Okolje & energija
Oglasno sporočilo

Kako prihraniti tretjino energije za razsvetljavo in hkrati polepšati dom

V prazničnem obdobju leta radi več časa preživimo v udobnem objemu svojega doma, kar pomeni tudi višje stroške pri porabi električne energije. Prihranimo lahko tudi tako, da se ne odpovemo praznični okrasitvi. Vas zanima, kako?
Avtor
15.12.2017 03:17
Čas branja: 1 min

Ste vedeli, da lahko z namestitvijo pametnih rešitev za vaš dom prihranite kar 30 odstotkov energije? Ob tem vam vaših navad ni treba spreminjati. Če se sprva denimo osredotočite na razsvetljavo, to ne pomeni, da boste prihranili z ugasnjenimi lučmi, temveč z upravljanjem razsvetljave. Ta naj prostor razsvetljuje zgolj toliko, kolikor je dejansko potrebno.

Energetsko učinkovito in prijetno na pogled

Tovrstno rešitev omogočajo regulatorji razsvetljave družbe Schneider Electric. So energetsko učinkoviti, saj omogočajo prilagoditev ravni svetlobe, potrebne za ustvarjanje popolnega ambienta ob različnih priložnostih. Če k temu dodamo še dekorativne okvirje stikal in vtičnic Unica, ki so dostopni v številnih barvah in materialih, je učinek hkrati tudi prijeten na pogled.

Druga pametna rešitev, ki lahko pripomore k varčevanju z energijo, so detektorji prisotnosti in gibanja. Omogočajo namreč optimalno trajanje razsvetljave. Z njimi lahko zmanjšate porabo energije, saj varčujejo z energijo v prostorih, kjer osvetlitev ni potrebna.

Odličen detajl, ki bo obogatil vaše prostore

Linija Unica ponuja stikala in vtičnice različnih barv, materialov in oblik. Bodite drugačni. Poleg dekorativnih okvirjev vrhunskega dizajna vključuje tudi komunikacijske vtičnice, brezžična stikala in regulatorje razsvetljave, s katerimi lahko uravnavate razsvetljenost prostora.

Naj bo dom nepopisan list papirja, ki ga lahko urejate v skladu s svojimi željami in potrebami. Stikala in vtičnice lahko menjate kadarkoli in tako osvežite podobo bivalnih prostorov. Namestitev je izjemno hitra, poleg tega pa boste z izbiro linije Unica pridobili odličen detajl, ki bo obogatil vaše prostore.