Letos na Dnevih energetikov: kaj prinaša razogljičenje vašemu podjetju Letos na Dnevih energetikov: kaj prinaša razogljičenje vašemu podjetju V nobenem resnem energetskem podjetju ne mislijo, da bo energetski sistem leta 2030 tak, kot je danes, pravi Gabrielle Walker, ki bo glavna govornica na konferenci Dnevi energetikov aprila letos.
Po novem boste lahko izbrali elektriko, ki ne bo iz TEŠ Po novem boste lahko izbrali elektriko, ki ne bo iz TEŠ Na infrastrukturnem ministrstvu so pripravili predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Energetskega zakona. Pregledali smo nekaj predlaganih novosti.
A. Bratušek s Hrvati o reviziji programov odlaganja radioaktivnih odpadkov A. Bratušek s Hrvati o reviziji programov odlaganja radioaktivnih odpadkov V Zagrebu je bilo 12. zasedanje meddržavne komisije za spremljanje izvajanja pogodbe med vladama Slovenije in Hrvaške o ureditvi statusnih in drugih pravnih razmerij, povezanih z vlaganjem v Jedrsko elektrarno Krško (JEK).
Minister Leben predlagal ustavitev DPN za elektrarne na Muri Minister Leben predlagal ustavitev DPN za elektrarne na Muri Minister za okolje Jure Leben je poudaril, da hidroelektrarn na reki Muri ne bo in dodal, da je »v medresorsko usklajevanje podal predlog, da se zaustavi državni prostorski načrt za gradnjo hidroelektrarne na reki Muri«.
Kako in zakaj je škofjeloški Knauf postal platinast Kako in zakaj je škofjeloški Knauf postal platinast V škofjeloškem podjetju Knauf Insulation so razložili, kaj je platinasti certifikat DGNB, ki so ga pred nekaj dnevi dobil za svojo stavbo Knauf Insulation Experience Center.

(video) Kateri energent je najugodnejši? Odgovarja energetski svetovalec.

Čas branja: 1 min
25.01.2017  23:00
O izbiri energenta se odločamo potem, ko smo uredili ovoj stavbe. Tako začenja svetovalne pogovore energetski svetovalec Bojan Žnidaršič.
(video) Kateri energent je najugodnejši? Odgovarja energetski svetovalec.
Bojan Žnidaršič je tudi direktor Zavoda Vitra, enega lanskih zmagovalcev na razpisu za energetske nagrade Financ.
Foto: Jernej Lasic

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

"Osebo, ki pride na energetsko svetovanje, najprej vprašam, ali ima veselje za delo z drvmi. Ima čas? Ima prostor za polena? Ali pa se sploh ne želi ukvarjati z ogrevanjem,« nadaljuje Žnidaršič. Na osnovi takšnih odgovorov oblikuje predloge za ogrevanje. Najcenejši energent je sicer biomasa, vendar potrebuje prostor, kurilno napravo in drugo infrastrukturo, zato bi bilo zavajajoče, če bi gledali samo ceno energenta. »Treba je pogledati celoten delujoč ogrevalni sistem, za prostore in za sanitarno vodo,« pravi Žnidaršič.

Celoten pogovor z Žnidaršičem objavljamo v videoposnetku.

Žnidaršičev Zavod Vitra je lani zmagal na razpisu za energetske nagrade Financ. S spletnim portalom NEP – Nacionalna energetska pot Slovenija so bili po izboru bralcev Financ najboljši v kategoriji promocijski projekt.

Prijave na letošnji razpis za energetske zbiramo do 24. februarja, in sicer v treh kategorijah: energetsko učinkovito podjetje, energetsko učinkovit projekt in promocijski projekt. Podrobnosti in prijavnice so na strani Dnevi energetikov in v videu:

 


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Novice
Novice Koliko morate odšteti za po novem plačljive plastične vrečke 31

V Mercatorju in Sparu smo preverili, koliko stane plastična vrečka na samopostrežni blagajni in kako jo dobite.

OK & EN
Novice
Novice Božično darilo Magni: Arso ji je izdal okoljevarstveno dovoljenje 14

Agencija Republike Slovenije za okolje (Arso) je izdala okoljevarstveno dovoljenje Magni Steyr za obratovanje naprave Magna Nukleus v...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Honda: litij ionske baterije bi lahko zamenjali z fluorid ionskimi 51

Kalifornijski inštitut Caltech, Nasin laboratorij JPL in Honda so predstavili novo tehnologijo, ki je po zagotovilih avtorjev boljša od...

OK & EN
Novice
Novice Goodyear do gradbenega dovoljenja po novem zakonu v štirih mesecih 2

Goodyear Dunlop Sava Tires je po integralnem postopku prišel do gradbenega dovoljenja v štirih mesecih. To je prvo gradbeno dovoljenje...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Elektro Božiček 2: tudi stanovalcem blokov samooskrbne fotovoltaike

Na ministrstvu za infrastrukturo so pripravili predlog Uredbe o samooskrbi z električno energijo iz obnovljivih virov in jo dali v javno...

OK & EN
Novice
Novice Izbrali prvo slovensko inženirko leta

Nosilka naziva Inženirka leta 2018 je Dora Domajnko, magistrica elektrotehnike in razvojna inženirka v RLS merilna tehnika.

OK & EN
Odpadki
Odpadki (video, foto) V Ljubljani je gora odpadkov, ki se kar nočejo pospraviti

Julija smo poročali o kupu, v katerem je bilo več kot 20 tisoč kubičnih metrov gradbenih odpadkov podjetja KPL. V podjetju so...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Je nova uredba za fotovoltaike v navzkrižju z regulatorji? 5

Na Agenciji za energijo so v začetku leta nasprotovali neto obračunu elektrike, proizvedene za samooskrbo. Bodo nasprotovali tudi...