Teš 6 zaradi požara izključen iz omrežja Teš 6 zaradi požara izključen iz omrežja Na šestem bloku Termoelektrarne Šoštanj (Teš 6) je ponoči izbruhnil požar. Kot so povedali na Regijskem centru za obveščanje Celje, je ogenj pogašen, blok 6 pa je do nadaljnjega izključen iz omrežja.
Na koga boste stavili, če bo Šarčev minister trčil v šaleški lobi? Na koga boste stavili, če bo Šarčev minister trčil v šaleški lobi? Okoljski minister Jure Leben je prejšnji teden napovedal sprejetje ambiciozne podnebne strategije. Poglejmo, kaj ga čaka. In nas z njim.
Podnebni sporazum: ZDA konstruktivne pri izdelavi knjige pravil Podnebni sporazum: ZDA konstruktivne pri izdelavi knjige pravil Predstavniki 196 držav so se na podnebnem vrhu COP24 dogovorili, kako bodo zagnali delovanje pariškega podnebnega sporazuma.
Poglejte filme, ki so jih o elektriki posneli osnovnošolci Poglejte filme, ki so jih o elektriki posneli osnovnošolci V družbi SODO so pripravili zaključni dogodek natečaja Uresničujmo, z energijo varčujmo! Predstavili so sedem videov sedmih osnovnih šol.
Kaj je peskovnik za inovacije in zakaj ga potrebujemo  Kaj je peskovnik za inovacije in zakaj ga potrebujemo Tehnologija verižnih blokov v energetiki veliko obeta. Marsikatero zamisel pa bi lažje uresničili, če bi imeli koncept peskovnika, sandbox, je razložil Gregor Karlovšek, ki je sodeloval kot energetski svetovalec pri projektu za trgovanje z energijo SunContract.

V Ljubljani mednarodna šola o prihodnosti daljinske energetike

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
energetika   dodaj
Petrol dodaj
Danfoss dodaj
Jože Torkar dodaj
School of Business dodaj
 
Čas branja: 2 min
24.07.2018  00:30
Berlin, Helsinki, Torino, Varšava in Genk. To so mesta, ki so doslej gostila mednarodno poletno šolo daljinske energetike. Konec avgusta se jim bo pridružila Ljubljana.
V Ljubljani mednarodna šola o prihodnosti daljinske energetike
Mednarodna poletna šola daljinske energetike je bila lani v belgijskem Genku.
Foto: Euroheat & Power

Obveščaj me o novih člankih:  
energetika   dodaj
Petrol dodaj
Danfoss dodaj
Jože Torkar dodaj
School of Business dodaj

»Mednarodno poletno šolo daljinske energetike gostimo letos v Sloveniji, organizirana pa bo v sodelovanju z družbama Petrol in Danfoss, ki sta vodilni podjetji na področju daljinske energetike v regiji,« je povedal direktor Energetskih rešitev v Petrolu Jože Torkar.

Ime izobraževalnega programa je DHC Summer School, njegova nosilka je tehnološka platforma DHC+, ki deluje v okviru neprofitne organizacije Euroheat & Power. Organizacija ima sedež v Bruslju, njeni člani so iz več kot tridesetih držav, med njimi so tudi neevropske države. Člani so podjetja, univerze, raziskovalne ustanove, združenja daljinske energetike in drugi.

Program ljubljanske šole bo osredotočen na prihodnost daljinske energetike, posebno pozornost pa bodo namenili ključnim inovativnim trendom, kot je digitalizacija, so zapisali na spletni strani programa.

Program bo nadgrajen s podrobnim pogledom na sisteme daljinskega ogrevanja in njihovo vlogo pri znižanju okoljskih obremenitev mest in bo upošteval smernice zimskega paketa evropske komisije, je dodal Torkar. Program bodo izvajali od 26. avgusta do 1. septembra.

