Letos na Dnevih energetikov: kaj prinaša razogljičenje vašemu podjetju Letos na Dnevih energetikov: kaj prinaša razogljičenje vašemu podjetju V nobenem resnem energetskem podjetju ne mislijo, da bo energetski sistem leta 2030 tak, kot je danes, pravi Gabrielle Walker, ki bo glavna govornica na konferenci Dnevi energetikov aprila letos.
Kako in zakaj je škofjeloški Knauf postal platinast Kako in zakaj je škofjeloški Knauf postal platinast V škofjeloškem podjetju Knauf Insulation so razložili, kaj je platinasti certifikat DGNB, ki so ga pred nekaj dnevi dobil za svojo stavbo Knauf Insulation Experience Center.
Teš zaradi skrite napake od General Electrica terja četrt milijona evrov Teš zaradi skrite napake od General Electrica terja četrt milijona evrov Termoelektrarna Šoštanj zaradi odkritih napak pri zamenjavi cevi v šestem bloku (Teš 6) do družbe General Electric uveljavlja zahtevek iz naslova skrite napake. Če bodo uspeli dokazati, da gre za skrito napako, bo ta moral povrniti 250.000 evrov, je infrastrukturna ministrica Alenka Bratušek zapisala v odgovoru na poslansko vprašanje.
Množica podjetij ne pozna zakonskih podlag o okoljski škodi Množica podjetij ne pozna zakonskih podlag o okoljski škodi Dve tretjini malih in srednje velikih podjetji ne poznata zakonskih podlag o odgovornosti za povzročeno okoljsko škodo, so sporočili iz družbe Tax-Fin-Lex po delavnici o okoljski odgovornosti.
Bistvena sprememba pri podporni shemi za zeleno elektriko Bistvena sprememba pri podporni shemi za zeleno elektriko Na Agenciji za energijo do 11. februarja zbirajo prijave investitorjev, ki želijo pridobiti podporo za elektrarne na obnovljive vire ali kogeneracije. Vendar je tokratni poziv drugačen od dosedanjih.

Zelene tehnologije spodbujajo inovacije

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 1 min
22.08.2018  23:00
Spremljevalni dogodek letošnjega Strateškega foruma Bled bo GreenTech Forum Bled 2018 (GTF 2018).
Zelene tehnologije spodbujajo inovacije
V razpravah o izzivih in priložnostih zelenega gospodarstva v Sloveniji bo na GTF 2018 sodeloval tudi član Petrolove uprave Rok Vodnik.

Obveščaj me o novih člankih:  

Glavna tema dogodka GTF 2018 bo prehod na zeleno gospodarstvo, organizatorji pa želijo odpreti dialog, s katerim odločevalci omogočijo podjetjem v Sloveniji, da lažje postanejo zelena.

»Zelene tehnologije spodbujajo inovacije v okolju, družbi in gospodarstvu, zato lahko že v bližnji prihodnosti pričakujemo, da bodo zelene tehnologije prinesle številne spremembe, predvsem pa bodo močno zaznamovale organizacije,« je zapisal orgnizator dogodka Center energetsko učinkovitih rešitev (CER).

Dogodek GTF 2018 bo 12. septembra na IEDC - Poslovni šoli Bled.

Osrednji govorci na GTF 2018 bodo profesor, predavatelj na IEDC in vodja World Institute for Sustainability and Ethics Rene Schmidpeter, mednarodni svetovalec za trajnostni razvoj Federico Fioretto in vodja raziskovalne skupine za trajnostno gradnjo z obnovljivimi materiali InnoRenew CoE Iztok Šušteršič.

Na razpravah o izzivih in priložnostih zelenega gospodarstva v Sloveniji bodo med drugim sodelovali generalna direktorica za gospodarsko in javno diplomacijo na zunanjem ministrstvu Alenka Suhadolnik, nekdanji minister za finance Dušan Mramor, član uprave Petrola in predsednik sveta zavoda CER Rok Vodnik, predsednik skupine Slovenijales in podpredsenik sveta zavoda CER Gregor Benčina in direktor Knauf Insulation Tomaž Lanišek.

Pozornost bodo namenili tudi uspešnim podjetjem v Sloveniji, ki prehajajo na nizkoogljično poslovanje, osvetlili bodo rešitve za razvoj novih zelenih tehnologij, odpiranje zelenih delovnih mest, učinkovitejše upravljanje z naravnimi viri, promocijo in razvoj slovenskega znanja.

»V Petrolu stremimo k temu, da postanemo prepoznavni regionalni ponudnik celovitih energetskih in okoljskih rešitev ter partner krožnega gospodarstva za prehod v nizkoogljično družbo. Cilje uresničujemo z aktivnim razvojem decentralizirane proizvodnje energije in okolju prijaznih virov, razvojem pametnih mest, tovarn in omrežij. Kot ponudnik storitev pametnega upravljanja zagotavljamo upravljanje s petimi področji, ki so za mesta ključna: energija, objekti, infrastruktura, okolje in mobilnost,« je povedal Rok Vodnik.OK & EN
Novice
Novice Koliko morate odšteti za po novem plačljive plastične vrečke 31

V Mercatorju in Sparu smo preverili, koliko stane plastična vrečka na samopostrežni blagajni in kako jo dobite.

OK & EN
Novice
Novice Božično darilo Magni: Arso ji je izdal okoljevarstveno dovoljenje 14

Agencija Republike Slovenije za okolje (Arso) je izdala okoljevarstveno dovoljenje Magni Steyr za obratovanje naprave Magna Nukleus v...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Elektro Božiček 1: omrežnina za elektriko bo za gospodinjstva malce nižja

V tipičnem gospodinjstvu, ki porabi 3.500 kilovatnih ur električne energije na leto, bodo v letu 2019 plačali osem evrov manj omrežnine...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Honda: litij ionske baterije bi lahko zamenjali z fluorid ionskimi 51

Kalifornijski inštitut Caltech, Nasin laboratorij JPL in Honda so predstavili novo tehnologijo, ki je po zagotovilih avtorjev boljša od...

OK & EN
Novice
Novice Goodyear do gradbenega dovoljenja po novem zakonu v štirih mesecih 2

Goodyear Dunlop Sava Tires je po integralnem postopku prišel do gradbenega dovoljenja v štirih mesecih. To je prvo gradbeno dovoljenje...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Elektro Božiček 2: tudi stanovalcem blokov samooskrbne fotovoltaike

Na ministrstvu za infrastrukturo so pripravili predlog Uredbe o samooskrbi z električno energijo iz obnovljivih virov in jo dali v javno...

OK & EN
Odpadki
Odpadki (video, foto) V Ljubljani je gora odpadkov, ki se kar nočejo pospraviti

Julija smo poročali o kupu, v katerem je bilo več kot 20 tisoč kubičnih metrov gradbenih odpadkov podjetja KPL. V podjetju so...

OK & EN
Novice
Novice Izbrali prvo slovensko inženirko leta

Nosilka naziva Inženirka leta 2018 je Dora Domajnko, magistrica elektrotehnike in razvojna inženirka v RLS merilna tehnika.