Okolje & energija

(video) Omejitev izpustov tudi za rabljene uvožene avte

Kaj prinaša strategija za alternativna goriva elektroenergetskemu omrežju in nakupu rabljenih vozil v tujini.

Dogodki O & E

FINANCE
Okolje & energija
Pozor, do 15. marca so odprte prijave za razpis za energetske nagrade 2024
Okolje & energija
Energetika
Okolje & energijaOkolje in energija Pozor, do 15. marca so odprte prijave za razpis za energetske nagrade 2024 3

Nagrade bomo delili na Dnevih energetikov, ki bodo letos 16. in 17. aprila v Portorožu; vabljeni k prijavam!

FINANCE
Okolje & energija
Spoznajte zmagovalce razpisa za okoljske nagrade 2023
Okolje & energija
Okoljsko srečanje
Okolje & energijaNataša Koražija Spoznajte zmagovalce razpisa za okoljske nagrade 2023

Izbirali smo med 23 prijavljenimi, podelili smo 3 glavne nagrade in 6 priznanj v kategorijah: okolju prijazen izdelek, postopek in okolju prijazno podjetje.

FINANCE
Okolje & energija
To so letošnji kandidati za okoljske nagrade
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar To so letošnji kandidati za okoljske nagrade

V četrtek, 16. novembra, podeljujemo priznanja do okolja najbolj prijaznim podjetjem, izdelkom, storitvam in postopkom

Portal podpirajo

 INEA

HSE
 

Eles

Avtor
avtor
17.10.2017 15:20
Čas branja: 2 min
(video) Omejitev izpustov tudi za rabljene uvožene avte
Bojan Žlender: Na Norveškem omogočajo stanovalcem v večstanovanjskih stavbah polnjenje električnih avtov prek drogov javne razsvetljave. Foto: Borut Hočevar

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Strategija o alternativnih gorivih v prometnem sektorju, ki jo je minuli teden potrdila vlada, je po besedah vodje službe za trajnostno mobilnost in prometno politiko na ministrstvu za infrastrukturo Bojana Žlendra zahtevna. Vendar pa je stroka v njej predlagala to, za kar trdno verjame, da je uresničljivo, poudarjajo na ministrstvu.

Kot je v današnji izjavi za medije v Ljubljani pojasnil Žlender, želijo s strategijo zagotoviti ne le sledenje razvoju na tem področju, temveč tudi ustrezen razvoj industrije. Poudaril je, da bo Slovenija v prihodnosti potrebovala ustrezno infrastrukturo, predvsem električne polnilnice, ki bo zagotavljala nemoteno rabo vseh vrst alternativnih goriv.

"Nekateri pogledi na strategijo kažejo, da smo ambiciozni. Želeli smo biti ambiciozni; želeli smo pokazati, da ima Slovenija v tem trenutku možnost narediti korak naprej, biti med tistimi, ki bodo ustvarjali razvoj in mu ne le sledili," je dejal Žlender.

So pa po njegovih besedah na ministrstvu hkrati zelo temeljito preverili uresničljivost strategije. Prepričani so, da je ne le uresničljiva, temveč da bo razvoj še hitrejši od današnjih možnosti. "Vsako leto, ko se bo strategija preverjala, bomo popravljali cilje, dvigovali letvico na tem področju ter s tem dejansko zagotovili, da bo Slovenija do leta 2030 - to je naša obveza - bistveno zmanjšala delež toplogrednih plinov, onesnaževal, zlasti prašnih delcev, in vseh tistih škodljivih snovi, s katerimi promet ogroža okolje," je pojasnil Žlender.

Na ministrstvu sicer poudarjajo, da je Slovenija doslej že veliko naredila pri postavljanju električnih polnilnic in je že zadostila vsem trenutnim evropskim zahtevam na tem področju. Slabši pa je rezultat pri številu električnih avtomobilov, ki jih je bilo v Sloveniji konec septembra 690, priključnih hibridov pa 248. To je relativno malo, zato je po ocenah ministrstva na tem področju možnost za preboj.

Kljub temu, da je strategija ambiciozna, je industrija po navedbah ministrstva želela biti še bolj. Želela pa je tudi zagotovila, da ji bo država dodelila dovolj spodbud za področje električne mobilnosti.

