Na Dnevih energetikov: švedske izkušnje za dvig energetske učinkovitosti v podjetjih Na Dnevih energetikov: švedske izkušnje za dvig energetske učinkovitosti v podjetjih Med govorniki na letošnji konferenci Dnevi energetikov bo tudi švedska (in evropska) strokovnjakinja za energetsko učinkovitost Anette Persson iz Švedske agencije za energijo.
Holding Slovenske elektrarne dobil novo vodstvo Holding Slovenske elektrarne dobil novo vodstvo Nadzorni svet Holdinga Slovenske elektrarne je na redni seji za novega generalnega direktorja družbe soglasno imenoval Stojana Nikolića, za poslovnega direktorja pa Viktorja Vračarja.
Ministrstvo sprašuje občine, če katera hoče sežigalnico Ministrstvo sprašuje občine, če katera hoče sežigalnico Kandidata za okoljskega ministra Simona Zajca so zaslišali poslanci odbora za infrastrukturo. Povzemamo nekatere Zajčeve misli.
Zveza Merklove in Macrona se je zaradi podnebja zalomila Zveza Merklove in Macrona se je zaradi podnebja zalomila EU je razdeljena: Francija bi Evropo razogljičila do leta 2050, Nemčija pa ne. Vsaka ima svoje zaveznike.
(video) Zmagovalec okoljskega razpisa Financ izdelal sistem za toplotno omrežje (video) Zmagovalec okoljskega razpisa Financ izdelal sistem za toplotno omrežje V Krškem je podjetje Amibit razvilo in implementiralo svoj prvi sistem za nadzor toplotnega omrežja.

Kako v energetiki izkoristiti nove tehnološke rešitve

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
energetika   dodaj
Tomaž Fatur dodaj
Inden dodaj
Dušan Božič dodaj
Gorenje dodaj
 
Čas branja: 1 min
23.03.2018  01:30
Številni domači in tuji govorniki bodo na konferenci Dnevi energetikov predstavili, kako lahko uporabimo tehnologijo za učinkovitejšo rabo energije.
Kako v energetiki izkoristiti nove tehnološke rešitve
Tudi na letošnji konferenci Dnevi energetikov vas bomo pričakali s prijaznim nasmehom.
Foto: Borut Hočevar

Obveščaj me o novih člankih:  
energetika   dodaj
Tomaž Fatur dodaj
Inden dodaj
Dušan Božič dodaj
Gorenje dodaj

Glavni govornik na letošnjih Dnevih energetikov, ki bodo 10. in 11. aprila, angleški predavatelj Chris Goodall bo govoril o tehnoloških trendih v industriji in energetiki.

Philip Lewis, izvršni direktor energetskega think-tanka VaasaETT, bo predstavil odziv uporabnikov na nove možnosti, ki jih prinašajo informacijske tehnologije in digitalizacija.

Kakšne rešitve lahko pričakujemo od tehnologije verižnih blokov, bo povedal Erwin Smole, soustanovitelj avstrijskega podjetja Grid Singularity.

O izzivih digitalizacije pri upravljanju z energijo bo govoril Tomaž Fatur, direktor za razvoj v Solveri Lynx. Predstavil bo tudi številne primere dobre prakse v Sloveniji.

Robert Golob iz Gen-I bo med drugim odgovoril na vprašanje, kdaj lahko v Sloveniji pričakujemo razcvet naprednih energetskih storitev.

Koncept tovarn prihodnosti in možnosti, ki jih digitalizacija in informatizacija proizvodnih procesov omogočata za pametno upravljanje z energijo v podjetju, bo razložil direktor Indena Dušan Božič.

Kaj je prinesla energetska optimizacija Gorenju, bosta povedala vodilni projektni inženir v Resalti Rok Čepon in Peter Kobal, pomočnik direktorja Investicij in Vzdrževanja v Gorenju.

Tehnologija ne bo edina tema dvodnevne konkurence. O trajnostni prenovi stavb bodo med drugim govorili Andrej Tibaut z mariborske Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo, Blaženka Pospiš Perpar iz Petrola, Marko Hočevar z Mestne občine Kranj, Andraž Rakušček iz GI-ZRMK in Aleš Šurla iz Mestne občine Novo mesto.

In nenazadnje, več kot 25-letne izkušnje pri energetski učinkovitosti in upravljanju z energijo v več kot 40 državah sveta bo predstavil Zoran Morvaj iz AvantGarde Energy.

Preverite, kdo so še drugi govorniki na jubilejni 20. konferenci Dnevi energetikov.OK & EN
Odpadki
Odpadki Posneli smo tovornjak, ki je odložil odpadke, kamor jih ne bi smel 1

Lani smo opozorili na več kot 20 tisoč kubičnih metrov gradbenih odpadkov v ljubljanskem predmestju. Preverili smo, kako jih...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Tako je bilo ob največjem izpadu elektrike v Berlinu. Opozorilo za vso Evropo 14

V Berlinu je v torek ostalo brez električne energije okoli 32 tisoč gospodinjstev. Nemci ob tem ugotavljajo, kako so pripravljeni na...

OK & EN
Novice
Novice Energetika Ljubljana kupila plinski turbini od Grkov za 123 milijonov 3

Končali so pogajanja o nakupu dveh plinsko-parnih enot, ki bosta nadomestili premogovni enoti pri ogrevanju Ljubljane.

OK & EN
Novice
Novice Kdo je Simon Zajc, kandidat za okoljskega ministra 11

Vodenje ministrstva za okolje in prostor se obeta državnemu sekretarju Simonu Zajcu, ki ga na položaj predlaga SMC. Po mnenju prvaka...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Novšak: Regija potrebuje 1.200-megavatno jedrsko elektrarno 64

»V Sloveniji in na Hrvaškem skupaj primanjkuje električne energije za 1.200-megavatno jedrsko elektrarno,« je zatrdil generalni...

OK & EN
Novice
Novice Šesterica toži EU, ker spodbuja kurjenje lesa, kar povzroča več izpustov kot premog 4

Tožniki iz EU in ZDA dokazujejo, kakšno škodo povzroča Evropi in ZDA direktiva, ki šteje med obnovljive vire tudi lesno biomaso.

OK & EN
Nafta+Plin
Nafta+Plin Arso: Za hidravlično lomljenje na Petišovskem polju potrebna presoja vplivov na okolje 11

Agencija RS za okolje (Arso) je odločila, da bo za črpanje plina s hidravličnim lomljenjem na Petišovskem polju, ki mu nasprotujejo...