(grafika) Javnomnenjska raziskava: kako podpiramo gradnjo elektrarn (grafika) Javnomnenjska raziskava: kako podpiramo gradnjo elektrarn Objavljamo rezultate javnomnenjske raziskave, pri kateri so sodelujoči odgovarjali na vprašanje, ali podpirajo gradnjo hidroelektrarn.
Občina Lenart zahteva ustavitev delovanja družbe Salomon v Lenartu Občina Lenart zahteva ustavitev delovanja družbe Salomon v Lenartu Na izredni seji svetnikov Občine Lenart so obravnavali požara v sortirnici odpadkov podjetja Salomon. Poročali so tudi gasilci, policisti in drugi.
Slovenski vojaki pripravili evropski projekt e-mobilnosti in vodikove tehnologije Slovenski vojaki pripravili evropski projekt e-mobilnosti in vodikove tehnologije Na ministrstvu za obrambo so pripravili projekt, ki vključuje izdelavo vodika, obnovljive vire, hrambo energije in drugo. Projekt je postal evropski.
Kakšna bo škoda, če ne bo elektrarn na Muri Kakšna bo škoda, če ne bo elektrarn na Muri Povzemamo nekatere ocene škode v primeru odvzema koncesije za izgradnjo hidroelektrarn na Muri.
Okoljevarstveniki so povedali, zakaj so zadovoljni z prekinitvijo postavitve HE Mokrice Okoljevarstveniki so povedali, zakaj so zadovoljni z prekinitvijo postavitve HE Mokrice Hidroelektrarna (HE) Mokrice bi, tako kot ostale HE, spremenila rečni prostor in ogrozila ribje vrste, saj omilitveni ukrepi ne delujejo, opozarja Društvo za preučevanje rib Slovenije, ki je doseglo nov postopek o okoljevarstvenem soglasju za to HE.

GEN-I o poslovanju v 2017: leto rekordov

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
energenti   dodaj
GEN-I dodaj
Robert Golob dodaj
Martin Novšak dodaj
Gen energija dodaj
 
Čas branja: 3 min
16.02.2018  00:30
V skupini GEN-I so lani ustvarili 2,38 milijarde evrov prihodkov, kar je 50,5 odstotka več kot leta 2016 in 53,5 odstotka več od načrta.
GEN-I o poslovanju v 2017: leto rekordov
Srečanje partnerjev GEN-I

Obveščaj me o novih člankih:  
energenti   dodaj
GEN-I dodaj
Robert Golob dodaj
Martin Novšak dodaj
Gen energija dodaj

Kljub zaostrenim razmeram na evropskih energetskih trgih so ustvarili 13,5 milijona evrov dobička in s tem za 84 odstotkov izboljšali poslovni izid iz leta 2016, so sporočili iz GEN-I.

»Prvič smo prebili mejo dveh milijard evrov prihodkov. Presegli smo vse načrte glede načrtovanega dobička,« je v četrtek na 11. srečanju partnerjev povedal predsednik uprave GEN-I Robert Golob.

V GEN-I so potrdili, da so med najhitreje rastočimi energetskimi podjetji v Evropi. Skupina je na 22 evropskih trgih prodala 51,5 teravatne ure električne energije, kar je 20,5 odstotka več kot leta 2016.

V osmih državah z električno energijo in zemeljskim plinom oskrbuje več kot 186 tisoč končnih kupcev. V Evropi imajo 17 hčerinskih družb in 200 trgovskih partnerjev, ki zagotavljajo tržno likvidnost za učinkovito upravljanje podjetja, so sporočili iz GEN-I.

»Odločitev za intenzivna vlaganja v razvoj in kadre v preteklih letih so se izkazala za pravilne. V mojem prvem mandatu smo želeli biti najboljši trgovec v jugovzhodni Evropi, v drugem pa najcenejši ponudnik energentov. Vse to smo dosegli. V mojem tretjem mandatu smo si zastavili cilj, da bomo vlagali v znanje in na ta račun kovali prihodnost in dobičke. V istem času, kot smo povečali zaposlenost, prihodke in dobičke, smo uspeli osvojiti tudi nova področja in znanja, s čimer smo še bolj konkurenčni na trgu,« je povedal Golob.

