Sodelujte na razpisu okoljskih nagrad Financ Sodelujte na razpisu okoljskih nagrad Financ Podjetja, od mikro do največjih, ustanove, samostojne podjetnike, društva in tudi fizične osebe vabimo k prijavi na razpis okoljskih nagrad Časnika Finance in Eko sklada.
Ministrstvo predlagalo podaljšanje uredbe o oblikovanju cen naftnih derivatov Ministrstvo predlagalo podaljšanje uredbe o oblikovanju cen naftnih derivatov Ministrstvo za gospodarstvo je vladi v sprejem znova predlagalo polletno podaljšanje uredbe o oblikovanju cen naftnih derivatov, je razvidno iz predloga uredbe, objavljenega med vladnimi gradivi v obravnavi. Konec meseca namreč poteče prejšnje podaljšanje uredbe, potem ko ministrstvo februarja ni bilo uspešno s predlogom popolne liberalizacije cen.
Lokalna energetika: denarja je dovolj, potrebujemo projekte Lokalna energetika: denarja je dovolj, potrebujemo projekte Lokalna energetika bo uspešna, če bo povezala večje število energetskih projektov. Tako bodo lažje zagotovili uspešno financiranje projektov in dosegli multiplikativne učinke. Takšno je bilo poglavitno sporočilo letošnje konference Trajnostna energetika lokalno.
Okoljsko poročilo za škotsko žago na Gomilskem sprejeto Okoljsko poročilo za škotsko žago na Gomilskem sprejeto Škotsko družinsko podjetje BSW, ki načrtuje postavitev lesno predelovalnega centra (LPC) na Gomilskem pri Braslovčah, je pridobilo potrjeno okoljsko poročilo od strani ministrstva za okolje.

Korporativno prostovoljstvo: pospravljali bodo okolico Bohinjskega jezera

Čas branja: 1 min
14.06.2018  16:35  Dopolnjeno: 14.06.2018 17:35
V petek, 15. junija, se lahko pridružite sto prostovoljcem, ki bodo v okolici Bohinjskega jezera odstranjevali posledice vremenskih neurij.
Korporativno prostovoljstvo: pospravljali bodo okolico Bohinjskega jezera
Foto: Jure Makovec

Prostovoljci bodo v sodelovanju z javnim zavodom Triglavski narodni park in lokalno skupnostjo v Bohinju urejali okolico in območja za obiskovalce.

Pobudnik akcije je MEPI Slovenija, ki spodbuja podjetja k prostovoljskim akcijam, in povezuje tiste, ki tako pomoč potrebujejo.

»Program MEPI, kamor vključujemo mlade v starosti od 14 do 25 let, smo v zadnjih letih strokovno nadgradili s korporativnim prostovoljstvom. Zaposlene in podjetja aktivno vključujemo v reševanje konkretnega problema,« je povedala direktorica MEPI Slovenija Andreja Anžur Černič.

»Tokrat za dobrobit Triglavskega narodnega parka in lokalne skupnosti v Bohinju povezujemo Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana z dolgoletnim podpornikom programa MEPI globalnim podjetjem GSK,« je dodala Anžur Černičeva.

Enodnevno prostovoljsko akcijo so imenovali Oranžni dan. Akcija je del celoletne družbeno odgovorne aktivnosti farmacevtske družbe GSK, ki jih razvija v sodelovanju z Zavodom MEPI Slovenija. Z Oranžnim dnem ne pridobijo le lokalne skupnosti, ampak tudi zaposleni, spoznavajo drugačne strani življenja, razveseljujejo pomoči potrebne in tudi sami gradijo na razumevanju, pojasnjujejo v GSK.

Akcija približuje program MEPI mladim s posebnimi potrebami, ki se šolajo okviru Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana.

Program MEPI je mednaroden program osebno-socialnega razvoja, ki mlade med 14 in 25 letom vabi, da prevzamejo odgovornost za lastni osebnostni in poklicni razvoj. Program je ustanovil vojvoda Edinburški skupaj z nemškim pedagogom Kurtom Hanom in Lordom Huntom, vodjo prve uspešne odprave na Mount Everest leta 1953.

»Program spodbuja mlade k ustvarjalnemu in ciljno naravnanemu preživljanju prostega časa, s poudarkom na odkrivanju in usmerjanju potenciala in temelji na dejstvu, da imamo vsi ljudje skrite talente, ki jih lahko razvijamo šele, ko jih spoznamo. Prav zato je naš moto: V tebi je več, kot si misliš,« je še povedala Andreja Anžur Černič.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Novice
Novice Ljubljana kot Los Angeles: ceste barvajo na belo 2

Včeraj položeni asfalt v središču Ljubljane so prebarvali na belo. V Los Angelesu tako znižujejo temperaturo zraka v mestu.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Padli trgovec z elektriko – deset let po zlomu Lehmana še ena zgodba o bankrotu

Eden najbogatejših Norvežanov, sicer trgovec s terminskimi pogodbami na elektriko, se je tako močno zašpekuliral, da je zatresel...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Zakaj je star clio dražji kot skoraj nov zoe, a ne za tiste s 600 evri plače 3

Ministrstvo za infrastrukturo odgovarja na bojazni nekaterih energetikov, ki so prepričani, da energetski koncept onemogoča gradnjo...

OK & EN
Odpadki
Odpadki Vrsta neprijetnih in manj znanih resnic o recikliranju odpadkov 2

Kolikšen delež odpadkov je v resnici mogoče reciklirati, kam gredo odpadki po odvozu z dvorišč komunalnih družb, zakaj je bil sežig...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Zakaj ob toplotnih črpalkah dodatni viri ogrevanja niso potrebni

Pred časom je veljalo, da toplotna črpalka pri nižjih temperaturah ni zadoščala in je bilo treba imeti dodatno ogrevanje. Komu naj...

OK & EN
Zakaj ni fotovoltaik na strehah stanovanjskih blokov 9

Dejan Paravan iz GEN-I je razložil, kakšne so izkušnje dve leti po uvedbi uredbe o samooskrbi.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Nemški pogled: Zakaj je zastal razvoj slovenskega trga elektrike in kaj to prinaša 2

Na energetskem trgu se dogaja revolucija, ki pa ji s takšnim regulatornim okvirom, kot je slovenski, ne moremo slediti, meni Karl Kraus,...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Varovalka iz Izlak, ki ščiti e-avto pred požarom, že v norveških avtobusih 1

V družbi ETI Elektroelement iz Izlak so med drugim razvili varovalko, ki prepreči požar v električnem vozilu.