Slovenija do leta 2020 težko do 25-odstotnega deleža obnovljivih virov energije Slovenija do leta 2020 težko do 25-odstotnega deleža obnovljivih virov energije Vlada se je seznanila z informacijo, da Sloveniji do leta 2020 morda ne bo uspelo doseči zastavljenega 25-odstotnega deleža obnovljivih virov energije v skupni rabi bruto končne energije. Delež bi morala povečati za okoli trikrat toliko, kot ga je med letoma 2010 in 2017. Infrastrukturno ministrstvo sicer v letih 2019 in 2020 za to načrtuje ukrepe.
V Revozu se pripravljajo na postavitev baterijskih hranilnikov električne energije V Revozu se pripravljajo na postavitev baterijskih hranilnikov električne energije Silvo Balant iz Revoza je pojasnil, kakšni so učinki energetske optimizacije v novomeškem podjetju, katere ukrepe so že izvedli in katere še načrtujejo.
Projekt, ki bo v Lučah omogočil, da si bodo lahko vso elektriko proizvedli sami in iz obnovljivih virov Projekt, ki bo v Lučah omogočil, da si bodo lahko vso elektriko proizvedli sami in iz obnovljivih virov Petrol, Elektro Celje in ljubljanska fakulteta za elek­trotehniko postavljajo v Lučah v Zgornji Savinjski dolini prvo slovensko energetsko skupnost, ki bo lahko, takšen je končni cilj projekta, v celoti sama zadostila potrebam po električni energiji samo iz obnovljivih virov energije. Vključili bodo tudi baterijski sistem.
V Nemčiji trdijo, da e-avto onesnažuje bolj od dizla in navijajo za vodik ter zeleni metan V Nemčiji trdijo, da e-avto onesnažuje bolj od dizla in navijajo za vodik ter zeleni metan Trije nemški raziskovalci so objavili študijo, v kateri trdijo, da je ogljični odtis električnega avta v Nemčiji večji od dizelskega. Svetlo prihodnost pa napovedujejo tehnologijam, ki temeljijo na vodiku in metanu.

ELES dobil certifikat Zlata bonitetna odličnost

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
elektrika   dodaj
ELES dodaj
Bisnode dodaj
Aleksander Mervar dodaj
 
Čas branja: 1 min
25.04.2018  10:28  Dopolnjeno: 25.04.2018 10:29
Podjetje Bisnode je direktorju družbe ELES Aleksandru Mervarju predalo certifikat Zlata bonitetna odličnost. Tako je družba ELES prišla med 1,6 odstotka slovenskih podjetij s tem certifikatom.
ELES dobil certifikat Zlata bonitetna odličnost
Foto: Aleš Beno

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
elektrika   dodaj
ELES dodaj
Bisnode dodaj
Aleksander Mervar dodaj

Zlato bonitetno odličnost pridobijo podjetja, ki imajo najvišjo bonitetno odličnostjo tri leta zapored. »V družbi ELES smo potrdili, da predstavljamo najbolj zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje z vsemi poslovnimi partnerji: dobavitelji, kupci, zavarovalnicami, bankami in drugimi poslovnimi partnerji,« so ob tem sporočili iz družbe ELES.

»Veseli nas, da si lahko družba ELES tudi s tovrstnim certificiranjem, ki je že uveljavljena praksa v tujih mednarodnih poslovnih okoljih, dodatno utrjuje svoj ugled ter zaupanje v domačem in tujem poslovnem okolju. Naj bo to le še dodatna spodbuda za vse naše poslovne partnerje, da smo resnično vredni svojega zaupanja,« je povedal Mervar.

Bonitetna hiša na osnovi različnih meril ocenjuje boniteto podjetja v daljšem obdobju. Med merili so tudi ocena plačilne sposobnosti, kreditna sposobnost, zadolženost, dobičkonosnost in drugi kriteriji tveganosti poslovanja s podjetjem. Ocena temelji na računovodskih izkazih in drugih dinamičnih kazalnikih podjetij ter napoveduje nadpovprečno varno in uspešno poslovanje podjetja v naslednjem letu.

Družba ELES s prejetim certifikatom dosega izredno nizko verjetnost za nastanek negativnih dogodkov, kot so na primer stečaj, izbris subjekta iz poslovnega registra ali blokada transakcijskih računov več kot 60 oziroma 90 dni nepretrgoma v prihodnjih 12 mesecih. Obenem pa ima 91-odstotno verjetnosti, da bonitetno odličnost ohrani tudi v naslednjem letu, so sporočili iz družbe ELES.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Elektrika
Elektrika V Nemčiji trdijo, da e-avto onesnažuje bolj od dizla in navijajo za vodik ter zeleni metan 32

Trije nemški raziskovalci so objavili študijo, v kateri trdijo, da je ogljični odtis električnega avta v Nemčiji večji od dizelskega....

OK & EN
Elektrika
Elektrika GEN-I: to je sončna elektrarna, ki ni vključena v nobeno podporno shemo

GEN-I in Steklarna Hrastnik sta predstavila projekt za pridobivanje vodika in sončno elektrarno, ki bo projektu zagotovila elektriko.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Kdo sta Besek in Brankovič, ki sta pred nekaj dnevi prišla v HSE 3

Nadzorni svet HSE je včeraj na izredni seji za začasnega poslovnega direktorja imenoval Tomaža Beska, člana nadzornega sveta družbe,...

OK & EN
Novice
Novice V Ljubljani podpisana pogodba, težka krepko čez sto milijonov 3

V Energetiki Ljubljana so podpisali pogodbo za dobavo glavne tehnološke opreme za izgradnjo plinsko-parne enote.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Projekt, ki bo v Lučah omogočil, da si bodo lahko vso elektriko proizvedli sami in iz obnovljivih virov 1

Petrol, Elektro Celje in ljubljanska fakulteta za elek­trotehniko postavljajo v Lučah v Zgornji Savinjski dolini prvo slovensko...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Prihajajo spremembe pri prispevkih za samooskrbne elektrarne

Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo je na okrogli mizi elektrodistribucije napovedal spremembe pri obremenitvah elektrarn za...

OK & EN
Elektrika
Elektrika V GEN-I bodo zaposlili sto novih sodelavcev »za zeleno revolucijo v Sloveniji«

Iz Skupine GEN-I so sporočili, da iščejo nove sodelavce s področja naravoslovnih, ekonomskih in humanističnih ved: »Z vrhunsko ekipo...