP TV: Arso zavrnil Marinčkov ugovor zoper izdano okoljevarstveno dovoljenje 60

Ministrstvo za okolje in prostor je za POP TV potrdilo, da je izdalo odločbo, s katero je zavrnilo ugovor predsednika novomeške okoljske...

OK & EN
Novice
Novice Kako so Nemci vlekli Bulčevo v mazohistično debato o dizlih in zraku 12

V Nemčiji se že več tednov prepirajo o tem, ali so meje za koncentracije onesnaževal v zraku prenizke. Debata je javna, a tudi...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Slovenski oljkar bo delal stroje, ki prinašajo revolucijo v izdelavo olja 4

Proizvodnja oljčnega olja z ultrazvokom, inovacija Bena Bajde iz Izole, prihrani 15 odstotkov elektrike in 30 odstotkov antioksidantov....

OK & EN
Elektrika
Elektrika Kaj prinaša nemško slovo od premoga Sloveniji 36

Člani nemške Kohlekommission, premogovne komisije, so se v soboto sporazumeli, da bodo v nemških elektrarnah kurili premog najdlje do...

OK & EN
Kadrovski pretresi v skupini HSE 3

TEŠ bo dobil že sedmega, HSE pa šestega direktorja v zadnjih osmih letih

OK & EN
Novice
Novice Odstopil je generalni direktor Holdinga Slovenske elektrarne 4

Generalni direktor Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) Matjaž Marovt je odstopil, postopki za imenovanje novega tečejo, so sporočili iz...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Primorski trgovec z elektriko E3 bo v nakup morda ponujen še drugim

Varuh konkurence ni zadovoljen s tem, da bi hčerinsko družbo Elektra Primorska kupil HSE. Kdo se še zanima za E3 in kdo bi se še lahko?