Slovenski vojaki pripravili evropski projekt e-mobilnosti in vodikove tehnologije Slovenski vojaki pripravili evropski projekt e-mobilnosti in vodikove tehnologije Na ministrstvu za obrambo so pripravili projekt, ki vključuje izdelavo vodika, obnovljive vire, hrambo energije in drugo. Projekt je postal evropski.
Kakšna bo škoda, če ne bo elektrarn na Muri Kakšna bo škoda, če ne bo elektrarn na Muri Povzemamo nekatere ocene škode v primeru odvzema koncesije za izgradnjo hidroelektrarn na Muri.
Okoljevarstveniki so povedali, zakaj so zadovoljni z prekinitvijo postavitve HE Mokrice Okoljevarstveniki so povedali, zakaj so zadovoljni z prekinitvijo postavitve HE Mokrice Hidroelektrarna (HE) Mokrice bi, tako kot ostale HE, spremenila rečni prostor in ogrozila ribje vrste, saj omilitveni ukrepi ne delujejo, opozarja Društvo za preučevanje rib Slovenije, ki je doseglo nov postopek o okoljevarstvenem soglasju za to HE.
Po požaru v Lenartu: to so inšpekcije, ki so pregledale sortirnico Po požaru v Lenartu: to so inšpekcije, ki so pregledale sortirnico Po neuradnih podatkih podjetja Salomon se »izsledki dosedanjih preiskav nagibajo v smer«, da je bil petkov požar v sortirnici odpadkov v Lenartu podtaknjen. Dodajamo pregled inšpekcijskih pregledov sortirnice.
Slovenija išče elektriko čedalje bolj proti vzhodu Evrope Slovenija išče elektriko čedalje bolj proti vzhodu Evrope Ključen energetski izziv je pridobivanje energije iz nefosilnih virov in ob tem izboljšati življenjski standard, je povedal na konferenci Dnevi energetikov generalni direktor Gen energije Martin Novšak.
Oglasno sporočilo

Kako prihraniti tretjino energije za razsvetljavo in hkrati polepšati dom

Čas branja: 1 min
15.12.2017  03:17
V prazničnem obdobju leta radi več časa preživimo v udobnem objemu svojega doma, kar pomeni tudi višje stroške pri porabi električne energije. Prihranimo lahko tudi tako, da se ne odpovemo praznični okrasitvi. Vas zanima, kako?
Kako prihraniti tretjino energije za razsvetljavo in hkrati polepšati dom

Ste vedeli, da lahko z namestitvijo pametnih rešitev za vaš dom prihranite kar 30 odstotkov energije? Ob tem vam vaših navad ni treba spreminjati. Če se sprva denimo osredotočite na razsvetljavo, to ne pomeni, da boste prihranili z ugasnjenimi lučmi, temveč z upravljanjem razsvetljave. Ta naj prostor razsvetljuje zgolj toliko, kolikor je dejansko potrebno.

Energetsko učinkovito in prijetno na pogled

Tovrstno rešitev omogočajo regulatorji razsvetljave družbe Schneider Electric. So energetsko učinkoviti, saj omogočajo prilagoditev ravni svetlobe, potrebne za ustvarjanje popolnega ambienta ob različnih priložnostih. Če k temu dodamo še dekorativne okvirje stikal in vtičnic Unica, ki so dostopni v številnih barvah in materialih, je učinek hkrati tudi prijeten na pogled.

Druga pametna rešitev, ki lahko pripomore k varčevanju z energijo, so detektorji prisotnosti in gibanja. Omogočajo namreč optimalno trajanje razsvetljave. Z njimi lahko zmanjšate porabo energije, saj varčujejo z energijo v prostorih, kjer osvetlitev ni potrebna.

Odličen detajl, ki bo obogatil vaše prostore

Linija Unica ponuja stikala in vtičnice različnih barv, materialov in oblik. Bodite drugačni. Poleg dekorativnih okvirjev vrhunskega dizajna vključuje tudi komunikacijske vtičnice, brezžična stikala in regulatorje razsvetljave, s katerimi lahko uravnavate razsvetljenost prostora.

Naj bo dom nepopisan list papirja, ki ga lahko urejate v skladu s svojimi željami in potrebami. Stikala in vtičnice lahko menjate kadarkoli in tako osvežite podobo bivalnih prostorov. Namestitev je izjemno hitra, poleg tega pa boste z izbiro linije Unica pridobili odličen detajl, ki bo obogatil vaše prostore.

OK & EN
Elektrika
Elektrika V Nemčiji trdijo, da e-avto onesnažuje bolj od dizla in navijajo za vodik ter zeleni metan 33

Trije nemški raziskovalci so objavili študijo, v kateri trdijo, da je ogljični odtis električnega avta v Nemčiji večji od dizelskega....

OK & EN
Elektrika
Elektrika GEN-I: to je sončna elektrarna, ki ni vključena v nobeno podporno shemo

GEN-I in Steklarna Hrastnik sta predstavila projekt za pridobivanje vodika in sončno elektrarno, ki bo projektu zagotovila elektriko.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Kdo sta Besek in Brankovič, ki sta pred nekaj dnevi prišla v HSE 3

Nadzorni svet HSE je včeraj na izredni seji za začasnega poslovnega direktorja imenoval Tomaža Beska, člana nadzornega sveta družbe,...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Projekt, ki bo v Lučah omogočil, da si bodo lahko vso elektriko proizvedli sami in iz obnovljivih virov 1

Petrol, Elektro Celje in ljubljanska fakulteta za elek­trotehniko postavljajo v Lučah v Zgornji Savinjski dolini prvo slovensko...

OK & EN
Novice
Novice V Ljubljani podpisana pogodba, težka krepko čez sto milijonov 3

V Energetiki Ljubljana so podpisali pogodbo za dobavo glavne tehnološke opreme za izgradnjo plinsko-parne enote.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Prihajajo spremembe pri prispevkih za samooskrbne elektrarne

Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo je na okrogli mizi elektrodistribucije napovedal spremembe pri obremenitvah elektrarn za...

OK & EN
Elektrika
Elektrika V GEN-I bodo zaposlili sto novih sodelavcev »za zeleno revolucijo v Sloveniji«

Iz Skupine GEN-I so sporočili, da iščejo nove sodelavce s področja naravoslovnih, ekonomskih in humanističnih ved: »Z vrhunsko ekipo...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Stanovalci blokov, tu boste izvedeli, kako lahko postavite sončno elektrarno

Po novem lahko tudi stanovalci blokov postavijo sončno elektrarno za samooskrbo. To pa še ni vse, za ogrevanje sanitarne vode lahko...