Strokovnjakinja: Možnosti za sanacijo po razlitju kerozina ni, ostane monitoring Strokovnjakinja: Možnosti za sanacijo po razlitju kerozina ni, ostane monitoring V primeru razlitja nevarnih snovi na kraškem območju ni časa in možnosti za sanacijo, je za STA dejala Nataša Viršek Ravbar z Inštituta za raziskovanje krasa pri ZRC SAZU. Ostane monitoring, kako hitro in v kakšni meri bo onesnaženje doseglo izvir Rižane, še posebej ob intenzivnih padavinah. Bi pa lahko bil vodni vir ogrožen dlje časa.
Vodooskrba Rižanskega vodovoda varna, poziv k varčni rabi vode Vodooskrba Rižanskega vodovoda varna, poziv k varčni rabi vode Vodooskrba na Obali je trenutno varna in pod nadzorom, so sporočili iz javnega podjetja Rižanski vodovod Koper.
(foto) Top zeleni poslovni ideji: veganski burger in usnje iz jabolčnih olupkov (foto) Top zeleni poslovni ideji: veganski burger in usnje iz jabolčnih olupkov Na slovenskem delu tekmovanja ClimateLaunchpad so izbrali zmagovalca, ki bosta sodelovala na evropskem finalu za najboljšo zeleno poslovno idejo.
O sosežigu odpadkov v Tešu danes na seji občinskega sveta v Šoštanju O sosežigu odpadkov v Tešu danes na seji občinskega sveta v Šoštanju Predstavniki Termoelektrarne Šoštanj (Teš) bodo po napovedih na današnji redni seji občinskega sveta Občine Šoštanj svetnikom predstavili modelno študijo možnosti energetske izrabe izbranih odpadnih materialov v Tešu. Študijo so vodilni iz Teša prejšnji teden že predstavili vodstvu občine.
Podnebne spremembe ne prinašajo le vročine, ampak tudi aparthajd, svarijo v OZN Podnebne spremembe ne prinašajo le vročine, ampak tudi aparthajd, svarijo v OZN Podnebne spremembe ogrožajo demokracijo in človekove pravice, je zapisal posebni poročevalec Združenih narodov Philip Alston.

Za 17. april napovedana opozorilna stavka v delu Premogovnika Velenje in HTZ

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
energenti   dodaj
stavke   dodaj
Premogovnik Velenje dodaj
HTZ Velenje dodaj
HTZ dodaj
 
Čas branja: 1 min
03.04.2018  16:02  Dopolnjeno: 03.04.2018 16:04
Stavkovni odbor Sindikata delavcev rudarstva in energetike Slovenije (SDRES) je za 17. april napovedal dveurno opozorilno stavko v delu Premogovnika Velenje in v delu družbe HTZ. Stavkovni odbor SDRES je odločitev o tem sprejel že 28. marca. Ocenjuje, da doslej s socialnim dialogom niso dosegli želenega in da jih delodajalec "namenoma ne upošteva".
avtor
Za 17. april napovedana opozorilna stavka v delu Premogovnika Velenje in HTZ

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
energenti   dodaj
stavke   dodaj
Premogovnik Velenje dodaj
HTZ Velenje dodaj
HTZ dodaj

Kot so danes sporočili iz SDRES, je stavkovni odbor odločitev o opozorilni stavki sprejel po pogovoru z zaposlenimi.

Napovedano dveurno opozorilno stavko bodo v torek, 17. aprila, izvedli v Premogovniku Velenje v treh organizacijskih enotah, in sicer proizvodnja in priprave, jamska strojna služna in jamski transport ter jamska elektro služba. V invalidskem podjetju HTZ Velenje pa bodo stavko izvedli v organizacijski enoti oskrba in urejanje transportnih naprav. Stavkali bodo v prostorih delodajalca, in sicer ob točno določenih urah v vseh treh izmenah.

