Na Dnevih energetikov: švedske izkušnje za dvig energetske učinkovitosti v podjetjih Na Dnevih energetikov: švedske izkušnje za dvig energetske učinkovitosti v podjetjih Med govorniki na letošnji konferenci Dnevi energetikov bo tudi švedska (in evropska) strokovnjakinja za energetsko učinkovitost Anette Persson iz Švedske agencije za energijo.
Holding Slovenske elektrarne dobil novo vodstvo Holding Slovenske elektrarne dobil novo vodstvo Nadzorni svet Holdinga Slovenske elektrarne je na redni seji za novega generalnega direktorja družbe soglasno imenoval Stojana Nikolića, za poslovnega direktorja pa Viktorja Vračarja.
Ministrstvo sprašuje občine, če katera hoče sežigalnico Ministrstvo sprašuje občine, če katera hoče sežigalnico Kandidata za okoljskega ministra Simona Zajca so zaslišali poslanci odbora za infrastrukturo. Povzemamo nekatere Zajčeve misli.
Zveza Merklove in Macrona se je zaradi podnebja zalomila Zveza Merklove in Macrona se je zaradi podnebja zalomila EU je razdeljena: Francija bi Evropo razogljičila do leta 2050, Nemčija pa ne. Vsaka ima svoje zaveznike.
(video) Zmagovalec okoljskega razpisa Financ izdelal sistem za toplotno omrežje (video) Zmagovalec okoljskega razpisa Financ izdelal sistem za toplotno omrežje V Krškem je podjetje Amibit razvilo in implementiralo svoj prvi sistem za nadzor toplotnega omrežja.

(video) Policija objavila posnetek nesreče Uberjevega samovozečega vozila

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
električna...   dodaj
AFP dodaj
Policija dodaj
Elaine Herzberg dodaj
Uber dodaj
 
Čas branja: 1 min
22.03.2018  12:33  Dopolnjeno: 22.03.2018 12:34
Posnetek kamere prve nesreče samovozečega avtomobila s smrtnim izidom je razkril, da je bila upravljavka, ki je sedela na vozniškem sedežu, pred trčenjem v peško nepozorna. Nesreča testnega avtonomnega vozila podjetja Uber se je zgodila v nedeljo v mestu Tempe v ameriški zvezni državi Arizona.
avtor
(video) Policija objavila posnetek nesreče Uberjevega samovozečega vozila

Obveščaj me o novih člankih:  
električna mobilnost   dodaj
AFP dodaj
Policija dodaj
Elaine Herzberg dodaj
Uber dodaj

Na posnetku je videti, da ženska približno pet sekund gleda dol, nato pa osupla spremlja, kako avtomobil trči v peško, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Policija v Tempeju je v sredo objavila fotografije in zadnjih nekaj sekund posnetka kamere iz vozila, na katerem je videti, kako avtomobil na slabo osvetljenem delu ceste zbije peško, ki je potiskala kolo.

Uberjev avtomobil, volvo XC90, je bil v času nesreče v samodejnem načinu vožnje. 49-letno žrtev Elaine Herzberg so odpeljali v bolnišnico, kjer je kasneje podlegla poškodbam in postala prva smrtna žrtev avtonomnega vozila.

Po tragičnem dogodku je Uber v ponedeljek sporočil, da je začasno ustavil uporabo samovozečih vozil za testiranje ali prevoz potnikov v Tempeju, Pittsburghu, Torontu in San Franciscu.

Policija je ob objavi videa sporočila, da preiskava primera še poteka. Policijska načelnica Sylvia Moir je pred tem za San Francisco Chronicle izjavila, da je v tem trenutku videti, da Uber verjetno ni kriv za nesrečo, saj peška ceste ni prečkala na prehodu za pešce.

"Zelo jasno je, da bi se bilo težko izogniti trčenju v kakršnemkoli načinu (vožnje) glede na to, kako je prišla iz teme naravnost na cestišče," je dodala.

Po nesreči Uberjevega vozila je tudi japonski avtomobilski proizvajalec Toyota danes sporočil, da je začasno ustavil testiranje samovozečih vozil. So pa dodali, da bodo nadaljevali testiranje polavtonomnih vozil na zaprtih testnih poligonih.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Odpadki
Odpadki Posneli smo tovornjak, ki je odložil odpadke, kamor jih ne bi smel 1

Lani smo opozorili na več kot 20 tisoč kubičnih metrov gradbenih odpadkov v ljubljanskem predmestju. Preverili smo, kako jih...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Tako je bilo ob največjem izpadu elektrike v Berlinu. Opozorilo za vso Evropo 14

V Berlinu je v torek ostalo brez električne energije okoli 32 tisoč gospodinjstev. Nemci ob tem ugotavljajo, kako so pripravljeni na...

OK & EN
Novice
Novice Energetika Ljubljana kupila plinski turbini od Grkov za 123 milijonov 3

Končali so pogajanja o nakupu dveh plinsko-parnih enot, ki bosta nadomestili premogovni enoti pri ogrevanju Ljubljane.

OK & EN
Novice
Novice Kdo je Simon Zajc, kandidat za okoljskega ministra 11

Vodenje ministrstva za okolje in prostor se obeta državnemu sekretarju Simonu Zajcu, ki ga na položaj predlaga SMC. Po mnenju prvaka...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Novšak: Regija potrebuje 1.200-megavatno jedrsko elektrarno 64

»V Sloveniji in na Hrvaškem skupaj primanjkuje električne energije za 1.200-megavatno jedrsko elektrarno,« je zatrdil generalni...

OK & EN
Novice
Novice Šesterica toži EU, ker spodbuja kurjenje lesa, kar povzroča več izpustov kot premog 4

Tožniki iz EU in ZDA dokazujejo, kakšno škodo povzroča Evropi in ZDA direktiva, ki šteje med obnovljive vire tudi lesno biomaso.

OK & EN
Nafta+Plin
Nafta+Plin Arso: Za hidravlično lomljenje na Petišovskem polju potrebna presoja vplivov na okolje 11

Agencija RS za okolje (Arso) je odločila, da bo za črpanje plina s hidravličnim lomljenjem na Petišovskem polju, ki mu nasprotujejo...