Dobili bomo protokol ravnanja ob izrednih dogodkih Dobili bomo protokol ravnanja ob izrednih dogodkih Poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan je danes v Moravskih Toplicah predstavil okvir protokola za ravnanje ob izrednih dogodkih, ki bo določal merila in delovno skupino za aktiviranje. Zbiralci odpadkov pa opozarjajo, da so nevarni odpadki po požaru v vrhniškem Kemisu še večja nevarnost, saj so zdaj razpršeni po vsej državi.
Z naložbo v ogljično nevtralizacijo nad globalne izpuste Z naložbo v ogljično nevtralizacijo nad globalne izpuste V podjetju Belektron, trgovcu z ogljičnimi kuponi, so ponudili storitev, ki so jo imenovali doseganje ogljične nevtralnosti. Kako jo opravijo, je razložila direktorica prodaje Nina Bračko Colja.
Eko sklad bo v petek občinam ponudil nove spodbude Eko sklad bo v petek občinam ponudil nove spodbude V petek bodo na Eko skladu objavili nov poziv za dodelitev nepovratnih sredstev občinam in ministrstvom za gradnjo skoraj nič energijskih stavb, namenjenih kulturi, razvedrilu, izobraževanju, znanstveno raziskovalnemu delu, zdravstveni oskrbi, športu, muzejev in knjižnic. Ponudili pa bodo tudi nepovratna sredstva občinam za okolju prijaznejše avtobuse za javni potniški promet.
(video) Omejitev izpustov tudi za rabljene uvožene avte (video) Omejitev izpustov tudi za rabljene uvožene avte Kaj prinaša strategija za alternativna goriva elektroenergetskemu omrežju in nakupu rabljenih vozil v tujini.
Ne ignorirajte strategije za alternativna goriva Ne ignorirajte strategije za alternativna goriva Kako lahko razumemo strategijo za alternativna goriva, ki je bila včeraj uradno predstavljena? Kot uradniško muho enodnevnico ali kot zanesljivo napoved razvoja nizkoogljičnega prometa do leta 2030?

Zakaj se je smiselno prijaviti na razpis okoljskih nagrad

28.08.2017  19:40
SIJ Acroni, Aerodrom Ljubljana, Iskraemeco, JUB, M Sora, Hidria AET, Knauf Insulation, AquafilSLO in BSH so med podjetji, ki so v zadnjih letih osvojila okoljske nagrade Financ.
Zakaj se je smiselno prijaviti na razpis okoljskih nagrad
Prejemniki okoljskih nagrad za leto 2016 (z leve): Denis Mancevič, SIJ, Anja Dobrovič in Tina Zajić, Toring Turbine, Nina Merše, Iskraemeco, Primož Primožič in Zmago Skobir, Aerodrom Ljubljana.

Razpis za okoljske nagrade in brezplačni dogodek Okoljsko srečanje, kjer nagrade podelimo skupaj z Eko skladom, sta tradicionalna. Preživela sta že dobri dve desetletji. Letošnje okoljsko srečanje bo 9. novembra v Ljubljani, prijave na razpis pa zbiramo do 6. oktobra prek spletne strani.

Nagrade bomo podelili v treh kategorijah: za okolju prijazno podjetje, okolju prijazen izdelek, postopek ali storitev in mednarodno okoljsko partnerstvo. Zmagovalci vsake kategorije se bodo lahko prihodnje leto udeležili mednarodnega razpisa European Business Award for the Environment.

Komisiji, ki ocenjuje prijavljene projekte, predseduje Boris Sučić z Instituta Jožefa Stefana. Člani komisije so Viktor Grilc s Kemijskega inštituta, energetski strokovnjak Peter Novak, Vesna Vidič z Eko sklada, Antonija Božič Cerar z Gospodarske zbornice Slovenije, Boštjan Podkrajšek iz Zavoda za varstvo pri delu in predstavnik Financ.

Razpis okoljskih nagrad pa ni primeren samo za velika podjetja. Zelo dobro so se odrezala tudi manjša. Lani, denimo, je nagrado za okolju prijazen izdelek dobilo koprsko družinsko podjetje Toring Turbine. K prijavi zato vabimo tudi srednja in mala podjetja. Vse prijavljene projekte bomo predstavili v prilogi Okolje in energija časnika Finance in na istoimenski spletni strani.

Sodelovanje na razpisu je zato pomembno tudi kot promocija do okolja prijaznega gospodarstva, izvod Financ, v katerem so predstavljeni projekti, pa prinaša najbolj natančen prikaz okoljskih dosežkov slovenskih podjetij in ustanov.

Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Novice
Novice Križanič o oceni učinkov ukinitve Teša in Premogovnika Velenje 20

Predstojnik Ekonomskega inštituta EIPF France Križanič je danes v Termoelektrarni Šoštanj (Teš) predstavil analizo učinkov ukinitve...

OK & EN
Novice
Novice (video) Karcinogen koktejl v krvi vrhniških gasilcev 4

Kaj sta minuli teden na zboru vrhniških krajanov o primeru Kemis povedala Metoda Dodič-Fikfak iz ljubljanskega UKC in Gorazd Pretnar iz...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Takšna je največja slovenska naložba v vetrno energijo 1

Petrolova vetrna elektrarna Glunča pri Šibeniku je največja slovenska naložba v vetrno energijo. Z devetimi turbinami bodo skupaj...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Napovedujejo največjo tovarno baterij v Evropi 2

ABB, ena največjih inženirskih družb, in ameriški start-up NorthVolt napovedujeta ustanovitev največje tovarne baterij v Evropi.

OK & EN
Elektrika
Elektrika HE Brežice pod streho, rok za HE Mokrice pod vprašajem

Danes bodo uradno zagnali Hidroelektrarno (HE) Brežice. Naslednja v spodnjesavski verigi bi morala biti HE Mokrice. V ponedeljkovi oddaji...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Zakaj električni avti ne bodo sesuli elektroenergetskega sistema 20

Dvesto tisoč električnih avtov v Sloveniji leta 2030 za elektrodistribucijsko omrežje ne bi smelo predstavljati težav, zatrjujejo na...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Robert Golob: Vsi bomo nekakšni majhni petroli 2

Živimo v času, ko se spremembam marsikje ne bomo mogli izogniti, in če danes živiš po vzorcih iz prejšnjega tisočletja, boš...