V tednu dni se bodo zvrstili številni intenzivni treningi s priznanimi strokovnjaki in profesorji ter ogledi referenčnih lokacij. Cilj programa je tudi krepitev partnerstva med udeleženci, različnimi sistemi daljinskih ogrevanj po Evropi, in industrijo.

Med predavatelji so profesor energetske tehnologije na School of Business, Engineering and Science v švedskem Halmstadu Sven Werner, Jan Eric Thorsen iz Danfossa v danskem Nordborgu in Stefan Holler z univerze v nemškem Göttingenu. Predavali bodo tudi slovenski strokovnjaki za daljinsko energetiko: Miha Bobič iz Danfossa, Amer Karabegović in Jože Torkar iz Petrola in Jure Čižman iz Centra za energetsko učinkovitost na Institutu Jožefa Stefana.

»Prijave so odprte za vse, ki si želijo ustvariti nove povezave med sistemi daljinskih ogrevanj po Evropi, v industriji, spoznati svoje evropske kolege in pridobiti nova praktična znanja,« je povedal Torkar.

Prvo poletno šolo daljinske energetike so organizirali v Berlinu leta 2013. Obravnavali so daljinsko energetiko v povezavi s pametnim mestom, sodelovalo je 24 slušateljev. Pri organizaciji sta sodelovala energetska družba Vattenfall in koncern Danfoss.

Naslednje leto so pripravili šolo v Helsinkih, naslovili so jo Daljinsko ogrevanje in hlajenje – most do prihodnjih energetskih sistemov, sodelovalo je 29 tečajnikov.

Leta 2015 sta šolo v Torinu gostila torinska politehnika in inštitut ISMB, daljinsko energetiko so obravnavali v povezavi z IKT.

Predlanskim so v Varšavi govorili o inovacijah v daljinski energetiki, lani v belgijskem Genku pa o trajnostni energiji in inteligentnih energetskih sistemih.OK & EN
Elektrika
Elektrika Kdaj enotarifno merjenje elektrike? Kaj pa, če imate toplotno črpalko?

Praviloma velja, da se dvotarifno merjenje splača, če gospodinjstvo v času manjše tarife porabi približno 30 odstotkov električne...

OK & EN
Novice
Novice Od ljubljanskega referenta do top 10 na svetu 4

Širši javnosti povsem neznano slovensko podjetje Belektron že vrsto let uspešno deluje v eni od niš mednarodnega finančnega trga v...

OK & EN
Odpadki
Odpadki Minister Leben, tale bo pa težka! Zdaj vam nasprotuje GZS. 1

Država bo težko uspela dokazati da so za neprevzete kupe embalaže odgovorne embalažne družbe, so zapisali na Gospodarski zbornici...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Evropske elektro napovedi: konec januarja bo za Slovenijo težak 12

V evropskem združenju operaterjev prenosnega elektroenergetskega omrežja ENTSO-E so objavili napovedi električne proizvodnje za...

OK & EN
Novice
Novice Kateremu Slovencu je premoženje najbolj zraslo? Trgovcu z ogljikovim dioksidom!

Z letošnje lestvice 100 najbogatejših Slovencev revije Manager smo za portal Okolje & energija pobrskali za tistimi, ki so blizu...

OK & EN
Elektrika
Elektrika V Ljubljani kmalu še en ponudnik souporabe e-avtov, v Sloveniji kitajski e-avti 6

Podjetje Plan-net solar bo v kratkem ponudilo na trgu kitajske mini električne avte, za leto 2019 pa načrtujejo postavitev omrežja za...

OK & EN
Elektrika
Elektrika To je električni avto, ki so ga naredili dijaki

Dijaki treh srednjih šol so pod mentorstvom Inštituta Metron Andreja Pečjaka predelali klasičnega bencinskega smarta v električnega....

OK & EN
Novice
Novice Tako iščejo milijarde za financiranje energetske prenove slovenskih stavb 2

Do leta 2020 bo naložb v energetsko učinkovitost stavb za 50 milijonov evrov, kako bo naprej, pa ne vemo, ker bo treba zagotoviti...