Ministrstvo ponovno išče interesente za interventni odvoz odpadne embalaže Ministrstvo ponovno išče interesente za interventni odvoz odpadne embalaže Ministrstvo za okolje in prostor je v začetku tedna objavilo nov javni razpis za prevzem in obdelavo odpadne embalaže in odpadnih nagrobnih sveč. Gre za odvoz na območjih, kjer v prvem javnem naročilu ni bilo zanimanja ponudnikov, ministrstvo pa je tokrat naročilo razbilo v manjše dele.
Podnebne spremembe so za posel veliko slabše kot katerikoli predpis Podnebne spremembe so za posel veliko slabše kot katerikoli predpis Ali podnebni ukrepi zmanjšujejo konkurenčnost evropskih podjetij, smo med drugim vprašali Gabrielle Walker, mednarodno strokovnjakinjo za trajnostno poslovanje.
V obratu z odpadki v Lenartu spet zagorelo V obratu z odpadki v Lenartu spet zagorelo V sortirnici odpadkov podjetja Salomon v Lenartu je danes nekaj pred 18. uro spet zagorelo. Gasilska intervencija poteka, so sporočili mariborski policisti.
Končan prvi remont črpalne hidroelektrarne Avče Končan prvi remont črpalne hidroelektrarne Avče V Soških elektrarnah Nova Gorica so po osmih letih obratovanja končali prvi remont agregata črpalne hidroelektrarne Avče. Končali so ga pred načrtovanim rokom.
Ob dnevu Zemlje: slovenski odpadki spet gorijo, interventni zakon pa ne deluje Ob dnevu Zemlje: slovenski odpadki spet gorijo, interventni zakon pa ne deluje V sortirnici odpadkov podjetja Salomon v Lenartu je ta teden gorelo dvakrat. Požara opozarjata, da se lahko ponovi leto 2017. Tudi zato, ker se kopiči nepobrana embalaža.

Lenarčič predčasno pristal v Egiptu namesto v Grčiji

Čas branja: 1 min
20.04.2016  17:06
Matevž Lenarčič se še nikoli ni tako namučil kot danes, so zapisali na njegovi spletni strani.
Lenarčič predčasno pristal v Egiptu namesto v Grčiji

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

"Turbulence so bile neverjetne, vidljivost slaba. Kljub izmučenosti bo Lenarčič jutri nadaljeval pot proti Grčiji. Ne vemo, ali bo nadaljeval pot do Krfa ali do Krete."

Tako so zapisali na Lenarčičevi spletni strani. O močnih vetrovih so poročali že pri prečkanju Savdske Arabije. Lenarčič je spremenil smer poleta in pristal v Egiptu, v znanem letovišču Hurgada, čeprav je bil cilj današnje etape Grčija.

Po prvotnem načrtu naj bi bil današnji polet iz Združenih arabskih emiratov do Grčije Lenarčičeva predzadnja etapa. Zadnja, iz Grčije do Portoroža, pa naj bi bila najkrajša na njegovi poti okoli sveta.

Že kmalu po vzletu pa so se začele težave. Zaradi nesporazuma s kontrolo letenja, ki mu ni dovolila leteti po pravilih vizualnega letenja, je moral eno uro krožiti nad letališčem in prilagoditi načrt zahtevam kontrole poleta. V nadaljevanju poti je imel zelo neugoden veter v nos. Občasno je pihalo tudi nad 70 kilometrov na uro in povzročilo še dodatnih pol ure zamude. Večji del poti pa so ga spremljale tudi neprijetne turbulence.

Ob tako slabih pogojih je bila povprečna hitrost letala pod 200 kilometrov na uro, poraba goriva pa izjemno visoka. Lenarčič je že po prvi tretjini poti ocenil, da ne bo dosegel današnjega cilja, Krete. Prva predvidena nadomestna postaja je bil Ciper, a ker se pogoji niso izboljšali, je tudi ta cilj kmalu postal nerealen. Lenarčič je zato prijavil tehnični pristanek v Hurgadi, kjer trenutno ureja dovoljenja za nadaljevanje poti, so sporočili iz njegove ekipe.

V Portorožu ga pričakujejo konec tedna.

[Več člankov o Lenarčičevem letu okoli sveta v rubriki Trajnostni razvoj portala Financ Okolje in energija.]


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Elektrika
Elektrika V Nemčiji trdijo, da e-avto onesnažuje bolj od dizla in navijajo za vodik ter zeleni metan 33

Trije nemški raziskovalci so objavili študijo, v kateri trdijo, da je ogljični odtis električnega avta v Nemčiji večji od dizelskega....

OK & EN
Elektrika
Elektrika GEN-I: to je sončna elektrarna, ki ni vključena v nobeno podporno shemo

GEN-I in Steklarna Hrastnik sta predstavila projekt za pridobivanje vodika in sončno elektrarno, ki bo projektu zagotovila elektriko.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Kdo sta Besek in Brankovič, ki sta pred nekaj dnevi prišla v HSE 3

Nadzorni svet HSE je včeraj na izredni seji za začasnega poslovnega direktorja imenoval Tomaža Beska, člana nadzornega sveta družbe,...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Projekt, ki bo v Lučah omogočil, da si bodo lahko vso elektriko proizvedli sami in iz obnovljivih virov 1

Petrol, Elektro Celje in ljubljanska fakulteta za elek­trotehniko postavljajo v Lučah v Zgornji Savinjski dolini prvo slovensko...

OK & EN
Novice
Novice V Ljubljani podpisana pogodba, težka krepko čez sto milijonov 3

V Energetiki Ljubljana so podpisali pogodbo za dobavo glavne tehnološke opreme za izgradnjo plinsko-parne enote.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Prihajajo spremembe pri prispevkih za samooskrbne elektrarne

Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo je na okrogli mizi elektrodistribucije napovedal spremembe pri obremenitvah elektrarn za...

OK & EN
Elektrika
Elektrika V GEN-I bodo zaposlili sto novih sodelavcev »za zeleno revolucijo v Sloveniji«

Iz Skupine GEN-I so sporočili, da iščejo nove sodelavce s področja naravoslovnih, ekonomskih in humanističnih ved: »Z vrhunsko ekipo...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Stanovalci blokov, tu boste izvedeli, kako lahko postavite sončno elektrarno

Po novem lahko tudi stanovalci blokov postavijo sončno elektrarno za samooskrbo. To pa še ni vse, za ogrevanje sanitarne vode lahko...