Strokovnjakinja: Možnosti za sanacijo po razlitju kerozina ni, ostane monitoring Strokovnjakinja: Možnosti za sanacijo po razlitju kerozina ni, ostane monitoring V primeru razlitja nevarnih snovi na kraškem območju ni časa in možnosti za sanacijo, je za STA dejala Nataša Viršek Ravbar z Inštituta za raziskovanje krasa pri ZRC SAZU. Ostane monitoring, kako hitro in v kakšni meri bo onesnaženje doseglo izvir Rižane, še posebej ob intenzivnih padavinah. Bi pa lahko bil vodni vir ogrožen dlje časa.
Vodooskrba Rižanskega vodovoda varna, poziv k varčni rabi vode Vodooskrba Rižanskega vodovoda varna, poziv k varčni rabi vode Vodooskrba na Obali je trenutno varna in pod nadzorom, so sporočili iz javnega podjetja Rižanski vodovod Koper.
(foto) Top zeleni poslovni ideji: veganski burger in usnje iz jabolčnih olupkov (foto) Top zeleni poslovni ideji: veganski burger in usnje iz jabolčnih olupkov Na slovenskem delu tekmovanja ClimateLaunchpad so izbrali zmagovalca, ki bosta sodelovala na evropskem finalu za najboljšo zeleno poslovno idejo.
O sosežigu odpadkov v Tešu danes na seji občinskega sveta v Šoštanju O sosežigu odpadkov v Tešu danes na seji občinskega sveta v Šoštanju Predstavniki Termoelektrarne Šoštanj (Teš) bodo po napovedih na današnji redni seji občinskega sveta Občine Šoštanj svetnikom predstavili modelno študijo možnosti energetske izrabe izbranih odpadnih materialov v Tešu. Študijo so vodilni iz Teša prejšnji teden že predstavili vodstvu občine.
Podnebne spremembe ne prinašajo le vročine, ampak tudi aparthajd, svarijo v OZN Podnebne spremembe ne prinašajo le vročine, ampak tudi aparthajd, svarijo v OZN Podnebne spremembe ogrožajo demokracijo in človekove pravice, je zapisal posebni poročevalec Združenih narodov Philip Alston.

Na stičišču znanosti in gospodarstva tudi energetika

Čas branja: 1 min
01.07.2016  09:11
Letos bodo na mednarodnem sejmu MOS v Celju prvič organizirali Stičišče znanosti in gospodarstva.
Na stičišču znanosti in gospodarstva tudi energetika
Sejem MOS bo letos od 13. do 18. septembra.

Obveščaj me o novih člankih:  

Na stičišču bodo sodelovali: Institut Jožef Stefan (z različnimi odseki), Kemijski inštitut v Ljubljani (z različnimi laboratoriji), Nacionalni inštitut za biologijo v Ljubljani, FERI-Univerza v Mariboru, Fakulteta za elektrotehniko, Univerze v Ljubljani, Univerza v Mariboru, Center odličnosti Namaste, Center odličnosti Nanocenter, Visoka šola za bioniko na Ptuju, Pisarna za prenos tehnologij in inovacij ter tehnološko usmerjena podjetja: Skylabs, Cosylabs, EKOSEN, Dobre rešitve, PS, Miel Elektronika, Razvojna-raziskovalna dejavnost, Janez Škrlec, INTRI, Inštitut za okoljevarstvo in senzorje in drugi.

Predstavili bodo vrhunske tehnologije z različnih področji, kot so mehatronika, avtomatika, robotika, profesionalna elektronika, energetika, IKT, bionika, nanotehnologija in druga. Predstavitev bosta podprli ministrstvo za izobraževanje in gospodarsko ministrstvo.

Na stičišču znanosti in gospodarstva bodo predstavili nove tehnologije, nove tehnološke procese, visokotehnološke inovacije, novodobne poklice in sodobne izobraževalne programe. Stičišče bo priložnost za promocijo slovenske znanosti in priložnost za intenzivnejšo sodelovanje med znanstveno in gospodarsko sfero. Poudarek bo tudi na razvoju bionike pri nas, aplikativnosti nanotehnologij, razvoju prvega slovenskega nanosatelita, izzivih pametnih tekstilij, energetiki, (sodobno IR ogrevanje), novih izzivih za shranjevanje toplote, razvoju elektro in nanoelektrokalorikov kot materialov za grelno hladilne naprave naslednje generacije in drugem. Predstavili bo razvojni koncept bionskega človeka za izobraževalne namene bodočih inženirjev bionike ter razvoj bionskih protez, vsadkov, vmesnikov človek bionski sistemi in drugo, je še sporočil organizator Janez Škrlec.

[Več člankov o dosežkih v energetiki v rubriki Elektrika portala Financ Okolje in energija.]Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Novice
Novice Ogljični kuponi kot suho zlato: Belektron je z njimi podeseteril dobiček in podvojil kapital 15

Kaj menite, koliko zaposlenih ima podjetje, ki je lani ustvarilo dobrih 24 milijonov evrov dobička in 737 milijonov evrov prihodkov? Šest.

OK & EN
Elektrika
Elektrika (foto) Kronotermova toplotna črpalka, ki so jo Nemci uvrstili na prvo mesto v Evropi

V podjetju Kronoterm so predstavili nov model toplotne črpalke, ki je seznamu nemškega urada BAFA zasedla prvo mesto po sezonski...

OK & EN
Odpadki
Odpadki Kako na Vrhniki predelajo avtomobilsko zračno blazino v nakupovalno torbo 2

V Komunalnem podjetju Vrhnika so lani začeli izdelavo nakupovalnih torb in nahrbtnikov iz blaga za zračne blazine. Torbe so negorljive in...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Slovenija je dobila prvo ultra hitro e-polnilnico 31

Münchenska družba Ionity je v Ilirski Bistrici postavila štiri 350-kilovatne polnilnice za električne avte. Projektant in izvajalec je...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Šarec pozval k prevetritvi nevladnih organizacij 21

Ministrstvo za okolje in prostor naj pripravi zakonodajo, ki bo prevetrila, katere so nevladne organizacije, ki delujejo v javnem interesu,...

OK & EN
Elektrika
Elektrika (intervju) Kaj danes pravi okoljevarstvenik, ki je pred leti ščitil ptice na Volovji rebri 7

Tehnologija vetrnih elektrarn je danes do okolja bistveno bolj prijazna kot pred leti, ko so zasnovali (kasneje neuspešno) vetrno...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Subvencije za e-avte: Eko sklad na eni, avtomobilisti na drugi strani 4

Na Eko skladu so pred dnevi objavili nov poziv za subvencije za električna in priključno-hibridna vozila. Zapletlo pa se je pri pogojih...