Na Dnevih energetikov: švedske izkušnje za dvig energetske učinkovitosti v podjetjih Na Dnevih energetikov: švedske izkušnje za dvig energetske učinkovitosti v podjetjih Med govorniki na letošnji konferenci Dnevi energetikov bo tudi švedska (in evropska) strokovnjakinja za energetsko učinkovitost Anette Persson iz Švedske agencije za energijo.
(video) Zmagovalec okoljskega razpisa Financ izdelal sistem za toplotno omrežje (video) Zmagovalec okoljskega razpisa Financ izdelal sistem za toplotno omrežje V Krškem je podjetje Amibit razvilo in implementiralo svoj prvi sistem za nadzor toplotnega omrežja.
Kandidat za ministra Zajc: nič več gradenj, ki bi lahko ogrozile podtalnico Kandidat za ministra Zajc: nič več gradenj, ki bi lahko ogrozile podtalnico Državni sekretar na ministrstvu za okolje Simon Zajc je napovedal spremembo zakona, po kateri bo država občinam sofinancirala vodovode.
Oglasno sporočilo

Kako prihraniti tretjino energije za razsvetljavo in hkrati polepšati dom

Čas branja: 1 min
15.12.2017  03:17
V prazničnem obdobju leta radi več časa preživimo v udobnem objemu svojega doma, kar pomeni tudi višje stroške pri porabi električne energije. Prihranimo lahko tudi tako, da se ne odpovemo praznični okrasitvi. Vas zanima, kako?
Kako prihraniti tretjino energije za razsvetljavo in hkrati polepšati dom

Ste vedeli, da lahko z namestitvijo pametnih rešitev za vaš dom prihranite kar 30 odstotkov energije? Ob tem vam vaših navad ni treba spreminjati. Če se sprva denimo osredotočite na razsvetljavo, to ne pomeni, da boste prihranili z ugasnjenimi lučmi, temveč z upravljanjem razsvetljave. Ta naj prostor razsvetljuje zgolj toliko, kolikor je dejansko potrebno.

Energetsko učinkovito in prijetno na pogled

Tovrstno rešitev omogočajo regulatorji razsvetljave družbe Schneider Electric. So energetsko učinkoviti, saj omogočajo prilagoditev ravni svetlobe, potrebne za ustvarjanje popolnega ambienta ob različnih priložnostih. Če k temu dodamo še dekorativne okvirje stikal in vtičnic Unica, ki so dostopni v številnih barvah in materialih, je učinek hkrati tudi prijeten na pogled.

Druga pametna rešitev, ki lahko pripomore k varčevanju z energijo, so detektorji prisotnosti in gibanja. Omogočajo namreč optimalno trajanje razsvetljave. Z njimi lahko zmanjšate porabo energije, saj varčujejo z energijo v prostorih, kjer osvetlitev ni potrebna.

Odličen detajl, ki bo obogatil vaše prostore

Linija Unica ponuja stikala in vtičnice različnih barv, materialov in oblik. Bodite drugačni. Poleg dekorativnih okvirjev vrhunskega dizajna vključuje tudi komunikacijske vtičnice, brezžična stikala in regulatorje razsvetljave, s katerimi lahko uravnavate razsvetljenost prostora.

Naj bo dom nepopisan list papirja, ki ga lahko urejate v skladu s svojimi željami in potrebami. Stikala in vtičnice lahko menjate kadarkoli in tako osvežite podobo bivalnih prostorov. Namestitev je izjemno hitra, poleg tega pa boste z izbiro linije Unica pridobili odličen detajl, ki bo obogatil vaše prostore.

OK & EN
Odpadki
Odpadki Posneli smo tovornjak, ki je odložil odpadke, kamor jih ne bi smel 1

Lani smo opozorili na več kot 20 tisoč kubičnih metrov gradbenih odpadkov v ljubljanskem predmestju. Preverili smo, kako jih...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Tako je bilo ob največjem izpadu elektrike v Berlinu. Opozorilo za vso Evropo 14

V Berlinu je v torek ostalo brez električne energije okoli 32 tisoč gospodinjstev. Nemci ob tem ugotavljajo, kako so pripravljeni na...

OK & EN
Novice
Novice Energetika Ljubljana kupila plinski turbini od Grkov za 123 milijonov 3

Končali so pogajanja o nakupu dveh plinsko-parnih enot, ki bosta nadomestili premogovni enoti pri ogrevanju Ljubljane.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Novšak: Regija potrebuje 1.200-megavatno jedrsko elektrarno 64

»V Sloveniji in na Hrvaškem skupaj primanjkuje električne energije za 1.200-megavatno jedrsko elektrarno,« je zatrdil generalni...

OK & EN
Novice
Novice Kdo je Simon Zajc, kandidat za okoljskega ministra 11

Vodenje ministrstva za okolje in prostor se obeta državnemu sekretarju Simonu Zajcu, ki ga na položaj predlaga SMC. Po mnenju prvaka...

OK & EN
Novice
Novice Šesterica toži EU, ker spodbuja kurjenje lesa, kar povzroča več izpustov kot premog 4

Tožniki iz EU in ZDA dokazujejo, kakšno škodo povzroča Evropi in ZDA direktiva, ki šteje med obnovljive vire tudi lesno biomaso.