Okolje & energija

(video) V Goodyearu začeli sedmo kampanjo Pozor(!)ni za okolje

Dijaki so pri zniževanju ogljičnega odtisa na dobri poti, potrjuje podatek Raziskave o odnosu slovenskih dijakov do okolja: 73 odstotkov dijakov vedno ali pogosto pravilno ločuje odpadke.

Dogodki O & E

FINANCE
Okolje & energija
Pozor, do 15. marca so odprte prijave za razpis za energetske nagrade 2024
Okolje & energija
Energetika
Okolje & energijaOkolje in energija Pozor, do 15. marca so odprte prijave za razpis za energetske nagrade 2024 3

Nagrade bomo delili na Dnevih energetikov, ki bodo letos 16. in 17. aprila v Portorožu; vabljeni k prijavam!

FINANCE
Okolje & energija
Spoznajte zmagovalce razpisa za okoljske nagrade 2023
Okolje & energija
Okoljsko srečanje
Okolje & energijaNataša Koražija Spoznajte zmagovalce razpisa za okoljske nagrade 2023

Izbirali smo med 23 prijavljenimi, podelili smo 3 glavne nagrade in 6 priznanj v kategorijah: okolju prijazen izdelek, postopek in okolju prijazno podjetje.

FINANCE
Okolje & energija
To so letošnji kandidati za okoljske nagrade
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar To so letošnji kandidati za okoljske nagrade

V četrtek, 16. novembra, podeljujemo priznanja do okolja najbolj prijaznim podjetjem, izdelkom, storitvam in postopkom

Portal podpirajo

 INEA

HSE
 

Eles

19.10.2016 08:43
Čas branja: 1 min
(video) V Goodyearu začeli sedmo kampanjo Pozor(!)ni za okolje
Projekt Pozor(!)ni za okolje družbe Goodyear Dunlop Sava Tires je osvojil na letošnjih Dnevih energetikov prvo nagrado v kategoriji promocijski projekt. Priznanje sta prevzeli Simona Dijak (levo) in Renata Košir. Foto: Jernej Lasic

Na razvoj okoljske zavesti dijakov najbolj vpliva družina (na 45 odstotkov anketiranih dijakov), sledijo mediji, ki vplivajo na 35 odstotkov anketiranih. »Kar 71 odstotkov anketiranih vedno ali pogosto ugaša luči in električne naprave, ko zapusti prostor, 58 odstotkov anketiranih dijakov pa si vedno ali pogosto prizadeva za varčno porabo vode,« pojasnjuje Alenka Baggia s Fakultete za organizacijske vede iz Kranja. Tam so na pobudo družbe Goodyear Dunlop Sava Tires, nosilke kampanje, izvedli Raziskavo o odnosu slovenskih dijakov do okolja.

»Družba Goodyear je zavezana podpori sodelovalnim programom za zmanjševanje odpadkov, varčevanju z energijo in ustvarjanju pozitivnih učinkov za širšo družbeno skupnost. Z novim krogom kampanje Pozor(!)ni za okolje skupaj z našimi sodelavci utrjujemo Goodyearovo zavezo vračanju skupnosti. Na globalni ravni se ponovno veselimo rezultatov tega skupnega, v Goodyearu najboljšega programa na področju trajnostnega razvoja, ter kreativnih dijakov, ki sodelujejo v njem,« je v nagovoru zbranim partnerjem in mentorjem povedala Alison White, Goodyearova globalna direktorica za področje vključevanja skupnosti iz sedeža korporacije Goodyear v mestu Akron, Ohio, ZDA. 