Stavkovni odbor bo v skladu z voljo delavcev v ostalih organizacijskih enotah, v katerih stavka še ni napovedana, stavko napovedal najpozneje pet dni pred dnevom, določenim za njen začetek, navajajo v sindikatu.

SDRES je 11. januarja vodstvu Premogovnika Velenje in hčerinske družbe HTZ poslal več zahtev in nato opravil več pogajalskih sestankov. Strani sta pripravili vsaka svoj predlog socialnega sporazuma, a so v začetku marca v SDRES ocenili, da so med predlaganim sporazumom uprave in njihovim predlogom odstopanja prevelika.

Kot je SDRES sporočil danes, je medtem stavkovni odbor izločil nekaj stavkovnih zahtev, saj so v procesu pogajanj dosegli, da sta delodajalca že izplačala del plače iz naslova delovne uspešnosti.

Prav tako se izboljšujejo zadeve glede zaščitnih sredstev in delovne opreme. Tudi na področju načrtovanja kadrov je napredek, saj so in bodo delavci prejeli ustrezne pogodbe o zaposlitvi za dela, ki jih dejansko opravljajo. Sprostila se bodo tudi napredovanja, prav tako je sindikat pristal, da se o določenih stavkovnih zahtevah pogajajo skupaj vsi socialni partnerji v okvirju pogajanj za kolektivne pogodbe, navaja sindikat.

Ob tem pa ugotavlja, da je glede zahtev, ki se nanašajo na dolgove iz preteklosti, "utopično nadaljevati poganja v socialnem dialogu". Kot navaja, je slednji "priročen inštrument zavlačevanja, izkoriščanja, brzdanja nezadovoljnih delavcev", zato napoveduje iskanje pravice na sodišču.

Glede na aktualne razmere v Skupini Premogovnik Velenje in energetiki pa stavkovni odbor meni, da je treba stopiti korak naprej in od odgovornih zahtevati določena pojasnila in zagotovila. Prav tako je po navedbah SDRES treba zagotoviti enake pravice za vse delavce, kot sta regres in delovni čas.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Novice
Novice Ogljični kuponi kot suho zlato: Belektron je z njimi podeseteril dobiček in podvojil kapital 15

Kaj menite, koliko zaposlenih ima podjetje, ki je lani ustvarilo dobrih 24 milijonov evrov dobička in 737 milijonov evrov prihodkov? Šest.

OK & EN
Elektrika
Elektrika (foto) Kronotermova toplotna črpalka, ki so jo Nemci uvrstili na prvo mesto v Evropi

V podjetju Kronoterm so predstavili nov model toplotne črpalke, ki je seznamu nemškega urada BAFA zasedla prvo mesto po sezonski...

OK & EN
Odpadki
Odpadki Kako na Vrhniki predelajo avtomobilsko zračno blazino v nakupovalno torbo 2

V Komunalnem podjetju Vrhnika so lani začeli izdelavo nakupovalnih torb in nahrbtnikov iz blaga za zračne blazine. Torbe so negorljive in...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Slovenija je dobila prvo ultra hitro e-polnilnico 31

Münchenska družba Ionity je v Ilirski Bistrici postavila štiri 350-kilovatne polnilnice za električne avte. Projektant in izvajalec je...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Šarec pozval k prevetritvi nevladnih organizacij 21

Ministrstvo za okolje in prostor naj pripravi zakonodajo, ki bo prevetrila, katere so nevladne organizacije, ki delujejo v javnem interesu,...

OK & EN
Elektrika
Elektrika (intervju) Kaj danes pravi okoljevarstvenik, ki je pred leti ščitil ptice na Volovji rebri 7

Tehnologija vetrnih elektrarn je danes do okolja bistveno bolj prijazna kot pred leti, ko so zasnovali (kasneje neuspešno) vetrno...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Subvencije za e-avte: Eko sklad na eni, avtomobilisti na drugi strani 4

Na Eko skladu so pred dnevi objavili nov poziv za subvencije za električna in priključno-hibridna vozila. Zapletlo pa se je pri pogojih...