Na Dnevih energetikov: švedske izkušnje za dvig energetske učinkovitosti v podjetjih Na Dnevih energetikov: švedske izkušnje za dvig energetske učinkovitosti v podjetjih Med govorniki na letošnji konferenci Dnevi energetikov bo tudi švedska (in evropska) strokovnjakinja za energetsko učinkovitost Anette Persson iz Švedske agencije za energijo.
(video) Zmagovalec okoljskega razpisa Financ izdelal sistem za toplotno omrežje (video) Zmagovalec okoljskega razpisa Financ izdelal sistem za toplotno omrežje V Krškem je podjetje Amibit razvilo in implementiralo svoj prvi sistem za nadzor toplotnega omrežja.
Kandidat za ministra Zajc: nič več gradenj, ki bi lahko ogrozile podtalnico Kandidat za ministra Zajc: nič več gradenj, ki bi lahko ogrozile podtalnico Državni sekretar na ministrstvu za okolje Simon Zajc je napovedal spremembo zakona, po kateri bo država občinam sofinancirala vodovode.

V Bolgariji predstavili Elesov projekt Sincro.grid

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
elektrika   dodaj
Peter Gašperšič dodaj
ELES dodaj
 
Čas branja: 1 min
29.06.2018  14:30  Dopolnjeno: 29.06.2018 14:34
avtor
V Bolgariji predstavili Elesov projekt Sincro.grid

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
elektrika   dodaj
Peter Gašperšič dodaj
ELES dodaj

V Sofiji so se danes srečali visoki predstavniki za plinske povezave v srednji in jugovzhodni Evropi (CESEC), med njimi minister za infrastrukturo Peter Gašperšič. Govorili so o nadaljnjem regionalnem sodelovanju pri električni energiji, obnovljivih virih energije in energetski učinkovitosti ter tudi o prehodu na čisto energijo v regiji.

Kot so sporočili z ministrstva, je odhajajoči minister Gašperšič skupaj s predstavnikom sistemskega operaterja slovenskega elektroenergetskega sistema ELES na srečanju predstavil projekt Sincro.grid. Namen projekta je omogočiti učinkovitejšo uporabo obstoječega elektroenergetskega omrežja v Sloveniji in na Hrvaškem.

"S projektom bosta državi optimizirali prenos električne energije po obstoječih visokonapetostnih daljnovodih z uravnavanjem napetosti in regulacijo frekvenc. To je še posebej pomembno zaradi vedno večjega vključevanja decentraliziranih obnovljivih virov energije in zaradi težavnega umeščanja novih daljnovodov," so poudarili na ministrstvu.

Cilji pobude CESEC, ki je zaživela leta 2015, so krepitev solidarnosti ter omogočanje varnejše in cenovno dostopnejše dobave plina državljanom in podjetjem v regiji.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Odpadki
Odpadki Posneli smo tovornjak, ki je odložil odpadke, kamor jih ne bi smel 1

Lani smo opozorili na več kot 20 tisoč kubičnih metrov gradbenih odpadkov v ljubljanskem predmestju. Preverili smo, kako jih...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Tako je bilo ob največjem izpadu elektrike v Berlinu. Opozorilo za vso Evropo 14

V Berlinu je v torek ostalo brez električne energije okoli 32 tisoč gospodinjstev. Nemci ob tem ugotavljajo, kako so pripravljeni na...

OK & EN
Novice
Novice Energetika Ljubljana kupila plinski turbini od Grkov za 123 milijonov 3

Končali so pogajanja o nakupu dveh plinsko-parnih enot, ki bosta nadomestili premogovni enoti pri ogrevanju Ljubljane.

OK & EN
Novice
Novice Kdo je Simon Zajc, kandidat za okoljskega ministra 11

Vodenje ministrstva za okolje in prostor se obeta državnemu sekretarju Simonu Zajcu, ki ga na položaj predlaga SMC. Po mnenju prvaka...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Novšak: Regija potrebuje 1.200-megavatno jedrsko elektrarno 64

»V Sloveniji in na Hrvaškem skupaj primanjkuje električne energije za 1.200-megavatno jedrsko elektrarno,« je zatrdil generalni...

OK & EN
Novice
Novice Šesterica toži EU, ker spodbuja kurjenje lesa, kar povzroča več izpustov kot premog 4

Tožniki iz EU in ZDA dokazujejo, kakšno škodo povzroča Evropi in ZDA direktiva, ki šteje med obnovljive vire tudi lesno biomaso.

OK & EN
Nafta+Plin
Nafta+Plin Arso: Za hidravlično lomljenje na Petišovskem polju potrebna presoja vplivov na okolje 11

Agencija RS za okolje (Arso) je odločila, da bo za črpanje plina s hidravličnim lomljenjem na Petišovskem polju, ki mu nasprotujejo...