Slovenski vojaki pripravili evropski projekt e-mobilnosti in vodikove tehnologije Slovenski vojaki pripravili evropski projekt e-mobilnosti in vodikove tehnologije Na ministrstvu za obrambo so pripravili projekt, ki vključuje izdelavo vodika, obnovljive vire, hrambo energije in drugo. Projekt je postal evropski.
Kakšna bo škoda, če ne bo elektrarn na Muri Kakšna bo škoda, če ne bo elektrarn na Muri Povzemamo nekatere ocene škode v primeru odvzema koncesije za izgradnjo hidroelektrarn na Muri.
Okoljevarstveniki so povedali, zakaj so zadovoljni z prekinitvijo postavitve HE Mokrice Okoljevarstveniki so povedali, zakaj so zadovoljni z prekinitvijo postavitve HE Mokrice Hidroelektrarna (HE) Mokrice bi, tako kot ostale HE, spremenila rečni prostor in ogrozila ribje vrste, saj omilitveni ukrepi ne delujejo, opozarja Društvo za preučevanje rib Slovenije, ki je doseglo nov postopek o okoljevarstvenem soglasju za to HE.
Po požaru v Lenartu: to so inšpekcije, ki so pregledale sortirnico Po požaru v Lenartu: to so inšpekcije, ki so pregledale sortirnico Po neuradnih podatkih podjetja Salomon se »izsledki dosedanjih preiskav nagibajo v smer«, da je bil petkov požar v sortirnici odpadkov v Lenartu podtaknjen. Dodajamo pregled inšpekcijskih pregledov sortirnice.
Slovenija išče elektriko čedalje bolj proti vzhodu Evrope Slovenija išče elektriko čedalje bolj proti vzhodu Evrope Ključen energetski izziv je pridobivanje energije iz nefosilnih virov in ob tem izboljšati življenjski standard, je povedal na konferenci Dnevi energetikov generalni direktor Gen energije Martin Novšak.

V Londonu začela veljati dajatev za okolju bolj škodljiva vozila

Čas branja: 1 min
23.10.2017  14:52  Dopolnjeno: 23.10.2017 14:54
V Londonu je danes začela veljati uredba, ki lastnikom starejših vozil nalaga novo dajatev za vožnjo po središču mesta. Njen namen je izboljšati kakovost zraka, zato je usmerjena v okolju bolj škodljiva vozila, medtem ko bodo novejša zaenkrat še lahko vozila brez sprememb, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.
avtor
V Londonu začela veljati dajatev za okolju bolj škodljiva vozila
Foto: Shutterstock

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Evropska komisija dodaj
AFP dodaj

Novo dajatev v višini 10 funtov (11 evrov) bodo morali plačevali lastniki vozil z motorji, ki ne izpolnjujejo evropskih standardov. Večinoma gre za avtomobile na bencinski in dizelski pogon, ki so bili registrirani pred letom 2008.

Londonski župan Sadiq Khan je poudaril, da je kot župan odločen sprejeti takojšnje ukrepe, ki bodo pripomogli k izboljšanju londonskega zraka. Prepričan je, da je treba "sramotno razsežnost" krize, ki ogroža javno zdravje, nemudoma nasloviti.

Že zdaj morajo vsa vozila, ki vstopijo v središče Londona, plačevati po 11,50 funta (12,70 evra) dnevno. To dajatev so uvedli leta 2003, da bi razbremenili ceste v središču mesta.

Aprila 2019 nameravajo oblasti ukrepe še zaostriti in uvesti t. i. območje ultra nizkih emisij, s čimer bo promet motornih vozil v središču Londona še bolj omejen.

Khan je novo dajatev napovedal sredi februarja, kar je bilo dva dni za tem, ko je Evropska komisija pet držav članic, med njimi Veliko Britanijo, opozorila, naj zmanjšajo onesnaženje, ki ga povzročajo avtomobilski izpusti.

Po izračunih komisije so bile "stalno visoke" ravni dušikovega dioksida leta 2013 v Evropi vzrok za 70.000 prezgodnjih smrti.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Elektrika
Elektrika V Nemčiji trdijo, da e-avto onesnažuje bolj od dizla in navijajo za vodik ter zeleni metan 33

Trije nemški raziskovalci so objavili študijo, v kateri trdijo, da je ogljični odtis električnega avta v Nemčiji večji od dizelskega....

OK & EN
Elektrika
Elektrika GEN-I: to je sončna elektrarna, ki ni vključena v nobeno podporno shemo

GEN-I in Steklarna Hrastnik sta predstavila projekt za pridobivanje vodika in sončno elektrarno, ki bo projektu zagotovila elektriko.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Kdo sta Besek in Brankovič, ki sta pred nekaj dnevi prišla v HSE 3

Nadzorni svet HSE je včeraj na izredni seji za začasnega poslovnega direktorja imenoval Tomaža Beska, člana nadzornega sveta družbe,...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Projekt, ki bo v Lučah omogočil, da si bodo lahko vso elektriko proizvedli sami in iz obnovljivih virov 1

Petrol, Elektro Celje in ljubljanska fakulteta za elek­trotehniko postavljajo v Lučah v Zgornji Savinjski dolini prvo slovensko...

OK & EN
Novice
Novice V Ljubljani podpisana pogodba, težka krepko čez sto milijonov 3

V Energetiki Ljubljana so podpisali pogodbo za dobavo glavne tehnološke opreme za izgradnjo plinsko-parne enote.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Prihajajo spremembe pri prispevkih za samooskrbne elektrarne

Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo je na okrogli mizi elektrodistribucije napovedal spremembe pri obremenitvah elektrarn za...

OK & EN
Elektrika
Elektrika V GEN-I bodo zaposlili sto novih sodelavcev »za zeleno revolucijo v Sloveniji«

Iz Skupine GEN-I so sporočili, da iščejo nove sodelavce s področja naravoslovnih, ekonomskih in humanističnih ved: »Z vrhunsko ekipo...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Stanovalci blokov, tu boste izvedeli, kako lahko postavite sončno elektrarno

Po novem lahko tudi stanovalci blokov postavijo sončno elektrarno za samooskrbo. To pa še ni vse, za ogrevanje sanitarne vode lahko...