O pametni specializaciji so govorili v Mariboru O pametni specializaciji so govorili v Mariboru Nič suhoparno - pametno smo se pogovarjali in tvorno družili na srečanju sodelujočih pri evropskem projektu Smart_watch 20. in 21. novembra v Mariboru.
Gromozanske razsežnosti emisij ogljika zaradi požarov Gromozanske razsežnosti emisij ogljika zaradi požarov Bruto emisije ogljikovega dioksida, do katerih pride zaradi požarov, znašajo osem gigaton, kar je dvakratna vrednost skupne emisije industrije fosilnih goriv v EU leta 2016 in skoraj četrtina globalnih letnih emisij zaradi rabe fosilnih goriv.
Iz jame v Lovrencu doslej odpeljali 38 tisoč ton odpadnih gum Iz jame v Lovrencu doslej odpeljali 38 tisoč ton odpadnih gum Izveden je za letos načrtovan odvoz izrabljenih gum iz gramozne jame v Lovrencu na Dravskem polju, so sporočili z okoljskega ministrstva.
Kaj je zelena obveznica in komu so namenjena takšna sredstva Kaj je zelena obveznica in komu so namenjena takšna sredstva SID banka je na mednarodnih trgih v zaprtem krogu vlagateljev izdala svojo prvo zeleno obveznico, so sporočili včeraj. Danes so dodali pojasnilo, kaj je zelena obveznica.
Tako iščejo milijarde za financiranje energetske prenove slovenskih stavb Tako iščejo milijarde za financiranje energetske prenove slovenskih stavb Do leta 2020 bo naložb v energetsko učinkovitost stavb za 50 milijonov evrov, kako bo naprej, pa ne vemo, ker bo treba zagotoviti finančne vire, je povedal Damir Staničić z Instituta Jožef Stefan.

ELES dobil certifikat Zlata bonitetna odličnost

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
elektrika   dodaj
ELES dodaj
Bisnode dodaj
Aleksander Mervar dodaj
 
Čas branja: 1 min
25.04.2018  10:28  Dopolnjeno: 25.04.2018 10:29
Podjetje Bisnode je direktorju družbe ELES Aleksandru Mervarju predalo certifikat Zlata bonitetna odličnost. Tako je družba ELES prišla med 1,6 odstotka slovenskih podjetij s tem certifikatom.
ELES dobil certifikat Zlata bonitetna odličnost
Foto: Aleš Beno

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
elektrika   dodaj
ELES dodaj
Bisnode dodaj
Aleksander Mervar dodaj

Zlato bonitetno odličnost pridobijo podjetja, ki imajo najvišjo bonitetno odličnostjo tri leta zapored. »V družbi ELES smo potrdili, da predstavljamo najbolj zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje z vsemi poslovnimi partnerji: dobavitelji, kupci, zavarovalnicami, bankami in drugimi poslovnimi partnerji,« so ob tem sporočili iz družbe ELES.

»Veseli nas, da si lahko družba ELES tudi s tovrstnim certificiranjem, ki je že uveljavljena praksa v tujih mednarodnih poslovnih okoljih, dodatno utrjuje svoj ugled ter zaupanje v domačem in tujem poslovnem okolju. Naj bo to le še dodatna spodbuda za vse naše poslovne partnerje, da smo resnično vredni svojega zaupanja,« je povedal Mervar.

Bonitetna hiša na osnovi različnih meril ocenjuje boniteto podjetja v daljšem obdobju. Med merili so tudi ocena plačilne sposobnosti, kreditna sposobnost, zadolženost, dobičkonosnost in drugi kriteriji tveganosti poslovanja s podjetjem. Ocena temelji na računovodskih izkazih in drugih dinamičnih kazalnikih podjetij ter napoveduje nadpovprečno varno in uspešno poslovanje podjetja v naslednjem letu.

Družba ELES s prejetim certifikatom dosega izredno nizko verjetnost za nastanek negativnih dogodkov, kot so na primer stečaj, izbris subjekta iz poslovnega registra ali blokada transakcijskih računov več kot 60 oziroma 90 dni nepretrgoma v prihodnjih 12 mesecih. Obenem pa ima 91-odstotno verjetnosti, da bonitetno odličnost ohrani tudi v naslednjem letu, so sporočili iz družbe ELES.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Elektrika
Elektrika Kdaj enotarifno merjenje elektrike? Kaj pa, če imate toplotno črpalko?

Praviloma velja, da se dvotarifno merjenje splača, če gospodinjstvo v času manjše tarife porabi približno 30 odstotkov električne...

OK & EN
Novice
Novice Od ljubljanskega referenta do top 10 na svetu 4

Širši javnosti povsem neznano slovensko podjetje Belektron že vrsto let uspešno deluje v eni od niš mednarodnega finančnega trga v...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Slovenski raziskovalci izdelali rekordno sončno celico 14

Tandemska sončna celica slovenskih avtorjev ima doslej najvišjo učinkovitost pretvorbe svetlobne energije v električno.

OK & EN
Odpadki
Odpadki Minister Leben, tale bo pa težka! Zdaj vam nasprotuje GZS. 1

Država bo težko uspela dokazati da so za neprevzete kupe embalaže odgovorne embalažne družbe, so zapisali na Gospodarski zbornici...

OK & EN
Novice
Novice Kateremu Slovencu je premoženje najbolj zraslo? Trgovcu z ogljikovim dioksidom!

Z letošnje lestvice 100 najbogatejših Slovencev revije Manager smo za portal Okolje & energija pobrskali za tistimi, ki so blizu...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Evropske elektro napovedi: konec januarja bo za Slovenijo težak 11

V evropskem združenju operaterjev prenosnega elektroenergetskega omrežja ENTSO-E so objavili napovedi električne proizvodnje za...

OK & EN
Novice
Novice Zveza potrošnikov: klasičnih peči na drva ne bo več mogoče kupiti 7

Na okoljskem ministrstvu so napovedali, da bodo poskrbeli, da neustreznih peči za centralno ogrevanje ne bo več na trgu.

OK & EN
Elektrika
Elektrika V Ljubljani kmalu še en ponudnik souporabe e-avtov, v Sloveniji kitajski e-avti 6

Podjetje Plan-net solar bo v kratkem ponudilo na trgu kitajske mini električne avte, za leto 2019 pa načrtujejo postavitev omrežja za...