(intervju) Bi plačali transformator za soseda, ki je kupil e-Porscheja? (intervju) Bi plačali transformator za soseda, ki je kupil e-Porscheja? V elektroenergetiki govorijo o sistemu poštne znamke. Preprosto povedano to pomeni, da plačata enako omrežnino prebivalec A, ki uporablja samo pralni stroj in televizor, in prebivalec B, ki tudi polni električni avto in se greje na elektriko.
(intervju) Kaj danes pravi okoljevarstvenik, ki je pred leti ščitil ptice na Volovji rebri (intervju) Kaj danes pravi okoljevarstvenik, ki je pred leti ščitil ptice na Volovji rebri Tehnologija vetrnih elektrarn je danes do okolja bistveno bolj prijazna kot pred leti, ko so zasnovali (kasneje neuspešno) vetrno elektrarno na Volovji rebri. Je sodobna tehnologija sprejemljiva za največjo okoljevarstveno organizacijo pri nas?
Kje si boste lahko ogledali energetske intervjuje Kje si boste lahko ogledali energetske intervjuje En-lite, društvo za spodbujanje energetske pismenosti, in globalna platforma VideoLectures.NET sta v okviru evropskega tedna trajnostne energije napovedala partnersko iniciativo iEnergija videointervjuji.
Kako velike naložbe bo potrebovalo elektrodistribucijsko omrežje Kako velike naložbe bo potrebovalo elektrodistribucijsko omrežje Omrežnina, namenjena za elektrodistribucijska podjetja, ne bo zadoščala za vsa vlaganja, ki jih bo omrežje potrebovalo, je opozoril predsednik uprave Elektra Ljubljana Andrej Ribič ob predstavitvi poslovanja podjetja.
'Država je dolžna odvrniti nevarnosti, ki jih prinašajo podnebne spremembe' 'Država je dolžna odvrniti nevarnosti, ki jih prinašajo podnebne spremembe' Posamezniki in organizacije so pozvali vlado, naj »pripozna podnebne spremembe kot nacionalno krizo in jih začne prednostno in sistemsko obravnavati«.

(video) V Goodyearu začeli sedmo kampanjo Pozor(!)ni za okolje

Čas branja: 1 min
19.10.2016  08:43
Dijaki so pri zniževanju ogljičnega odtisa na dobri poti, potrjuje podatek Raziskave o odnosu slovenskih dijakov do okolja: 73 odstotkov dijakov vedno ali pogosto pravilno ločuje odpadke.
(video) V Goodyearu začeli sedmo kampanjo Pozor(!)ni za okolje
Projekt Pozor(!)ni za okolje družbe Goodyear Dunlop Sava Tires je osvojil na letošnjih Dnevih energetikov prvo nagrado v kategoriji promocijski projekt. Priznanje sta prevzeli Simona Dijak (levo) in Renata Košir.
Foto: Jernej Lasic

Obveščaj me o novih člankih:  

Na razvoj okoljske zavesti dijakov najbolj vpliva družina (na 45 odstotkov anketiranih dijakov), sledijo mediji, ki vplivajo na 35 odstotkov anketiranih. »Kar 71 odstotkov anketiranih vedno ali pogosto ugaša luči in električne naprave, ko zapusti prostor, 58 odstotkov anketiranih dijakov pa si vedno ali pogosto prizadeva za varčno porabo vode,« pojasnjuje Alenka Baggia s Fakultete za organizacijske vede iz Kranja. Tam so na pobudo družbe Goodyear Dunlop Sava Tires, nosilke kampanje, izvedli Raziskavo o odnosu slovenskih dijakov do okolja.

»Družba Goodyear je zavezana podpori sodelovalnim programom za zmanjševanje odpadkov, varčevanju z energijo in ustvarjanju pozitivnih učinkov za širšo družbeno skupnost. Z novim krogom kampanje Pozor(!)ni za okolje skupaj z našimi sodelavci utrjujemo Goodyearovo zavezo vračanju skupnosti. Na globalni ravni se ponovno veselimo rezultatov tega skupnega, v Goodyearu najboljšega programa na področju trajnostnega razvoja, ter kreativnih dijakov, ki sodelujejo v njem,« je v nagovoru zbranim partnerjem in mentorjem povedala Alison White, Goodyearova globalna direktorica za področje vključevanja skupnosti iz sedeža korporacije Goodyear v mestu Akron, Ohio, ZDA. 

Letošnja kampanja združuje več kot 16 tisoč dijakov s 33 srednjih šol in 30 partnerskih organizacij iz vse Slovenije. Nacionalnemu gibanju za zmanjševanje ogljičnega odtisa se je pridružil tudi stand-up komik, pisatelj in prevajalec Boštjan Gorenc – Pižama, ki na zabaven in poučen način pomaga pri osveščanju o pomembnosti varovanja okolja: »Težnja k ekološkemu delovanju in vedenju je temeljna nujnost današnje družbe. In mladi imajo ideje, kako uresničevati zelene rešitve, zato je izvrstno, da se jih spodbuja k razmišljanju o tem, medtem ko se jih hkrati na zabaven način opozarja o okoljskih težavah. Torej, da nam ogljikov dioksid  ne vzame sape.«

Pižama bo vso šolsko leto k zmanjševanju ogljičnega odtisa mlade spodbujal tudi z avdio in video pobudami. Njegov pozdravni video:

 Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Elektrika
Elektrika Slovenski kriptomilijonar postavlja eno največjih baterij v tem delu Evrope 2

Na Jesenicah bodo jeseni dokončali 13-megavatni baterijski sistem, investitorja sta Damian Merlak, ex Bitstamp, in Roman Bernard, Encom....

OK & EN
Novice
Novice Ogljični kuponi kot suho zlato: Belektron je z njimi podeseteril dobiček in podvojil kapital 15

Kaj menite, koliko zaposlenih ima podjetje, ki je lani ustvarilo dobrih 24 milijonov evrov dobička in 737 milijonov evrov prihodkov? Šest.

OK & EN
Elektrika
Elektrika (foto) Kronotermova toplotna črpalka, ki so jo Nemci uvrstili na prvo mesto v Evropi

V podjetju Kronoterm so predstavili nov model toplotne črpalke, ki je seznamu nemškega urada BAFA zasedla prvo mesto po sezonski...

OK & EN
Odpadki
Odpadki Kako na Vrhniki predelajo avtomobilsko zračno blazino v nakupovalno torbo 2

V Komunalnem podjetju Vrhnika so lani začeli izdelavo nakupovalnih torb in nahrbtnikov iz blaga za zračne blazine. Torbe so negorljive in...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Slovenija je dobila prvo ultra hitro e-polnilnico 31

Münchenska družba Ionity je v Ilirski Bistrici postavila štiri 350-kilovatne polnilnice za električne avte. Projektant in izvajalec je...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Šarec pozval k prevetritvi nevladnih organizacij 18

Ministrstvo za okolje in prostor naj pripravi zakonodajo, ki bo prevetrila, katere so nevladne organizacije, ki delujejo v javnem interesu,...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Subvencije za e-avte: Eko sklad na eni, avtomobilisti na drugi strani 4

Na Eko skladu so pred dnevi objavili nov poziv za subvencije za električna in priključno-hibridna vozila. Zapletlo pa se je pri pogojih...