Fotovoltaike tudi v blokovska naselja Fotovoltaike tudi v blokovska naselja V družbi GEN-I so predlagali spremembo uredbe o samooskrbi z električno energijo, ki bi omogočila samooskrbo tudi prebivalcem večstanovanjskih stavb.
Preiskovalna komisija: To so politiki, odgovorni za fiasko s TEŠ6 Preiskovalna komisija: To so politiki, odgovorni za fiasko s TEŠ6 Parlamentarna komisija konec leta 2017 ugotavlja, kar smo na Financah razkrili že leta 2014!
Slovenska energetika deseta na svetovni lestvici Slovenska energetika deseta na svetovni lestvici Slovenija je letos deseta med 125 državami na lestvici energetske trileme Svetovnega energetskega sveta (WEC), so sporočili z ministrstva za infrastrukturo.
Odstop ZDA iz podnebnega sporazuma bo svet ogrel še za pol stopinje Celzija Odstop ZDA iz podnebnega sporazuma bo svet ogrel še za pol stopinje Celzija Odločitev ameriškega predsednika Donalda Trumpa, da ZDA odstopijo od pariškega podnebnega sporazuma, bo povzročila še močnejše globalno segrevanje. Samo zaradi te poteze naj bi se svet do leta 2100 dodatno segrel še za pol stopinje Celzija, kaže na podnebni konferenci v Bonnu predstavljena študija.
V Saubermacherju nagradili okoljska magistrska dela V Saubermacherju nagradili okoljska magistrska dela V družbi Saubermacher Slovenija so sedmič podelili okoljsko nagrado najboljšim magistrskim delom na področju okolja, energije, odpadkov, varovanja okolja in podobno.

Bruselj bo razgrnil sveženj predlogov za čistejša vozila

08.11.2017  06:33
Evropska komisija bo danes razgrnila sveženj predlogov, ki naj bi zagotovili čistejša vozila in na sploh čistejši prometni sektor, ki povzroči četrtino vseh izpustov toplogrednih plinov. Ključni del svežnja bodo predlogi glede nadaljnjega zmanjševanja izpustov ogljikovega dioksida v prometu.
avtor
Bruselj bo razgrnil sveženj predlogov za čistejša vozila
Sveženj bodo predstavili evropska komisarka za promet Violeta Bulc njeni trije kolegi.
Foto: Jure Makovec

Namen svežnja je utrditi vodilno vlogo EU v prizadevanjih za čista vozila, je dan pred predstavitvijo novih predlogov poudaril glavni govorec komisije Margaritis Schinas.

Sveženj vključuje vrsto predlogov za izboljšanje standardov glede izpustov ogljikovega dioksida za osebna in lahka tovorna vozila ter za spodbujanje čiste mobilnosti pri javnem naročanju in naložb v javni promet za zagotovitev alternative uporabi osebnih vozil.

Namen predlogov, ki so že pred predstavitvijo tarča kritik, da je nemška avtomobilska industrija oslabila ambicijo, je spodbuditi uporabo električnih avtomobilov, tudi z ustreznim razvojem infrastrukture.

To je drugi zajeten prometni sveženj, ki ga predstavlja komisarka Bulčeva. Maja je predstavila sveženj za posodobitev cestnega prometa, ki med drugim vključuje predlog zamenjave obstoječih sistemov cestninjenja, spomladi pa se pričakuje še tretji sveženj.

Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Elektrika
Elektrika (video) Koliko energije pokuri bitcoin in koliko izpustov ustvari 47

Povzemamo nekaj ocen, ki govorijo, kako energetsko potratna in za okolje škodljiva je tehnologija veriženja blokov.

OK & EN
Okoljsko srečanje
Okoljsko srečanje Mariborsko-kitajska tipkovnica iz bambusa 10

V mariborskem podjetju Ecomp ponujajo računalniško opremo, izdelano iz naravnih materialov, zlasti iz bambusa.

OK & EN
Novice
Novice Filter, ki bo pobral trde delce v dimu iz vaše peči 5

Na ljubljanskem Gozdarskem inštitutu so predstavili delovanja filtra za trde delce za male kurilne naprave. Filter so pripravili v...

OK & EN
Okoljsko srečanje
Okoljsko srečanje Stiropor na vlažni steni pospešuje karbonizacijo zidu 3

Podjetje Ing.klan se ukvarja s požarnimi elaborati, energetskim svetovanjem in izdelavo energetskih izkaznic pa tudi z gradbeno...

OK & EN
Preiskovalna komisija: To so politiki, odgovorni za fiasko s TEŠ6 16

Parlamentarna komisija konec leta 2017 ugotavlja, kar smo na Financah razkrili že leta 2014!

OK & EN
Okoljsko srečanje
Okoljsko srečanje (intervju) 'Smo edina globalna družba, ki opravlja vse funkcije v Sloveniji'

p(Iskraemeco#Iskraemeco), kranjski proizvajalec pametnih merilnih naprav, je na lanskem okoljskem razpisu Financ prejel prvo nagrado v...

OK & EN
Novice
Novice Top službe v energetiki

Pregledali smo ponudbo služb na področju energetike in okolja ter izbrali najboljše

OK & EN
Okoljsko srečanje
Okoljsko srečanje Toplotna črpalka Geos: veliki prihranki in številni okoljski učinki 10

Toplotna črpalka Geos slovenskega proizvajalca Kronoterm zelo zniža stroške ogrevanja, deluje izjemno tiho in zasede zelo malo prostora,...