Na Dnevih energetikov: švedske izkušnje za dvig energetske učinkovitosti v podjetjih Na Dnevih energetikov: švedske izkušnje za dvig energetske učinkovitosti v podjetjih Med govorniki na letošnji konferenci Dnevi energetikov bo tudi švedska (in evropska) strokovnjakinja za energetsko učinkovitost Anette Persson iz Švedske agencije za energijo.
Holding Slovenske elektrarne dobil novo vodstvo Holding Slovenske elektrarne dobil novo vodstvo Nadzorni svet Holdinga Slovenske elektrarne je na redni seji za novega generalnega direktorja družbe soglasno imenoval Stojana Nikolića, za poslovnega direktorja pa Viktorja Vračarja.
Ministrstvo sprašuje občine, če katera hoče sežigalnico Ministrstvo sprašuje občine, če katera hoče sežigalnico Kandidata za okoljskega ministra Simona Zajca so zaslišali poslanci odbora za infrastrukturo. Povzemamo nekatere Zajčeve misli.
Zveza Merklove in Macrona se je zaradi podnebja zalomila Zveza Merklove in Macrona se je zaradi podnebja zalomila EU je razdeljena: Francija bi Evropo razogljičila do leta 2050, Nemčija pa ne. Vsaka ima svoje zaveznike.
(video) Zmagovalec okoljskega razpisa Financ izdelal sistem za toplotno omrežje (video) Zmagovalec okoljskega razpisa Financ izdelal sistem za toplotno omrežje V Krškem je podjetje Amibit razvilo in implementiralo svoj prvi sistem za nadzor toplotnega omrežja.

Da bomo lažje polnili električne avte

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
električna...   dodaj
elektrika   dodaj
okolje   dodaj
Implera dodaj
 
Čas branja: 2 min
31.03.2018  05:00
V podjetju Implera so razvili sistemsko rešitev Elevat, katere cilj sta zanesljiva uporaba in polnjenje električnih vozil, so zapisali v prijavi na razpis za energetske nagrade.
Da bomo lažje polnili električne avte

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
električna mobilnost   dodaj
elektrika   dodaj
okolje   dodaj
Implera dodaj

Slovenska polnilna infrastruktura je nezanesljiva, neprijazna do uporabnikov, potrebne so dodatne poti do kartic ali ključev za radiofrekvenčno identifikacijo (RFID) ter nujno zamudno izpolnjevanje različnih obrazcev, so našteli v prijavi in dodali: »Ali je polnilnica v uporabi in deluje, zve uporabnik šele takrat, ko stoji pred njo.«

Upravljanje polnilnice

Z rastjo števila električnih avtov so polnilni prostori vse pogosteje zasedeni. S projektom so želeli razviti rešitev, ki bo uporabo električnih vozil približala večjemu številu ljudi in odprla prostor za razvoj novih poslovnih modelov.

Rešitev Elevat je sestavljena iz strežniškega dela, mini tehničnega dela s senzoriko ter spletne in mobilne aplikacije. Za delovanje sistema je treba aktivirati polnilnico prek telefonskega signala, s tem je izpolnjen tudi pogoj za takojšnje polnjenje. Registrirani uporabnik lahko upravlja funkcije polnilnice prek brezplačne aplikacije napolni.me. Uporabnik lahko dopolnjuje aplikacijo z dodajanjem novih polnilnih prostorov, fotografij in komentarjev. Polnjenje e-avta tako postane zaneljivejše, potovanje z njim pa manj stresno, so prepričani v Impleri.

Številne funkcije

Aplikacija omogoča uporabniku:

● najti najbližjo ustrezno in delujočo polnilnico,

● rezervirati čas polnjenja,

● navigacijo do lokacije,

● preprosto aktivacijo polnjenja,

● rezervacijo trenutno zasedene polnilnice in obvestilo SMS, ko je polnilnica prosta,

● nastavitev limitov polnjenja, na primer znesek, čas, količina energije,

● povečanje ali zmanjšanje hitrosti polnjenja glede na proizvodnjo sončne energije v okolici,

● sprotno spremljanje polnjenja in

● nadzor parkirnega prostora pred polnilnim mestom.

Pripravljajo pa še dodatne funkcije sistema. Elevat je mogoče vgraditi v vse polnilnice, so še zapisali v Impleri.


Več iz teme:  

OK & EN
Odpadki
Odpadki Posneli smo tovornjak, ki je odložil odpadke, kamor jih ne bi smel 1

Lani smo opozorili na več kot 20 tisoč kubičnih metrov gradbenih odpadkov v ljubljanskem predmestju. Preverili smo, kako jih...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Tako je bilo ob največjem izpadu elektrike v Berlinu. Opozorilo za vso Evropo 14

V Berlinu je v torek ostalo brez električne energije okoli 32 tisoč gospodinjstev. Nemci ob tem ugotavljajo, kako so pripravljeni na...

OK & EN
Novice
Novice Energetika Ljubljana kupila plinski turbini od Grkov za 123 milijonov 3

Končali so pogajanja o nakupu dveh plinsko-parnih enot, ki bosta nadomestili premogovni enoti pri ogrevanju Ljubljane.

OK & EN
Novice
Novice Kdo je Simon Zajc, kandidat za okoljskega ministra 11

Vodenje ministrstva za okolje in prostor se obeta državnemu sekretarju Simonu Zajcu, ki ga na položaj predlaga SMC. Po mnenju prvaka...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Novšak: Regija potrebuje 1.200-megavatno jedrsko elektrarno 64

»V Sloveniji in na Hrvaškem skupaj primanjkuje električne energije za 1.200-megavatno jedrsko elektrarno,« je zatrdil generalni...

OK & EN
Novice
Novice Šesterica toži EU, ker spodbuja kurjenje lesa, kar povzroča več izpustov kot premog 4

Tožniki iz EU in ZDA dokazujejo, kakšno škodo povzroča Evropi in ZDA direktiva, ki šteje med obnovljive vire tudi lesno biomaso.

OK & EN
Nafta+Plin
Nafta+Plin Arso: Za hidravlično lomljenje na Petišovskem polju potrebna presoja vplivov na okolje 11

Agencija RS za okolje (Arso) je odločila, da bo za črpanje plina s hidravličnim lomljenjem na Petišovskem polju, ki mu nasprotujejo...