Kje boste izvedeli, kako naj sosedje združijo moči za postavitev fotovoltaike Kje boste izvedeli, kako naj sosedje združijo moči za postavitev fotovoltaike Še nekaj dni je odprt razpis, na katerem lahko občine dobijo pomoč pri postopku od zamisli o skupnostni sončni elektrarni do točke, ko lahko elektrarno postavijo.
Majsko deževje ni popravilo slabšega začetka leta za hidroelektrarne Majsko deževje ni popravilo slabšega začetka leta za hidroelektrarne Čeprav so bile padavine v letošnjem maju pogoste, njihova količina ni bila tako velika, da bi to popravilo slabši začetek leta za slovenske hidroelektrarne. Proizvodnja elektrike v prvih štirih mesecih je bila z izjemo februarja namreč podpovprečna, ocenjujejo v hidroelektrarnah, kjer to pripisujejo tudi manjši količini snega.
Kako so mladi pripravljali tokratni podnebni štrajk Kako so mladi pripravljali tokratni podnebni štrajk Med podnebnim štrajkom 15. marca se je v Ljubljani zbralo več tisoč protestnikov, tokrat le nekaj deset. Zakaj je bilo tako, je povedala Lena Penšek, ki je med bolj dejavnimi člani gibanja Mladih za podnebno pravičnost.
Eko sklad: spodbude občinam za nakup potniških in komunalnih vozil Eko sklad: spodbude občinam za nakup potniških in komunalnih vozil Na Eko skladu so objavili nova javna poziva za dodeljevanje spodbud občinam za nakup vozil za prevoz potnikov in komunalnih vozil.
Nakup 'elektro zelenila' bo cenejši kot plačilo kazni evropski komisiji Nakup 'elektro zelenila' bo cenejši kot plačilo kazni evropski komisiji Če prihodnje leto ne bomo dosegli 25-odstotnega deleža obnovljivih virov energije, se nam bo bolj splačalo kupiti tako imenovani statistični prenos energije kot plačati kazen evropski komisiji.

Korporativno prostovoljstvo: pospravljali bodo okolico Bohinjskega jezera

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
okolje   dodaj
Triglavski narodni... dodaj
Andreja Anžur... dodaj
GSK dodaj
Kurt Han dodaj
 
Čas branja: 1 min
14.06.2018  16:35  Dopolnjeno: 14.06.2018 17:35
V petek, 15. junija, se lahko pridružite sto prostovoljcem, ki bodo v okolici Bohinjskega jezera odstranjevali posledice vremenskih neurij.
Korporativno prostovoljstvo: pospravljali bodo okolico Bohinjskega jezera
Foto: Jure Makovec

Obveščaj me o novih člankih:  

Prostovoljci bodo v sodelovanju z javnim zavodom Triglavski narodni park in lokalno skupnostjo v Bohinju urejali okolico in območja za obiskovalce.

Pobudnik akcije je MEPI Slovenija, ki spodbuja podjetja k prostovoljskim akcijam, in povezuje tiste, ki tako pomoč potrebujejo.

»Program MEPI, kamor vključujemo mlade v starosti od 14 do 25 let, smo v zadnjih letih strokovno nadgradili s korporativnim prostovoljstvom. Zaposlene in podjetja aktivno vključujemo v reševanje konkretnega problema,« je povedala direktorica MEPI Slovenija Andreja Anžur Černič.

»Tokrat za dobrobit Triglavskega narodnega parka in lokalne skupnosti v Bohinju povezujemo Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana z dolgoletnim podpornikom programa MEPI globalnim podjetjem GSK,« je dodala Anžur Černičeva.

Enodnevno prostovoljsko akcijo so imenovali Oranžni dan. Akcija je del celoletne družbeno odgovorne aktivnosti farmacevtske družbe GSK, ki jih razvija v sodelovanju z Zavodom MEPI Slovenija. Z Oranžnim dnem ne pridobijo le lokalne skupnosti, ampak tudi zaposleni, spoznavajo drugačne strani življenja, razveseljujejo pomoči potrebne in tudi sami gradijo na razumevanju, pojasnjujejo v GSK.

Akcija približuje program MEPI mladim s posebnimi potrebami, ki se šolajo okviru Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana.

Program MEPI je mednaroden program osebno-socialnega razvoja, ki mlade med 14 in 25 letom vabi, da prevzamejo odgovornost za lastni osebnostni in poklicni razvoj. Program je ustanovil vojvoda Edinburški skupaj z nemškim pedagogom Kurtom Hanom in Lordom Huntom, vodjo prve uspešne odprave na Mount Everest leta 1953.

»Program spodbuja mlade k ustvarjalnemu in ciljno naravnanemu preživljanju prostega časa, s poudarkom na odkrivanju in usmerjanju potenciala in temelji na dejstvu, da imamo vsi ljudje skrite talente, ki jih lahko razvijamo šele, ko jih spoznamo. Prav zato je naš moto: V tebi je več, kot si misliš,« je še povedala Andreja Anžur Černič.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Elektrika
Elektrika Slovenski kriptomilijonar postavlja eno največjih baterij v tem delu Evrope 2

Na Jesenicah bodo jeseni dokončali 13-megavatni baterijski sistem, investitorja sta Damian Merlak, ex Bitstamp, in Roman Bernard, Encom....

OK & EN
Novice
Novice Lani sprejeta gradbena zakonodaja pred prvimi spremembami

V dveh tednih bodo v javni razpravi predlogi sprememb gradbene zakonodaje, je napovedal državni sekretar na ministrstvu za okolje in...

OK & EN
Trajnostni razvoj
Trajnostni razvoj Težko je verjeti: na Novi Zelandiji denar raste na drevesih, v Sloveniji je gozd vir ogljika 3

»Denar res raste na drevesih,« je za portal stuff.co.nz zatrdila novozelandska kmetica Marlene Anderson. Govorila je v šali, a je...

OK & EN
Elektrika
Elektrika (intervju, video) Kdo se boji hidroelektrarn na Muri in Savi? 5

O vzrokih in posledicah zapletov pri gradnji hidroelektrarn smo govorili z direktorjema Dravskih elektrarn Maribor Andrejem Tumpejem in...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Tako v Sloveniji nastaja nov segment elektrotrga

Predlog sprememb energetskega zakona vključuje določilo, ki bi operaterjem baterijskih sistemov in upravljavcem odjema električne...

OK & EN
Novice
Novice 'V primerjavi z zgodbami iz energetike je Alan Ford resna literatura' 19

Objavljamo nekatere misli s foruma o novostih pri obnovljivih virih na konferenci Energetika in okolje.

OK & EN
Novice
Novice Zakaj bežigrajski stadion ne potrebuje okoljevarstvenega dovoljenja 1

Razliko med celovito presojo vplivov na okolje, presojo vplivov na okolje, okoljevarstvenim dovoljenjem in okoljevarstvenim soglasjem je...