Ministrstvo je na podlagi vizije pripravilo optimalni scenarij, ki naj bi v največji možni meri upošteval želje vseh deležnikov. Za vsak energent posebej so pripravili skupine ukrepov, za naslednja tri leta pa imajo že zagotovljena tudi proračunska sredstva za informiranje in promocijo zelene mobilnosti.

Kot najtrši oreh, ki ga pričakujejo v prihodnje, izpostavljajo postavitev električnih polnilnic v večstanovanjskih zgradbah. Prizadevali si bodo, da bodo tudi v tem primeru v čim večji meri uporabili obstoječo infrastrukturo, kot so denimo drogovi javne razsvetljave.

Strategija med drugim predvideva, da po letu 2030 v Sloveniji ne bo več dovoljena prva registracija avtomobilov z izpusti, višjimi od 50 gramov na kilometer. To bo veljalo tudi za v tujini kupljena rabljena vozila, saj se določilo nanaša na prvo registracijo vozil v Sloveniji.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Okolje & energija
Ne ignorirajte strategije za alternativna goriva
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar Ne ignorirajte strategije za alternativna goriva 74

Kako lahko razumemo strategijo za alternativna goriva, ki je bila včeraj uradno predstavljena? Kot uradniško muho enodnevnico ali kot zanesljivo napoved razvoja nizkoogljičnega prometa do leta 2030?

FINANCE
Okolje & energija
Kaj piše v strategiji, ki gre nad bencinarje in dizle
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar Kaj piše v strategiji, ki gre nad bencinarje in dizle 8

V danes sprejeti vladni strategiji za alternativna goriva je med drugim zapisano, da bo moral biti skupni ogljični odtis na novo registriranega avta po letu 2030 manjši od 50 gramov ogljikovega dioksida na kilometer. Zdaj so pod to mejo samo električni avtomobili in priključni hibridi.

FINANCE
Okolje & energija
Elektrodistribuciji evropski denar za merilne sisteme
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar Elektrodistribuciji evropski denar za merilne sisteme

Elektrodistribucijska podjetja so iz naslova kohezije pravkar prejela 12,5 milijona evrov za sofinanciranje nakupa in vgradnje opreme naprednega merilnega sistema ter programske in strojne opreme v merilnem centru. Danes pa je bila tudi seja skupščine GIZ distribucije električne energije.

FINANCE
Država 142 strategij in 20 tisoč predpisov
Finance
Tanja Smrekar Država 142 strategij in 20 tisoč predpisov 4

Ali nimamo na papirju socialne varnosti že zdaj? In – če te v praksi ni – ali ni to prioriteta leta 2017, in ne 2050? V 2. členu ustave piše: »Slovenija je pravna in socialna država.« Premier pa je ustavni pravnik.

FINANCE
Okolje & energija
Zakaj električni avti ne bodo sesuli elektroenergetskega sistema
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar Zakaj električni avti ne bodo sesuli elektroenergetskega sistema 22

Dvesto tisoč električnih avtov v Sloveniji leta 2030 za elektrodistribucijsko omrežje ne bi smelo predstavljati težav, zatrjujejo na ministrstvu za infrastrukturo.

FINANCE
Turizem je država*
Finance
Andrej Drapal Turizem je država*
FINANCE
Nepremičnine
(Intervju) Ne verjamem, da bi drugo cev karavanškega predora lahko gradilo slovensko podjetje
Nepremičnine
NepremičnineVasilij Krivec (Intervju) Ne verjamem, da bi drugo cev karavanškega predora lahko gradilo slovensko podjetje 4

Tako pravi dr. Miroslav Premrov, dekan mariborske fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo, ki nič kaj ne idealizira razmer v slovenskem gradbeništvu.

FINANCE
Avto
Električni avti: velikanska rast prodaje, deleži pa še vedno mini
Avto
AvtoAlbina Kenda Električni avti: velikanska rast prodaje, deleži pa še vedno mini

V Evropski uniji je prodaja električnih avtomobilov v prvem polletju glede na isto lansko obdobje v povprečju zrasla za 49,5 odstotka, vendar pa je delež električnih med vsemi novoregistiranimi avti dosegel le 0,57 odstotka