Po požaru v Lenartu: to so inšpekcije, ki so pregledale sortirnico Po požaru v Lenartu: to so inšpekcije, ki so pregledale sortirnico Po neuradnih podatkih podjetja Salomon se »izsledki dosedanjih preiskav nagibajo v smer«, da je bil petkov požar v sortirnici odpadkov v Lenartu podtaknjen. Dodajamo pregled inšpekcijskih pregledov sortirnice.
Slovenija išče elektriko čedalje bolj proti vzhodu Evrope Slovenija išče elektriko čedalje bolj proti vzhodu Evrope Ključen energetski izziv je pridobivanje energije iz nefosilnih virov in ob tem izboljšati življenjski standard, je povedal na konferenci Dnevi energetikov generalni direktor Gen energije Martin Novšak.
Ministrstvo ponovno išče interesente za interventni odvoz odpadne embalaže Ministrstvo ponovno išče interesente za interventni odvoz odpadne embalaže Ministrstvo za okolje in prostor je v začetku tedna objavilo nov javni razpis za prevzem in obdelavo odpadne embalaže in odpadnih nagrobnih sveč. Gre za odvoz na območjih, kjer v prvem javnem naročilu ni bilo zanimanja ponudnikov, ministrstvo pa je tokrat naročilo razbilo v manjše dele.
Podnebne spremembe so za posel veliko slabše kot katerikoli predpis Podnebne spremembe so za posel veliko slabše kot katerikoli predpis Ali podnebni ukrepi zmanjšujejo konkurenčnost evropskih podjetij, smo med drugim vprašali Gabrielle Walker, mednarodno strokovnjakinjo za trajnostno poslovanje.

Korporativno prostovoljstvo: pospravljali bodo okolico Bohinjskega jezera

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
okolje   dodaj
Triglavski narodni... dodaj
Andreja Anžur... dodaj
GSK dodaj
Kurt Han dodaj
 
Čas branja: 1 min
14.06.2018  16:35  Dopolnjeno: 14.06.2018 17:35
V petek, 15. junija, se lahko pridružite sto prostovoljcem, ki bodo v okolici Bohinjskega jezera odstranjevali posledice vremenskih neurij.
Korporativno prostovoljstvo: pospravljali bodo okolico Bohinjskega jezera
Foto: Jure Makovec

Obveščaj me o novih člankih:  

Prostovoljci bodo v sodelovanju z javnim zavodom Triglavski narodni park in lokalno skupnostjo v Bohinju urejali okolico in območja za obiskovalce.

Pobudnik akcije je MEPI Slovenija, ki spodbuja podjetja k prostovoljskim akcijam, in povezuje tiste, ki tako pomoč potrebujejo.

»Program MEPI, kamor vključujemo mlade v starosti od 14 do 25 let, smo v zadnjih letih strokovno nadgradili s korporativnim prostovoljstvom. Zaposlene in podjetja aktivno vključujemo v reševanje konkretnega problema,« je povedala direktorica MEPI Slovenija Andreja Anžur Černič.

»Tokrat za dobrobit Triglavskega narodnega parka in lokalne skupnosti v Bohinju povezujemo Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana z dolgoletnim podpornikom programa MEPI globalnim podjetjem GSK,« je dodala Anžur Černičeva.

Enodnevno prostovoljsko akcijo so imenovali Oranžni dan. Akcija je del celoletne družbeno odgovorne aktivnosti farmacevtske družbe GSK, ki jih razvija v sodelovanju z Zavodom MEPI Slovenija. Z Oranžnim dnem ne pridobijo le lokalne skupnosti, ampak tudi zaposleni, spoznavajo drugačne strani življenja, razveseljujejo pomoči potrebne in tudi sami gradijo na razumevanju, pojasnjujejo v GSK.

Akcija približuje program MEPI mladim s posebnimi potrebami, ki se šolajo okviru Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana.

Program MEPI je mednaroden program osebno-socialnega razvoja, ki mlade med 14 in 25 letom vabi, da prevzamejo odgovornost za lastni osebnostni in poklicni razvoj. Program je ustanovil vojvoda Edinburški skupaj z nemškim pedagogom Kurtom Hanom in Lordom Huntom, vodjo prve uspešne odprave na Mount Everest leta 1953.

»Program spodbuja mlade k ustvarjalnemu in ciljno naravnanemu preživljanju prostega časa, s poudarkom na odkrivanju in usmerjanju potenciala in temelji na dejstvu, da imamo vsi ljudje skrite talente, ki jih lahko razvijamo šele, ko jih spoznamo. Prav zato je naš moto: V tebi je več, kot si misliš,« je še povedala Andreja Anžur Černič.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Elektrika
Elektrika V Nemčiji trdijo, da e-avto onesnažuje bolj od dizla in navijajo za vodik ter zeleni metan 33

Trije nemški raziskovalci so objavili študijo, v kateri trdijo, da je ogljični odtis električnega avta v Nemčiji večji od dizelskega....

OK & EN
Elektrika
Elektrika GEN-I: to je sončna elektrarna, ki ni vključena v nobeno podporno shemo

GEN-I in Steklarna Hrastnik sta predstavila projekt za pridobivanje vodika in sončno elektrarno, ki bo projektu zagotovila elektriko.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Kdo sta Besek in Brankovič, ki sta pred nekaj dnevi prišla v HSE 3

Nadzorni svet HSE je včeraj na izredni seji za začasnega poslovnega direktorja imenoval Tomaža Beska, člana nadzornega sveta družbe,...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Projekt, ki bo v Lučah omogočil, da si bodo lahko vso elektriko proizvedli sami in iz obnovljivih virov 1

Petrol, Elektro Celje in ljubljanska fakulteta za elek­trotehniko postavljajo v Lučah v Zgornji Savinjski dolini prvo slovensko...

OK & EN
Novice
Novice V Ljubljani podpisana pogodba, težka krepko čez sto milijonov 3

V Energetiki Ljubljana so podpisali pogodbo za dobavo glavne tehnološke opreme za izgradnjo plinsko-parne enote.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Prihajajo spremembe pri prispevkih za samooskrbne elektrarne

Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo je na okrogli mizi elektrodistribucije napovedal spremembe pri obremenitvah elektrarn za...

OK & EN
Elektrika
Elektrika V GEN-I bodo zaposlili sto novih sodelavcev »za zeleno revolucijo v Sloveniji«

Iz Skupine GEN-I so sporočili, da iščejo nove sodelavce s področja naravoslovnih, ekonomskih in humanističnih ved: »Z vrhunsko ekipo...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Stanovalci blokov, tu boste izvedeli, kako lahko postavite sončno elektrarno

Po novem lahko tudi stanovalci blokov postavijo sončno elektrarno za samooskrbo. To pa še ni vse, za ogrevanje sanitarne vode lahko...