Metalurgi zahtevajo: odgovornost nevladnikov je treba opredeliti Metalurgi zahtevajo: odgovornost nevladnikov je treba opredeliti Nujno je treba spremeniti zakonodajo pri okoljevarstveni in raziskovalni dejavnosti, so predstavniki Strateškega sveta za metalurgijo zatrdili državnemu sekretarju v Šarčevem kabinetu Vojmirju Urlepu.
Nemški vložek v zaščito podnebja: 40 milijard evrov do leta 2023 Nemški vložek v zaščito podnebja: 40 milijard evrov do leta 2023 Nemška vlada bo predstavila sveženj podnebnih ukrepov, ki bo težak vsaj 40 milijard evrov. Med drugim napovedujejo uvedbo finančnih obremenitev za izpuste ogljika.
Nor birokratski zaplet, ki zavira razmah fotovoltaik Nor birokratski zaplet, ki zavira razmah fotovoltaik Sosedje, ki ne živijo v istem bloku, potrebujejo za skupnostno fotovoltaiko gradbeno dovoljenje, ki pa ga ne morejo dobiti, ker je elektrarna naprava in ne objekt, so opozorili na konferenci Združenja slovenske fotovoltaike.
(intervju) Na Hrvaškem napoved novih fotovoltaičnih subvencij (intervju) Na Hrvaškem napoved novih fotovoltaičnih subvencij V zadnjem četrtletju 2019 naj bi na Hrvaškem spet uvedli subvencije za fotovoltaike na družinskih hišah, pojasnjuje župan Križevcev Mario Rajn.

(video) Magna želi dve enakopravni lokaciji, Gradec in Hoče

Čas branja: 1 min
12.05.2017  03:00
Naša vizija je, da bomo imeli dve enakopravni lokaciji, na katerih bomo lahko proizvajali celotne avtomobile, je povedal Wolfgang Zitz iz Magne Steyr.
(video) Magna želi dve enakopravni lokaciji, Gradec in Hoče
Wolfgang Zitz iz graške Magne Steyr je bil med govorniki na včerajšnji predstavitvi načrtov za postavitev lakirnice v Hočah. Večina vprašanj je bila sicer namenjena okoljski problematiki, a smo izvedeli tudi nekatere nove podrobnosti o načrtovani tovarni.
Foto: Borut Hočevar

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Magna Steyr dodaj
Wolfgang Zitz dodaj
Magna dodaj

Zakaj v Magni Steyr ne postavijo še ene lakirnice v Gradcu namesto v Sloveniji? Je smiselno voziti karoserije na lakiranje v Hoče in potem nazaj v Avstrijo? Takšni vprašanji so poslušalci med drugim zastavili na včerajšnji predstavitvi lakirnice v Hočah. »Imate prav, dolgoročno ni smiselno voziti karoserije na lakiranje 70 kilometrov daleč,« je odgovoril Wolfgang Zitz. Vendar pa nameravajo imeti v Magni dve lokaciji, na katerih bodo lahko izdelovali celotne avtomobile, je nadaljeval.

V Magni Steyr so preverili več lokacij v Evropi, na končno odločitev pa so med drugim vplivali ugodni gospodarski pogoji, razdalja in zemljišče.

»Naši prodajalci so na poti po vsem svetu in se trudijo pridobiti čim več naročil, da bodo lahko zapolnili dve enakovredni lokaciji,« je med drugim povedal predstavnik Magne Steyr.

V prvi fazi bodo ustvarili več sto novih delovnih mest, v naslednjih fazah pa jih bo še več. Potrebovali bodo tudi visoko kvalificirane delavce. Tudi v Avstriji ne dobijo dovolj primerno izobraženih kadrov in jih morajo dodatno usposabljati, je še povedal Zitz.

Več na videoposnetku Zitzovih odgovorov in sprotnih prevodov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Nafta+Plin
Nafta+Plin Nov velik energetski projekt: slovenska proizvodnja vodika za več obnovljivih virov 6

Družbe Plinovodi, HESS, HSE in ELES so se dogovorile o sodelovanju pri skupni pobudi za projekt proizvodnje in uporabe vodika ter spajanja...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Poglejte, kaj piše v slovenskem patentu za shranjevanje električne energije 5

Matjaž Valant z Univerze v Novi Gorici je spomladi presenetil z informacijo, da je izumil postopek za shranjevanje električne energije v...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Z umetno inteligenco do prihrankov elektrike pri toplotnih črpalkah

Švicarski raziskovalci so razvili metodo, pri kateri z uporabo umetne inteligence oblikujejo novo generacijo kompresorjev toplotnih...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Nor birokratski zaplet, ki zavira razmah fotovoltaik 1

Sosedje, ki ne živijo v istem bloku, potrebujejo za skupnostno fotovoltaiko gradbeno dovoljenje, ki pa ga ne morejo dobiti, ker je...

OK & EN
Novice
Novice (dopolnjeno) Pripravljen je nov osnutek energetskega načrta. Poglejte, kaj pravi o NEK 2 in TEŠ 6 5

Končana je različica 4.0 celovitega Nacionalnega energetskega in podnebnega načrta (NEPN). Odločitev o NEK 2 je eden ključnih izzivov.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Nuklearka in termoelektrarne so delale s polno paro 1

Prevzem električne energije je v prvih šestih mesecih 2019 znašal 12.277 gigavatnih ur, kar je na ravni prevzema iz prve polovice leta...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Zakaj so jedrske elektrarne na Kitajskem cenejše kot na zahodu 1

Kakšni so ekonomski vidiki jedrske energije in kakšna je njena sprejemljivost v javnosti? O tem bodo med drugim govorili septembra v...