Sodelujte na razpisu okoljskih nagrad Financ Sodelujte na razpisu okoljskih nagrad Financ Podjetja, od mikro do največjih, ustanove, samostojne podjetnike, društva in tudi fizične osebe vabimo k prijavi na razpis okoljskih nagrad Časnika Finance in Eko sklada.
Leben napovedal ukrepe za sanacijo požarišča v Zalogu Leben napovedal ukrepe za sanacijo požarišča v Zalogu Novi minister za okolje in prostor Jure Leben si je na svojem prvem terenskem obisku ogledal v lanskem požaru uničeno podružnico celjskega podjetja Ekosistemi v Zalogu pri Straži. Ker sanacija požarišča od konca preteklega leta stoji, območje zaloške podružnice pa je v zadnjem obdobju dobilo novega lastnika, je napovedal odločne ukrepe.
E-mobilnost: že po sto metrih vožnje se argumenti spremenijo E-mobilnost: že po sto metrih vožnje se argumenti spremenijo Na posvetu o zeleni mobilnosti v slovenskih podjetjih so sogovorniki predstavili prve poslovne izkušnje z električnimi vozili.
E-polnilni sistemi: pospešek polnjenju in pomoč elektro-energetskemu sistemu E-polnilni sistemi: pospešek polnjenju in pomoč elektro-energetskemu sistemu Vse več pozornosti pri polnjenju električnih vozil je namenjeno razvoju polnilnih mest, pojasnjuje Peter Habjan iz podjetja Emicon Adria.
Podnebnim spremembam prednost v novi finančni perspektivi Podnebnim spremembam prednost v novi finančni perspektivi Prihodnja finančna perspektiva daje veliko prednost soočanju s podnebnimi spremembami, s sušo, točo, zmrzaljo, žledolomi, vetrolomi in drugimi ujmami, je povedala kmetijska ministrica Aleksandra Pivec.

Za 17. april napovedana opozorilna stavka v delu Premogovnika Velenje in HTZ

Čas branja: 1 min
03.04.2018  16:02  Dopolnjeno: 03.04.2018 16:04
Stavkovni odbor Sindikata delavcev rudarstva in energetike Slovenije (SDRES) je za 17. april napovedal dveurno opozorilno stavko v delu Premogovnika Velenje in v delu družbe HTZ. Stavkovni odbor SDRES je odločitev o tem sprejel že 28. marca. Ocenjuje, da doslej s socialnim dialogom niso dosegli želenega in da jih delodajalec "namenoma ne upošteva".
avtor
Za 17. april napovedana opozorilna stavka v delu Premogovnika Velenje in HTZ

Kot so danes sporočili iz SDRES, je stavkovni odbor odločitev o opozorilni stavki sprejel po pogovoru z zaposlenimi.

Napovedano dveurno opozorilno stavko bodo v torek, 17. aprila, izvedli v Premogovniku Velenje v treh organizacijskih enotah, in sicer proizvodnja in priprave, jamska strojna služna in jamski transport ter jamska elektro služba. V invalidskem podjetju HTZ Velenje pa bodo stavko izvedli v organizacijski enoti oskrba in urejanje transportnih naprav. Stavkali bodo v prostorih delodajalca, in sicer ob točno določenih urah v vseh treh izmenah.

Stavkovni odbor bo v skladu z voljo delavcev v ostalih organizacijskih enotah, v katerih stavka še ni napovedana, stavko napovedal najpozneje pet dni pred dnevom, določenim za njen začetek, navajajo v sindikatu.

SDRES je 11. januarja vodstvu Premogovnika Velenje in hčerinske družbe HTZ poslal več zahtev in nato opravil več pogajalskih sestankov. Strani sta pripravili vsaka svoj predlog socialnega sporazuma, a so v začetku marca v SDRES ocenili, da so med predlaganim sporazumom uprave in njihovim predlogom odstopanja prevelika.

Kot je SDRES sporočil danes, je medtem stavkovni odbor izločil nekaj stavkovnih zahtev, saj so v procesu pogajanj dosegli, da sta delodajalca že izplačala del plače iz naslova delovne uspešnosti.

Prav tako se izboljšujejo zadeve glede zaščitnih sredstev in delovne opreme. Tudi na področju načrtovanja kadrov je napredek, saj so in bodo delavci prejeli ustrezne pogodbe o zaposlitvi za dela, ki jih dejansko opravljajo. Sprostila se bodo tudi napredovanja, prav tako je sindikat pristal, da se o določenih stavkovnih zahtevah pogajajo skupaj vsi socialni partnerji v okvirju pogajanj za kolektivne pogodbe, navaja sindikat.

Ob tem pa ugotavlja, da je glede zahtev, ki se nanašajo na dolgove iz preteklosti, "utopično nadaljevati poganja v socialnem dialogu". Kot navaja, je slednji "priročen inštrument zavlačevanja, izkoriščanja, brzdanja nezadovoljnih delavcev", zato napoveduje iskanje pravice na sodišču.

Glede na aktualne razmere v Skupini Premogovnik Velenje in energetiki pa stavkovni odbor meni, da je treba stopiti korak naprej in od odgovornih zahtevati določena pojasnila in zagotovila. Prav tako je po navedbah SDRES treba zagotoviti enake pravice za vse delavce, kot sta regres in delovni čas.

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Novice
Novice Ljubljana kot Los Angeles: ceste barvajo na belo 2

Včeraj položeni asfalt v središču Ljubljane so prebarvali na belo. V Los Angelesu tako znižujejo temperaturo zraka v mestu.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Padli trgovec z elektriko – deset let po zlomu Lehmana še ena zgodba o bankrotu

Eden najbogatejših Norvežanov, sicer trgovec s terminskimi pogodbami na elektriko, se je tako močno zašpekuliral, da je zatresel...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Zakaj je star clio dražji kot skoraj nov zoe, a ne za tiste s 600 evri plače 3

Ministrstvo za infrastrukturo odgovarja na bojazni nekaterih energetikov, ki so prepričani, da energetski koncept onemogoča gradnjo...

OK & EN
Odpadki
Odpadki Vrsta neprijetnih in manj znanih resnic o recikliranju odpadkov 2

Kolikšen delež odpadkov je v resnici mogoče reciklirati, kam gredo odpadki po odvozu z dvorišč komunalnih družb, zakaj je bil sežig...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Zakaj ob toplotnih črpalkah dodatni viri ogrevanja niso potrebni

Pred časom je veljalo, da toplotna črpalka pri nižjih temperaturah ni zadoščala in je bilo treba imeti dodatno ogrevanje. Komu naj...

OK & EN
Zakaj ni fotovoltaik na strehah stanovanjskih blokov 9

Dejan Paravan iz GEN-I je razložil, kakšne so izkušnje dve leti po uvedbi uredbe o samooskrbi.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Nemški pogled: Zakaj je zastal razvoj slovenskega trga elektrike in kaj to prinaša 2

Na energetskem trgu se dogaja revolucija, ki pa ji s takšnim regulatornim okvirom, kot je slovenski, ne moremo slediti, meni Karl Kraus,...

OK & EN
Novice
Novice Kdo so državni sekretarji na okolju in infrastrukturi

Na prvi seji vlade so imenovali državne sekretarje; na okoljsko ministrstvo prihaja arhitekt Aleš Prijon, na infrastrukturno pa Bojan...