O pametni specializaciji so govorili v Mariboru O pametni specializaciji so govorili v Mariboru Nič suhoparno - pametno smo se pogovarjali in tvorno družili na srečanju sodelujočih pri evropskem projektu Smart_watch 20. in 21. novembra v Mariboru.
Gromozanske razsežnosti emisij ogljika zaradi požarov Gromozanske razsežnosti emisij ogljika zaradi požarov Bruto emisije ogljikovega dioksida, do katerih pride zaradi požarov, znašajo osem gigaton, kar je dvakratna vrednost skupne emisije industrije fosilnih goriv v EU leta 2016 in skoraj četrtina globalnih letnih emisij zaradi rabe fosilnih goriv.
Iz jame v Lovrencu doslej odpeljali 38 tisoč ton odpadnih gum Iz jame v Lovrencu doslej odpeljali 38 tisoč ton odpadnih gum Izveden je za letos načrtovan odvoz izrabljenih gum iz gramozne jame v Lovrencu na Dravskem polju, so sporočili z okoljskega ministrstva.
Kaj je zelena obveznica in komu so namenjena takšna sredstva Kaj je zelena obveznica in komu so namenjena takšna sredstva SID banka je na mednarodnih trgih v zaprtem krogu vlagateljev izdala svojo prvo zeleno obveznico, so sporočili včeraj. Danes so dodali pojasnilo, kaj je zelena obveznica.
Tako iščejo milijarde za financiranje energetske prenove slovenskih stavb Tako iščejo milijarde za financiranje energetske prenove slovenskih stavb Do leta 2020 bo naložb v energetsko učinkovitost stavb za 50 milijonov evrov, kako bo naprej, pa ne vemo, ker bo treba zagotoviti finančne vire, je povedal Damir Staničić z Instituta Jožef Stefan.

Korporativno prostovoljstvo: pospravljali bodo okolico Bohinjskega jezera

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 1 min
14.06.2018  16:35  Dopolnjeno: 14.06.2018 17:35
V petek, 15. junija, se lahko pridružite sto prostovoljcem, ki bodo v okolici Bohinjskega jezera odstranjevali posledice vremenskih neurij.
Korporativno prostovoljstvo: pospravljali bodo okolico Bohinjskega jezera
Foto: Jure Makovec

Obveščaj me o novih člankih:  

Prostovoljci bodo v sodelovanju z javnim zavodom Triglavski narodni park in lokalno skupnostjo v Bohinju urejali okolico in območja za obiskovalce.

Pobudnik akcije je MEPI Slovenija, ki spodbuja podjetja k prostovoljskim akcijam, in povezuje tiste, ki tako pomoč potrebujejo.

»Program MEPI, kamor vključujemo mlade v starosti od 14 do 25 let, smo v zadnjih letih strokovno nadgradili s korporativnim prostovoljstvom. Zaposlene in podjetja aktivno vključujemo v reševanje konkretnega problema,« je povedala direktorica MEPI Slovenija Andreja Anžur Černič.

»Tokrat za dobrobit Triglavskega narodnega parka in lokalne skupnosti v Bohinju povezujemo Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana z dolgoletnim podpornikom programa MEPI globalnim podjetjem GSK,« je dodala Anžur Černičeva.

Enodnevno prostovoljsko akcijo so imenovali Oranžni dan. Akcija je del celoletne družbeno odgovorne aktivnosti farmacevtske družbe GSK, ki jih razvija v sodelovanju z Zavodom MEPI Slovenija. Z Oranžnim dnem ne pridobijo le lokalne skupnosti, ampak tudi zaposleni, spoznavajo drugačne strani življenja, razveseljujejo pomoči potrebne in tudi sami gradijo na razumevanju, pojasnjujejo v GSK.

Akcija približuje program MEPI mladim s posebnimi potrebami, ki se šolajo okviru Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana.

Program MEPI je mednaroden program osebno-socialnega razvoja, ki mlade med 14 in 25 letom vabi, da prevzamejo odgovornost za lastni osebnostni in poklicni razvoj. Program je ustanovil vojvoda Edinburški skupaj z nemškim pedagogom Kurtom Hanom in Lordom Huntom, vodjo prve uspešne odprave na Mount Everest leta 1953.

»Program spodbuja mlade k ustvarjalnemu in ciljno naravnanemu preživljanju prostega časa, s poudarkom na odkrivanju in usmerjanju potenciala in temelji na dejstvu, da imamo vsi ljudje skrite talente, ki jih lahko razvijamo šele, ko jih spoznamo. Prav zato je naš moto: V tebi je več, kot si misliš,« je še povedala Andreja Anžur Černič.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Elektrika
Elektrika Kdaj enotarifno merjenje elektrike? Kaj pa, če imate toplotno črpalko?

Praviloma velja, da se dvotarifno merjenje splača, če gospodinjstvo v času manjše tarife porabi približno 30 odstotkov električne...

OK & EN
Novice
Novice Od ljubljanskega referenta do top 10 na svetu 4

Širši javnosti povsem neznano slovensko podjetje Belektron že vrsto let uspešno deluje v eni od niš mednarodnega finančnega trga v...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Slovenski raziskovalci izdelali rekordno sončno celico 14

Tandemska sončna celica slovenskih avtorjev ima doslej najvišjo učinkovitost pretvorbe svetlobne energije v električno.

OK & EN
Odpadki
Odpadki Minister Leben, tale bo pa težka! Zdaj vam nasprotuje GZS. 1

Država bo težko uspela dokazati da so za neprevzete kupe embalaže odgovorne embalažne družbe, so zapisali na Gospodarski zbornici...

OK & EN
Novice
Novice Kateremu Slovencu je premoženje najbolj zraslo? Trgovcu z ogljikovim dioksidom!

Z letošnje lestvice 100 najbogatejših Slovencev revije Manager smo za portal Okolje & energija pobrskali za tistimi, ki so blizu...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Evropske elektro napovedi: konec januarja bo za Slovenijo težak 11

V evropskem združenju operaterjev prenosnega elektroenergetskega omrežja ENTSO-E so objavili napovedi električne proizvodnje za...

OK & EN
Novice
Novice Zveza potrošnikov: klasičnih peči na drva ne bo več mogoče kupiti 7

Na okoljskem ministrstvu so napovedali, da bodo poskrbeli, da neustreznih peči za centralno ogrevanje ne bo več na trgu.

OK & EN
Elektrika
Elektrika V Ljubljani kmalu še en ponudnik souporabe e-avtov, v Sloveniji kitajski e-avti 6

Podjetje Plan-net solar bo v kratkem ponudilo na trgu kitajske mini električne avte, za leto 2019 pa načrtujejo postavitev omrežja za...