Kako velike naložbe bo potrebovalo elektrodistribucijsko omrežje Kako velike naložbe bo potrebovalo elektrodistribucijsko omrežje Omrežnina, namenjena za elektrodistribucijska podjetja, ne bo zadoščala za vsa vlaganja, ki jih bo omrežje potrebovalo, je opozoril predsednik uprave Elektra Ljubljana Andrej Ribič ob predstavitvi poslovanja podjetja.
'Država je dolžna odvrniti nevarnosti, ki jih prinašajo podnebne spremembe' 'Država je dolžna odvrniti nevarnosti, ki jih prinašajo podnebne spremembe' Posamezniki in organizacije so pozvali vlado, naj »pripozna podnebne spremembe kot nacionalno krizo in jih začne prednostno in sistemsko obravnavati«.
Slovenijo so prišteli med podpornice ogljično nevtralne EU leta 2050 Slovenijo so prišteli med podpornice ogljično nevtralne EU leta 2050 Nemčija, Italija, Grčija in Slovenija so se uvrstile med podpornice načrta, po katerem bo EU postala ogljično nevtralna leta 2050, in prevesile tehtnico na stran podpornic.
Šarec pozval k prevetritvi nevladnih organizacij Šarec pozval k prevetritvi nevladnih organizacij Ministrstvo za okolje in prostor naj pripravi zakonodajo, ki bo prevetrila, katere so nevladne organizacije, ki delujejo v javnem interesu, je ob začetku današnje seje Državnega zbora povedal premier Marjan Šarec v odgovoru na vprašanje Dušana Šiška (SNS).

Kako v občinah in podjetjih posodobiti vozni park

Čas branja: 1 min
22.09.2017  06:39  Dopolnjeno: 22.09.2017 06:42
Ob Evropskem tednu mobilnosti so v Centru energetskih rešitev (CER) pripravili predstavitve alternativne mobilnosti v štirih občinah, danes pa bosta predstavitvi še v Celju in Novi Gorici.
Kako v občinah in podjetjih posodobiti vozni park
Foto: Shutterstock

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
BMW dodaj
BTC dodaj
Elektro energija dodaj
Etrel dodaj
Jelovica dodaj

V predstavitev so vključeni ponudniki električnih vozil, polnilnic, sončnih elektrarn in poslovnih mobilnih sistemov. S projektom pomagajo odločevalcem v občinah in podjetjih oblikovati predloge za vzpostavitev trajnostnih voznih parkov. Merijo predvsem na lastnike, upravljavce in uporabnike voznih parkov.

Nova infrastruktura, prevozna sredstva na alternativni pogon ter novi poslovni modeli mobilnosti (skupinski najem ali skupinski nakup) so osnova za ustvarjanje prihrankov in zagotavljanje nizkoogljične družbe, pojasnjujejo v CER.

Občinam in podjetjem bodo ponudili izposojo vozil na alternativni pogon, svetovanje o izgradnji infrastrukture ter pomoč pri oblikovanju novih poslovnih modelov mobilnosti. Organizirajo tudi projekt E-mobilna občine in podjetja.

S predstavitvami bodo nadaljevali v oktobru in novembru.

CER je gospodarsko interesno združenje, usmerjeno v energetsko učinkovitost, obnovljive vire energije, pametna omrežja in druge dejavnosti. Med partnerji so BMW, BTC, Elektro Energija, Etrel, Jelovica, JUB, Knauf Insulation, Lapp, Lotrič Meroslovje, Lumar, OMV, Petrol, Plan-net, Porsche, Renault Nissan, SODO in Tondach.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Elektrika
Elektrika Slovenski kriptomilijonar postavlja eno največjih baterij v tem delu Evrope 2

Na Jesenicah bodo jeseni dokončali 13-megavatni baterijski sistem, investitorja sta Damian Merlak, ex Bitstamp, in Roman Bernard, Encom....

OK & EN
Novice
Novice Ogljični kuponi kot suho zlato: Belektron je z njimi podeseteril dobiček in podvojil kapital 15

Kaj menite, koliko zaposlenih ima podjetje, ki je lani ustvarilo dobrih 24 milijonov evrov dobička in 737 milijonov evrov prihodkov? Šest.

OK & EN
Elektrika
Elektrika (foto) Kronotermova toplotna črpalka, ki so jo Nemci uvrstili na prvo mesto v Evropi

V podjetju Kronoterm so predstavili nov model toplotne črpalke, ki je seznamu nemškega urada BAFA zasedla prvo mesto po sezonski...

OK & EN
Odpadki
Odpadki Kako na Vrhniki predelajo avtomobilsko zračno blazino v nakupovalno torbo 2

V Komunalnem podjetju Vrhnika so lani začeli izdelavo nakupovalnih torb in nahrbtnikov iz blaga za zračne blazine. Torbe so negorljive in...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Slovenija je dobila prvo ultra hitro e-polnilnico 31

Münchenska družba Ionity je v Ilirski Bistrici postavila štiri 350-kilovatne polnilnice za električne avte. Projektant in izvajalec je...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Šarec pozval k prevetritvi nevladnih organizacij 18

Ministrstvo za okolje in prostor naj pripravi zakonodajo, ki bo prevetrila, katere so nevladne organizacije, ki delujejo v javnem interesu,...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Subvencije za e-avte: Eko sklad na eni, avtomobilisti na drugi strani 4

Na Eko skladu so pred dnevi objavili nov poziv za subvencije za električna in priključno-hibridna vozila. Zapletlo pa se je pri pogojih...