Koliko odpadkov termično obdelajo v Salonitu in koliko bi jih še lahko Koliko odpadkov termično obdelajo v Salonitu in koliko bi jih še lahko V Salonitu Anhovo bodo letos uporabili 105 tisoč ton alternativnih goriv. Dovoljenje imajo za 109 tisoč ton. S prilagoditvijo naprav pa bi jih lahko porabili še enkrat toliko.
To je električni avto, ki so ga naredili dijaki To je električni avto, ki so ga naredili dijaki Dijaki treh srednjih šol so pod mentorstvom Inštituta Metron Andreja Pečjaka predelali klasičnega bencinskega smarta v električnega. Vozilo so predstavili na Srednji šoli tehniških strok Šiška.
2019: leto energetskih odločitev 2019: leto energetskih odločitev Leta 2019 bodo v energetiki verjetno sprejete vsaj nekatere od odločitev, ki so jih pristojni nekaj let odlagali.
10 odgovorov na ključna vprašanja o plinu v Petišovcih 10 odgovorov na ključna vprašanja o plinu v Petišovcih Tako kot v Prekmurju pridobivajo plin tudi na Hrvaškem in Madžarskem, pa niso zaznali nobenih negativnih vplivov, pravi Željko Vukelić, docent na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani.
Sežigalnica odpadkov pridobiva vse več podpore Sežigalnica odpadkov pridobiva vse več podpore Na odboru DZ za infrastrukturo so ob sprejemanju interventnega zakona o odpadkih govorili tudi o morebitni novi sežigalnici odpadkov.

GEN-I o poslovanju v 2017: leto rekordov

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
energenti   dodaj
GEN-I dodaj
Robert Golob dodaj
Martin Novšak dodaj
Gen energija dodaj
 
Čas branja: 3 min
16.02.2018  00:30
V skupini GEN-I so lani ustvarili 2,38 milijarde evrov prihodkov, kar je 50,5 odstotka več kot leta 2016 in 53,5 odstotka več od načrta.
GEN-I o poslovanju v 2017: leto rekordov
Srečanje partnerjev GEN-I

Obveščaj me o novih člankih:  
energenti   dodaj
GEN-I dodaj
Robert Golob dodaj
Martin Novšak dodaj
Gen energija dodaj

Kljub zaostrenim razmeram na evropskih energetskih trgih so ustvarili 13,5 milijona evrov dobička in s tem za 84 odstotkov izboljšali poslovni izid iz leta 2016, so sporočili iz GEN-I.

»Prvič smo prebili mejo dveh milijard evrov prihodkov. Presegli smo vse načrte glede načrtovanega dobička,« je v četrtek na 11. srečanju partnerjev povedal predsednik uprave GEN-I Robert Golob.

V GEN-I so potrdili, da so med najhitreje rastočimi energetskimi podjetji v Evropi. Skupina je na 22 evropskih trgih prodala 51,5 teravatne ure električne energije, kar je 20,5 odstotka več kot leta 2016.

V osmih državah z električno energijo in zemeljskim plinom oskrbuje več kot 186 tisoč končnih kupcev. V Evropi imajo 17 hčerinskih družb in 200 trgovskih partnerjev, ki zagotavljajo tržno likvidnost za učinkovito upravljanje podjetja, so sporočili iz GEN-I.

»Odločitev za intenzivna vlaganja v razvoj in kadre v preteklih letih so se izkazala za pravilne. V mojem prvem mandatu smo želeli biti najboljši trgovec v jugovzhodni Evropi, v drugem pa najcenejši ponudnik energentov. Vse to smo dosegli. V mojem tretjem mandatu smo si zastavili cilj, da bomo vlagali v znanje in na ta račun kovali prihodnost in dobičke. V istem času, kot smo povečali zaposlenost, prihodke in dobičke, smo uspeli osvojiti tudi nova področja in znanja, s čimer smo še bolj konkurenčni na trgu,« je povedal Golob.