Letošnja kampanja združuje več kot 16 tisoč dijakov s 33 srednjih šol in 30 partnerskih organizacij iz vse Slovenije. Nacionalnemu gibanju za zmanjševanje ogljičnega odtisa se je pridružil tudi stand-up komik, pisatelj in prevajalec Boštjan Gorenc – Pižama, ki na zabaven in poučen način pomaga pri osveščanju o pomembnosti varovanja okolja: »Težnja k ekološkemu delovanju in vedenju je temeljna nujnost današnje družbe. In mladi imajo ideje, kako uresničevati zelene rešitve, zato je izvrstno, da se jih spodbuja k razmišljanju o tem, medtem ko se jih hkrati na zabaven način opozarja o okoljskih težavah. Torej, da nam ogljikov dioksid  ne vzame sape.«

Pižama bo vso šolsko leto k zmanjševanju ogljičnega odtisa mlade spodbujal tudi z avdio in video pobudami. Njegov pozdravni video:

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Okolje & energija
Goodyear do gradbenega dovoljenja po novem zakonu v štirih mesecih
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar Goodyear do gradbenega dovoljenja po novem zakonu v štirih mesecih 2

Goodyear Dunlop Sava Tires je po integralnem postopku prišel do gradbenega dovoljenja v štirih mesecih. To je prvo gradbeno dovoljenje izdano na ta način.

Moje finance
Finančna šola
(V ŽIVO iz MILANA): Kaj, ko zakruli želodec?
Moje finance
Finančna šolaKsenija Sedej (V ŽIVO iz MILANA): Kaj, ko zakruli želodec?

Ko se odpravimo od doma, naš želodec kar malce »zajoče«, saj vemo, da naše mame kuhajo najbolje. Plus! Za fino kosilo je treba še plačati. Kako se je znašlo naših 10 dijakov v Milanu, da so si popestrili večerjo?

Moje finance
Finančna šola
(V ŽIVO): 10 dijakov na delovni praksi v MILANU
Moje finance
Finančna šolaKsenija Sedej (V ŽIVO): 10 dijakov na delovni praksi v MILANU

2. generacijo dijakov, ki se je pri rednem pouku učila vodenja osebnih financ, bomo 3 tedne budno spremljali na delovni praksi v italijanski ekonomski prestolnici. Bodo daleč stran od doma »brezglavo« zapravljali žepnino? Ali bodo znali teoretično znanje prenesti v prakso?

Moje finance
Finančna šola
Je 10 dijakov opravilo »finančni test« v Milanu?
Moje finance
Finančna šolaKsenija Sedej Je 10 dijakov opravilo »finančni test« v Milanu?

Vanja, Rebeka, Ana, Salih, Ervin, Matej, Jaka, Neža, Mojca, Stella so druga generacija dijakov, ki se je pri rednem pouku učila vodenja osebnih financ. tri tedne smo jih spremljali na delovni praksi v Milanu prek Facebookove strani mladi in denar, v reviji pa objavljamo povzetek. so daleč stran od doma brezglavo zapravljali žepnino?

Moje finance
Finančna šola
(V ŽIVO iz MILANA): Veliko mesto, ki omogoča priložnost za nova spoznanja
Moje finance
Finančna šolaKsenija Sedej (V ŽIVO iz MILANA): Veliko mesto, ki omogoča priložnost za nova spoznanja

10 dijakov in dijakinj, ki jih spremljamo na delovni praksi v Milano, že pridno dela! A danes pa je bil prav poseben dan za dva izmed njih.

Moje finance
Finančna šola
(V ŽIVO iz MILANA): Zakaj je Milano raj za 4 dijake?
Moje finance
Finančna šolaKsenija Sedej (V ŽIVO iz MILANA): Zakaj je Milano raj za 4 dijake?

Danes pa so prišli na »račun« naši dijaki Jaka, Matej, Ervin in Salih. Povedali so nam, kaj je po njihovem mnenju top destinacija, če se odpravite v Milano ...

Moje finance
Finančna šola
(V ŽIVO iz MILANA): So bolj zapravljiva dekleta ali fantje?
Moje finance
Finančna šolaKsenija Sedej (V ŽIVO iz MILANA): So bolj zapravljiva dekleta ali fantje?

Dijaki in dijakinje so na delovno prakso v Milano prišli 11. februarja in tako »za las« zamudili svetovni dan pice, ki ga obeležujemo 9. februarja. A so se kljub temu odločili, da ga bodo »proslavili. Z nepričakovano tekmo.