Na Dnevih energetikov: švedske izkušnje za dvig energetske učinkovitosti v podjetjih Na Dnevih energetikov: švedske izkušnje za dvig energetske učinkovitosti v podjetjih Med govorniki na letošnji konferenci Dnevi energetikov bo tudi švedska (in evropska) strokovnjakinja za energetsko učinkovitost Anette Persson iz Švedske agencije za energijo.
Holding Slovenske elektrarne dobil novo vodstvo Holding Slovenske elektrarne dobil novo vodstvo Nadzorni svet Holdinga Slovenske elektrarne je na redni seji za novega generalnega direktorja družbe soglasno imenoval Stojana Nikolića, za poslovnega direktorja pa Viktorja Vračarja.
Ministrstvo sprašuje občine, če katera hoče sežigalnico Ministrstvo sprašuje občine, če katera hoče sežigalnico Kandidata za okoljskega ministra Simona Zajca so zaslišali poslanci odbora za infrastrukturo. Povzemamo nekatere Zajčeve misli.
Zveza Merklove in Macrona se je zaradi podnebja zalomila Zveza Merklove in Macrona se je zaradi podnebja zalomila EU je razdeljena: Francija bi Evropo razogljičila do leta 2050, Nemčija pa ne. Vsaka ima svoje zaveznike.
(video) Zmagovalec okoljskega razpisa Financ izdelal sistem za toplotno omrežje (video) Zmagovalec okoljskega razpisa Financ izdelal sistem za toplotno omrežje V Krškem je podjetje Amibit razvilo in implementiralo svoj prvi sistem za nadzor toplotnega omrežja.

Največja evropska zavarovalnica se poslavlja od zavarovanja premoga

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
energetika   dodaj
zavarovalništvo   dodaj
Allianz dodaj
Oliver Bäte dodaj
Axa dodaj
 
Čas branja: 1 min
04.05.2018  10:40
Iz münchenske zavarovalnice Allianz so sporočili, da ne bodo več zavarovali premogovnih elektrarn in premogovnikov.
Največja evropska zavarovalnica se poslavlja od zavarovanja premoga

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
energetika   dodaj
zavarovalništvo   dodaj
Allianz dodaj
Oliver Bäte dodaj
Axa dodaj

Ne le, da bodo v Allianzu prenehali prodajati zavarovalne police premogovnikom in premogovnim elektrarnam, napovedali so tudi umik, sicer do leta 2040, iz vseh tveganj, ki so povezana s premogom, je poročal Financial Times.

V Allianzu bodo tudi prenehali investirati v podjetja, ki ne znižujejo izpustov toplogrednih plinov. Sčasoma želijo izločiti iz poslovanja največjega uničevalca podnebja, je povedal izvršni direktor Allianza Oliver Bäte.

Zaradi ustavitve zavarovanj premogovnikov in premogovnih elektrarn bodo sicer izgubili za okoli 50 milijonov evrov zavarovalnih premij, vendar dobijo vsaj dvakrat toliko premij iz zavarovanj obnovljivih virov.

Premogovna podjetja tudi v zavarovalnicah Axa in Zurich težje kupijo zavarovalne police, še poroča FT.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Odpadki
Odpadki Posneli smo tovornjak, ki je odložil odpadke, kamor jih ne bi smel 1

Lani smo opozorili na več kot 20 tisoč kubičnih metrov gradbenih odpadkov v ljubljanskem predmestju. Preverili smo, kako jih...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Tako je bilo ob največjem izpadu elektrike v Berlinu. Opozorilo za vso Evropo 14

V Berlinu je v torek ostalo brez električne energije okoli 32 tisoč gospodinjstev. Nemci ob tem ugotavljajo, kako so pripravljeni na...

OK & EN
Novice
Novice Energetika Ljubljana kupila plinski turbini od Grkov za 123 milijonov 3

Končali so pogajanja o nakupu dveh plinsko-parnih enot, ki bosta nadomestili premogovni enoti pri ogrevanju Ljubljane.

OK & EN
Novice
Novice Kdo je Simon Zajc, kandidat za okoljskega ministra 11

Vodenje ministrstva za okolje in prostor se obeta državnemu sekretarju Simonu Zajcu, ki ga na položaj predlaga SMC. Po mnenju prvaka...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Novšak: Regija potrebuje 1.200-megavatno jedrsko elektrarno 64

»V Sloveniji in na Hrvaškem skupaj primanjkuje električne energije za 1.200-megavatno jedrsko elektrarno,« je zatrdil generalni...

OK & EN
Novice
Novice Šesterica toži EU, ker spodbuja kurjenje lesa, kar povzroča več izpustov kot premog 4

Tožniki iz EU in ZDA dokazujejo, kakšno škodo povzroča Evropi in ZDA direktiva, ki šteje med obnovljive vire tudi lesno biomaso.

OK & EN
Nafta+Plin
Nafta+Plin Arso: Za hidravlično lomljenje na Petišovskem polju potrebna presoja vplivov na okolje 11

Agencija RS za okolje (Arso) je odločila, da bo za črpanje plina s hidravličnim lomljenjem na Petišovskem polju, ki mu nasprotujejo...