V Sloveniji je bilo leto 2017 za GEN-I prelomno tudi zaradi uspešnega začetka ponudbe sončnih elektrarn za samooskrbo. V kratkem času so jih postavili več kot 300. GEN-I je prvi ponudnik električne energije, ki poleg dobave elektrike ponuja tudi postavitev sončne elektrarne. Konfiguracijo sončne elektrarne prilagodijo potrebam in željam strank.

»Smo na začetku energetske tranzicije, ki vsakemu od nas omogoča, da lahko samostojno načrtuje svojo energetsko prihodnost, če tako želi. Vlak se že pelje in od vsakega od nas je odvisno, ali se bo pridružil,« je napovedal Golob.

Dogajanja na mednarodnih energetskih trgih spremljajo in napovedujejo trende na veleprodajnem trgu električne energije, kjer so cene v zadnjih mesecih padle za 20 odstotkov.

Obrat gibanja cen na trgu električne energije, ki se je zgodil konec novembra 2017, še traja, ugotavlja direktor strateškega inoviranja v družbi GEN-I Dejan Paravan. »Cene se približujejo cenovnim ravnem iz začetka lanskega leta. V podjetjih, kjer so lani zaradi neaktivnosti sprejeli slabe odločitve za dobave v 2018, imajo zato danes priložnost, da za prihajajoča leta izboljšajo svojo nabavno strategijo,« je povedal Paravan.

»Naša priporočila kupcem na lanskem srečanju partnerjev so se izkazala za pravilna, torej priporočila naj ne čakajo z odločitvijo za nakup energije, saj so cene električne energije po tem začele strmo naraščati,« je povedal direktor prodaje GEN-I Bojan Kumer.

»Odjemalcem smo dodatno dokazovali, da ni pomembna cena, po kateri so danes kupili, ampak da kupujejo pri partnerju, ki jim bo znal svetovati in jih voditi skozi vse skupaj, da bo na koncu strošek najnižji,« pa je dodal Golob.OK & EN
Elektrika
Elektrika V Nemčiji trdijo, da e-avto onesnažuje bolj od dizla in navijajo za vodik ter zeleni metan 33

Trije nemški raziskovalci so objavili študijo, v kateri trdijo, da je ogljični odtis električnega avta v Nemčiji večji od dizelskega....

OK & EN
Elektrika
Elektrika GEN-I: to je sončna elektrarna, ki ni vključena v nobeno podporno shemo

GEN-I in Steklarna Hrastnik sta predstavila projekt za pridobivanje vodika in sončno elektrarno, ki bo projektu zagotovila elektriko.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Kdo sta Besek in Brankovič, ki sta pred nekaj dnevi prišla v HSE 3

Nadzorni svet HSE je včeraj na izredni seji za začasnega poslovnega direktorja imenoval Tomaža Beska, člana nadzornega sveta družbe,...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Projekt, ki bo v Lučah omogočil, da si bodo lahko vso elektriko proizvedli sami in iz obnovljivih virov 1

Petrol, Elektro Celje in ljubljanska fakulteta za elek­trotehniko postavljajo v Lučah v Zgornji Savinjski dolini prvo slovensko...

OK & EN
Novice
Novice V Ljubljani podpisana pogodba, težka krepko čez sto milijonov 3

V Energetiki Ljubljana so podpisali pogodbo za dobavo glavne tehnološke opreme za izgradnjo plinsko-parne enote.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Prihajajo spremembe pri prispevkih za samooskrbne elektrarne

Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo je na okrogli mizi elektrodistribucije napovedal spremembe pri obremenitvah elektrarn za...

OK & EN
Elektrika
Elektrika V GEN-I bodo zaposlili sto novih sodelavcev »za zeleno revolucijo v Sloveniji«

Iz Skupine GEN-I so sporočili, da iščejo nove sodelavce s področja naravoslovnih, ekonomskih in humanističnih ved: »Z vrhunsko ekipo...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Stanovalci blokov, tu boste izvedeli, kako lahko postavite sončno elektrarno

Po novem lahko tudi stanovalci blokov postavijo sončno elektrarno za samooskrbo. To pa še ni vse, za ogrevanje sanitarne vode lahko...