Podnebne spremembe so za posel veliko slabše kot katerikoli predpis Podnebne spremembe so za posel veliko slabše kot katerikoli predpis Ali podnebni ukrepi zmanjšujejo konkurenčnost evropskih podjetij, smo med drugim vprašali Gabrielle Walker, mednarodno strokovnjakinjo za trajnostno poslovanje.
V obratu z odpadki v Lenartu spet zagorelo V obratu z odpadki v Lenartu spet zagorelo V sortirnici odpadkov podjetja Salomon v Lenartu je danes nekaj pred 18. uro spet zagorelo. Gasilska intervencija poteka, so sporočili mariborski policisti.
Končan prvi remont črpalne hidroelektrarne Avče Končan prvi remont črpalne hidroelektrarne Avče V Soških elektrarnah Nova Gorica so po osmih letih obratovanja končali prvi remont agregata črpalne hidroelektrarne Avče. Končali so ga pred načrtovanim rokom.
Prva podjetja prejela certifikat Voda iz pipe Prva podjetja prejela certifikat Voda iz pipe Skoraj 30 podjetij je danes na pobudo Zbornice komunalnega gospodarstva pri GZS pridobilo certifikat Voda iz pipe. Podjetja so obljubila, da bodo v svojih poslovnih prostorih in na svojih dogodkih ponujala zgolj vodo iz pipe in bodo k pitju te vode spodbujala tudi svoje zaposlene.
Kupovanje zelenih pravic je »princip, boleč za racionalno razumevanje ekonomije« Kupovanje zelenih pravic je »princip, boleč za racionalno razumevanje ekonomije« Slovenija bo imela premalo obnovljivih virov energije (OVE), zato bo morala kupovati tako imenovane zelene pravice v državah, ki so svoje cilje pri OVE izpolnile.

Kako upravljajo z energijo v ljubljanskem BTC

Čas branja: 1 min
17.10.2017  21:50
Za upravljanje z energijo v sistemu 56 tržnih, logističnih in rekreacijskih objektov in 20 energetskih postaj so potrebovali po meri narejeno rešitev.
Kako upravljajo z energijo v ljubljanskem BTC
Kristalna palača v BTC
Foto: Borut Hočevar

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
BTC dodaj
Solvera Lynx dodaj
Tomaž Damjan dodaj

Stroški za energijo pomenijo približno desetino vseh izdatkov družbe BTC, so zapisali v podjetju Solvera Lynx, kjer so razvili rešitev za optimizacijo rabe energije ljubljanskega poslovnega, nakupovalnega in rekreacijskega središča.

Rešitve Solvere Lynx temeljijo na tehnologiji LoRaWAN in inovativni programski platformi GemaLogic. »Uvedba sistema se je izplačala, zaradi velikih prihrankov bomo nadaljevali z uporabo platforme GemaLogic za upravljanje porabe energije,« so v sporočilu Solvere Lynx zapisali izjavo Tomaža Damjana iz BTC.

Rezultati so se pokazali že nekaj mesecev po uvedbi sistema energetskega upravljanja kot optimizacija rabe energije, zmanjšanje energetskih izgub in uvedba celovitega pregleda nad delovanjem. Z uvedbo sistema energetskega managementa so v BTC dobili možnost sistematičnega nadzora nad porabo energije s pomočjo orodij, ki omogočajo preprosto zbiranje podatkov, analizo učinkovitosti in ustvarjanje avtomatiziranih poročil.

Prednosti brezžične tehnologije LoRaWAN so velik doseg, prodornost, prilagodljivost, preprosto upravljanju in vzdrževanje ter varen in zanesljiv prenos podatkov. Za učinkovito povezavo med merilniki in omrežjem so vzpostavili brezžično povezava LoRa. Za izvajanje meritev so izbrali inovativno brezžično opremo z dolgim dometom, napravo ComBox.L, pošilja podatke programski platformi GemaLogic, kjer podatke zberejo, obdelajo in analizirajo.

Za različne projekte so pripravili pametne merilne sistem, narejene po meri, in sicer za elektriko, plin, vodo, zrak in obnovljive vire energije), sisteme za spremljanje količine v rezervoarjih ali cisternah za gorivo, za analize kakovosti zraka, temperature, vlažnosti, za sledenje in spremljanje stanja stroja, so še sporočili iz Solvere Lynx.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Elektrika
Elektrika V Nemčiji trdijo, da e-avto onesnažuje bolj od dizla in navijajo za vodik ter zeleni metan 33

Trije nemški raziskovalci so objavili študijo, v kateri trdijo, da je ogljični odtis električnega avta v Nemčiji večji od dizelskega....

OK & EN
Elektrika
Elektrika GEN-I: to je sončna elektrarna, ki ni vključena v nobeno podporno shemo

GEN-I in Steklarna Hrastnik sta predstavila projekt za pridobivanje vodika in sončno elektrarno, ki bo projektu zagotovila elektriko.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Kdo sta Besek in Brankovič, ki sta pred nekaj dnevi prišla v HSE 3

Nadzorni svet HSE je včeraj na izredni seji za začasnega poslovnega direktorja imenoval Tomaža Beska, člana nadzornega sveta družbe,...

OK & EN
Novice
Novice V Ljubljani podpisana pogodba, težka krepko čez sto milijonov 3

V Energetiki Ljubljana so podpisali pogodbo za dobavo glavne tehnološke opreme za izgradnjo plinsko-parne enote.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Projekt, ki bo v Lučah omogočil, da si bodo lahko vso elektriko proizvedli sami in iz obnovljivih virov 1

Petrol, Elektro Celje in ljubljanska fakulteta za elek­trotehniko postavljajo v Lučah v Zgornji Savinjski dolini prvo slovensko...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Prihajajo spremembe pri prispevkih za samooskrbne elektrarne

Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo je na okrogli mizi elektrodistribucije napovedal spremembe pri obremenitvah elektrarn za...

OK & EN
Elektrika
Elektrika V GEN-I bodo zaposlili sto novih sodelavcev »za zeleno revolucijo v Sloveniji«

Iz Skupine GEN-I so sporočili, da iščejo nove sodelavce s področja naravoslovnih, ekonomskih in humanističnih ved: »Z vrhunsko ekipo...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Stanovalci blokov, tu boste izvedeli, kako lahko postavite sončno elektrarno

Po novem lahko tudi stanovalci blokov postavijo sončno elektrarno za samooskrbo. To pa še ni vse, za ogrevanje sanitarne vode lahko...