V Sloveniji je bilo leto 2017 za GEN-I prelomno tudi zaradi uspešnega začetka ponudbe sončnih elektrarn za samooskrbo. V kratkem času so jih postavili več kot 300. GEN-I je prvi ponudnik električne energije, ki poleg dobave elektrike ponuja tudi postavitev sončne elektrarne. Konfiguracijo sončne elektrarne prilagodijo potrebam in željam strank.

»Smo na začetku energetske tranzicije, ki vsakemu od nas omogoča, da lahko samostojno načrtuje svojo energetsko prihodnost, če tako želi. Vlak se že pelje in od vsakega od nas je odvisno, ali se bo pridružil,« je napovedal Golob.

Dogajanja na mednarodnih energetskih trgih spremljajo in napovedujejo trende na veleprodajnem trgu električne energije, kjer so cene v zadnjih mesecih padle za 20 odstotkov.

Obrat gibanja cen na trgu električne energije, ki se je zgodil konec novembra 2017, še traja, ugotavlja direktor strateškega inoviranja v družbi GEN-I Dejan Paravan. »Cene se približujejo cenovnim ravnem iz začetka lanskega leta. V podjetjih, kjer so lani zaradi neaktivnosti sprejeli slabe odločitve za dobave v 2018, imajo zato danes priložnost, da za prihajajoča leta izboljšajo svojo nabavno strategijo,« je povedal Paravan.

»Naša priporočila kupcem na lanskem srečanju partnerjev so se izkazala za pravilna, torej priporočila naj ne čakajo z odločitvijo za nakup energije, saj so cene električne energije po tem začele strmo naraščati,« je povedal direktor prodaje GEN-I Bojan Kumer.

»Odjemalcem smo dodatno dokazovali, da ni pomembna cena, po kateri so danes kupili, ampak da kupujejo pri partnerju, ki jim bo znal svetovati in jih voditi skozi vse skupaj, da bo na koncu strošek najnižji,« pa je dodal Golob.OK & EN
Elektrika
Elektrika Kdaj enotarifno merjenje elektrike? Kaj pa, če imate toplotno črpalko?

Praviloma velja, da se dvotarifno merjenje splača, če gospodinjstvo v času manjše tarife porabi približno 30 odstotkov električne...

OK & EN
Novice
Novice Od ljubljanskega referenta do top 10 na svetu 4

Širši javnosti povsem neznano slovensko podjetje Belektron že vrsto let uspešno deluje v eni od niš mednarodnega finančnega trga v...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Slovenski raziskovalci izdelali rekordno sončno celico 14

Tandemska sončna celica slovenskih avtorjev ima doslej najvišjo učinkovitost pretvorbe svetlobne energije v električno.

OK & EN
Odpadki
Odpadki Minister Leben, tale bo pa težka! Zdaj vam nasprotuje GZS. 1

Država bo težko uspela dokazati da so za neprevzete kupe embalaže odgovorne embalažne družbe, so zapisali na Gospodarski zbornici...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Evropske elektro napovedi: konec januarja bo za Slovenijo težak 11

V evropskem združenju operaterjev prenosnega elektroenergetskega omrežja ENTSO-E so objavili napovedi električne proizvodnje za...

OK & EN
Novice
Novice Kateremu Slovencu je premoženje najbolj zraslo? Trgovcu z ogljikovim dioksidom!

Z letošnje lestvice 100 najbogatejših Slovencev revije Manager smo za portal Okolje & energija pobrskali za tistimi, ki so blizu...

OK & EN
Novice
Novice Zveza potrošnikov: klasičnih peči na drva ne bo več mogoče kupiti 7

Na okoljskem ministrstvu so napovedali, da bodo poskrbeli, da neustreznih peči za centralno ogrevanje ne bo več na trgu.

OK & EN
Elektrika
Elektrika V Ljubljani kmalu še en ponudnik souporabe e-avtov, v Sloveniji kitajski e-avti 6

Podjetje Plan-net solar bo v kratkem ponudilo na trgu kitajske mini električne avte, za leto 2019 pa načrtujejo postavitev omrežja za...