Sodelujte na razpisu okoljskih nagrad Financ Sodelujte na razpisu okoljskih nagrad Financ Podjetja, od mikro do največjih, ustanove, samostojne podjetnike, društva in tudi fizične osebe vabimo k prijavi na razpis okoljskih nagrad Časnika Finance in Eko sklada.
Če šef ne vozi e-avta, v podjetju ne bo e-mobilnosti Če šef ne vozi e-avta, v podjetju ne bo e-mobilnosti Prejšnji teden smo s skupino strokovnjakov opravili posvet o elektrifikaciji voznega parka slovenskih podjetij. O posvetu bomo podrobno poročali v petkovi posebni prilogi Financ. Za pokušino objavljamo drobec s posveta.
Trg ogljičnih kuponov je zadnje dni med najbolj burnimi na svetu. Kako pa kupone dobijo? Trg ogljičnih kuponov je zadnje dni med najbolj burnimi na svetu. Kako pa kupone dobijo? Na SID banki, ki je po pooblastilu Republike Slovenije uradna dražiteljica emisijskih kuponov, so nam pojasnili delovanje avkcij, na katerih prodajajo dovoljenja za izpuste ogljikovega dioksida.
(foto) Divje odlagališče, kjer je odpadkov vse več (foto) Divje odlagališče, kjer je odpadkov vse več Prihodnja čiščenja odpadkov naj organizirajo planinska, lovska in ribiška zveza, gozdarji in druge organizacije s številčnim članstvom, predlaga predsednik Zveze ekoloških gibanj Slovenije Karel Lipič.
Padli trgovec z elektriko – deset let po zlomu Lehmana še ena zgodba o bankrotu Padli trgovec z elektriko – deset let po zlomu Lehmana še ena zgodba o bankrotu Eden najbogatejših Norvežanov, sicer trgovec s terminskimi pogodbami na elektriko, se je tako močno zašpekuliral, da je zatresel varovalni sistem borze; razglasiti je moral stečaj, ni pa jih malo, ki se sprašujejo, kako lahko en sam človek postane skoraj usoden za kak trg

Gorenje: dolga vrsta okoljskih nagrad

Čas branja: 1 min
27.10.2017  01:00
Gorenje ima jasno strategijo razvoja do okolja prijaznih izdelkov, so zapisali v prijavi za okolju prijazno podjetje in našteli številna okoljska priznanja in nagrade.
Gorenje: dolga vrsta okoljskih nagrad
Gorenje je že trikrat zmagalo na razpisu za okolju prijazno podjetje.

Med Gorenjevimi priznanji so tudi nagrade Časnika Finance. Za okolju prijazen izdelek so dobili štiri, za okolju prijazno podjetje pa tri. Leta 2006 so prejeli tudi priznanje za mednarodno okoljsko partnerstvo, leta 2004 so se uvrstili med nominirance na natečaju za evropske okoljske nagrade. Okoljske nagrade so dobili tudi na Madžarskem in v Srbiji, v raziskavi Sustainable Value of European Industry so bili uvrščeni na tretje mesto, konec leta 2015 so dobili posebno priznanje evropske komisije za okolje, ker so se kot prvo slovensko podjetje vpisali v register EMAS.

Prvi v Sloveniji v EMAS

Eco Management and Audit Scheme oziroma EMAS je shema Evropske unije, ki pomaga registriranim članicam pri povečanju okoljske učinkovitosti. Matična družba Gorenje je opravila presojo za vpis v register EMAS leta 2004, dve leti pozneje se je sistemu pridružila še hčerinska družba Gorenje I. P. C., invalidski podjetniški center. Dodajmo, da na natečaju sodeluje Gorenje, d. d., ne pa tudi druga podjetja iz Skupine Gorenje.

Iz Gorenjeve lanske okoljske izjave za EMAS je razvidno, da je v letih od 2006 do 2016 delež nevarnih odpadkov upadel z 0,26 odstotka vhodnih surovin na 0,1 odstotka. Delež deponiranih odpadkov je v istem obdobju upadel z 0,54 na 0,01 odstotka, izpusti v zrak pa z 0,02 na 0,002 odstotka.

Poraba še manjša kot v najboljšem razredu

Lani so začeli uresničevati strateški načrt za obdobje 2016–2020. Strateško se usmerjajo k odgovornosti in trajnostni naravnanosti. Letos so prejeli priznanje za najboljše slovenske inovacije za pomivalne stroje SmartFlex. Stroji se med drugim ponašajo z najmanjšo porabo vode in najtišjim delovanjem med stroji na trgu. Poleg tega je njihova poraba energije za deset odstotkov manjša od razreda A+++, so v Gorenju še zapisali v prijavi na razpis za okolju prijazno podjetje.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Novice
Novice Ljubljana kot Los Angeles: ceste barvajo na belo 2

Včeraj položeni asfalt v središču Ljubljane so prebarvali na belo. V Los Angelesu tako znižujejo temperaturo zraka v mestu.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Padli trgovec z elektriko – deset let po zlomu Lehmana še ena zgodba o bankrotu

Eden najbogatejših Norvežanov, sicer trgovec s terminskimi pogodbami na elektriko, se je tako močno zašpekuliral, da je zatresel...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Zakaj je star clio dražji kot skoraj nov zoe, a ne za tiste s 600 evri plače 3

Ministrstvo za infrastrukturo odgovarja na bojazni nekaterih energetikov, ki so prepričani, da energetski koncept onemogoča gradnjo...

OK & EN
Odpadki
Odpadki Vrsta neprijetnih in manj znanih resnic o recikliranju odpadkov 2

Kolikšen delež odpadkov je v resnici mogoče reciklirati, kam gredo odpadki po odvozu z dvorišč komunalnih družb, zakaj je bil sežig...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Zakaj ob toplotnih črpalkah dodatni viri ogrevanja niso potrebni

Pred časom je veljalo, da toplotna črpalka pri nižjih temperaturah ni zadoščala in je bilo treba imeti dodatno ogrevanje. Komu naj...

OK & EN
Zakaj ni fotovoltaik na strehah stanovanjskih blokov 9

Dejan Paravan iz GEN-I je razložil, kakšne so izkušnje dve leti po uvedbi uredbe o samooskrbi.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Nemški pogled: Zakaj je zastal razvoj slovenskega trga elektrike in kaj to prinaša 2

Na energetskem trgu se dogaja revolucija, ki pa ji s takšnim regulatornim okvirom, kot je slovenski, ne moremo slediti, meni Karl Kraus,...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Varovalka iz Izlak, ki ščiti e-avto pred požarom, že v norveških avtobusih 1

V družbi ETI Elektroelement iz Izlak so med drugim razvili varovalko, ki prepreči požar v električnem vozilu.