Slovenski vojaki pripravili evropski projekt e-mobilnosti in vodikove tehnologije Slovenski vojaki pripravili evropski projekt e-mobilnosti in vodikove tehnologije Na ministrstvu za obrambo so pripravili projekt, ki vključuje izdelavo vodika, obnovljive vire, hrambo energije in drugo. Projekt je postal evropski.
Kakšna bo škoda, če ne bo elektrarn na Muri Kakšna bo škoda, če ne bo elektrarn na Muri Povzemamo nekatere ocene škode v primeru odvzema koncesije za izgradnjo hidroelektrarn na Muri.
Okoljevarstveniki so povedali, zakaj so zadovoljni z prekinitvijo postavitve HE Mokrice Okoljevarstveniki so povedali, zakaj so zadovoljni z prekinitvijo postavitve HE Mokrice Hidroelektrarna (HE) Mokrice bi, tako kot ostale HE, spremenila rečni prostor in ogrozila ribje vrste, saj omilitveni ukrepi ne delujejo, opozarja Društvo za preučevanje rib Slovenije, ki je doseglo nov postopek o okoljevarstvenem soglasju za to HE.
Po požaru v Lenartu: to so inšpekcije, ki so pregledale sortirnico Po požaru v Lenartu: to so inšpekcije, ki so pregledale sortirnico Po neuradnih podatkih podjetja Salomon se »izsledki dosedanjih preiskav nagibajo v smer«, da je bil petkov požar v sortirnici odpadkov v Lenartu podtaknjen. Dodajamo pregled inšpekcijskih pregledov sortirnice.
Slovenija išče elektriko čedalje bolj proti vzhodu Evrope Slovenija išče elektriko čedalje bolj proti vzhodu Evrope Ključen energetski izziv je pridobivanje energije iz nefosilnih virov in ob tem izboljšati življenjski standard, je povedal na konferenci Dnevi energetikov generalni direktor Gen energije Martin Novšak.

(video) Policija objavila posnetek nesreče Uberjevega samovozečega vozila

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
električna...   dodaj
AFP dodaj
Policija dodaj
Elaine Herzberg dodaj
Uber dodaj
 
Čas branja: 1 min
22.03.2018  12:33  Dopolnjeno: 22.03.2018 12:34
Posnetek kamere prve nesreče samovozečega avtomobila s smrtnim izidom je razkril, da je bila upravljavka, ki je sedela na vozniškem sedežu, pred trčenjem v peško nepozorna. Nesreča testnega avtonomnega vozila podjetja Uber se je zgodila v nedeljo v mestu Tempe v ameriški zvezni državi Arizona.
avtor
(video) Policija objavila posnetek nesreče Uberjevega samovozečega vozila

Obveščaj me o novih člankih:  
električna mobilnost   dodaj
AFP dodaj
Policija dodaj
Elaine Herzberg dodaj
Uber dodaj

Na posnetku je videti, da ženska približno pet sekund gleda dol, nato pa osupla spremlja, kako avtomobil trči v peško, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Policija v Tempeju je v sredo objavila fotografije in zadnjih nekaj sekund posnetka kamere iz vozila, na katerem je videti, kako avtomobil na slabo osvetljenem delu ceste zbije peško, ki je potiskala kolo.

Uberjev avtomobil, volvo XC90, je bil v času nesreče v samodejnem načinu vožnje. 49-letno žrtev Elaine Herzberg so odpeljali v bolnišnico, kjer je kasneje podlegla poškodbam in postala prva smrtna žrtev avtonomnega vozila.

Po tragičnem dogodku je Uber v ponedeljek sporočil, da je začasno ustavil uporabo samovozečih vozil za testiranje ali prevoz potnikov v Tempeju, Pittsburghu, Torontu in San Franciscu.

Policija je ob objavi videa sporočila, da preiskava primera še poteka. Policijska načelnica Sylvia Moir je pred tem za San Francisco Chronicle izjavila, da je v tem trenutku videti, da Uber verjetno ni kriv za nesrečo, saj peška ceste ni prečkala na prehodu za pešce.

"Zelo jasno je, da bi se bilo težko izogniti trčenju v kakršnemkoli načinu (vožnje) glede na to, kako je prišla iz teme naravnost na cestišče," je dodala.

Po nesreči Uberjevega vozila je tudi japonski avtomobilski proizvajalec Toyota danes sporočil, da je začasno ustavil testiranje samovozečih vozil. So pa dodali, da bodo nadaljevali testiranje polavtonomnih vozil na zaprtih testnih poligonih.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Elektrika
Elektrika V Nemčiji trdijo, da e-avto onesnažuje bolj od dizla in navijajo za vodik ter zeleni metan 33

Trije nemški raziskovalci so objavili študijo, v kateri trdijo, da je ogljični odtis električnega avta v Nemčiji večji od dizelskega....

OK & EN
Elektrika
Elektrika GEN-I: to je sončna elektrarna, ki ni vključena v nobeno podporno shemo

GEN-I in Steklarna Hrastnik sta predstavila projekt za pridobivanje vodika in sončno elektrarno, ki bo projektu zagotovila elektriko.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Kdo sta Besek in Brankovič, ki sta pred nekaj dnevi prišla v HSE 3

Nadzorni svet HSE je včeraj na izredni seji za začasnega poslovnega direktorja imenoval Tomaža Beska, člana nadzornega sveta družbe,...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Projekt, ki bo v Lučah omogočil, da si bodo lahko vso elektriko proizvedli sami in iz obnovljivih virov 1

Petrol, Elektro Celje in ljubljanska fakulteta za elek­trotehniko postavljajo v Lučah v Zgornji Savinjski dolini prvo slovensko...

OK & EN
Novice
Novice V Ljubljani podpisana pogodba, težka krepko čez sto milijonov 3

V Energetiki Ljubljana so podpisali pogodbo za dobavo glavne tehnološke opreme za izgradnjo plinsko-parne enote.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Prihajajo spremembe pri prispevkih za samooskrbne elektrarne

Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo je na okrogli mizi elektrodistribucije napovedal spremembe pri obremenitvah elektrarn za...

OK & EN
Elektrika
Elektrika V GEN-I bodo zaposlili sto novih sodelavcev »za zeleno revolucijo v Sloveniji«

Iz Skupine GEN-I so sporočili, da iščejo nove sodelavce s področja naravoslovnih, ekonomskih in humanističnih ved: »Z vrhunsko ekipo...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Stanovalci blokov, tu boste izvedeli, kako lahko postavite sončno elektrarno

Po novem lahko tudi stanovalci blokov postavijo sončno elektrarno za samooskrbo. To pa še ni vse, za ogrevanje sanitarne vode lahko...