Na Dnevih energetikov: švedske izkušnje za dvig energetske učinkovitosti v podjetjih Na Dnevih energetikov: švedske izkušnje za dvig energetske učinkovitosti v podjetjih Med govorniki na letošnji konferenci Dnevi energetikov bo tudi švedska (in evropska) strokovnjakinja za energetsko učinkovitost Anette Persson iz Švedske agencije za energijo.
Kako bodo postavili fotovoltaike za skupinsko samooskrbo v breginjskih vaseh Kako bodo postavili fotovoltaike za skupinsko samooskrbo v breginjskih vaseh V občini Kobarid so sklenili, da bodo dosegli energetsko samozadostnost. S platformo SunContract so podpisali pismo o nameri, po katerem bodo preučili, kako bi samozadostnost dosegli.
Steklarna Hrastnik in GEN-I: s sončno elektrarno bodo pridobivali vodik Steklarna Hrastnik in GEN-I: s sončno elektrarno bodo pridobivali vodik V Steklarni Hrastnik je družba GEN-I Sonce postavila sončno elektrarno. Proizvajali bodo električno energijo, ki jo bodo neposredno porabili za proizvodnjo vodika.
Zavarovalnice pod močnim pritskom podnebnih sprememb Zavarovalnice pod močnim pritskom podnebnih sprememb Zavarovalnice se soočajo z izzivi okoljskih sprememb, je povedala direktorica Slovenskega zavarovalnega združenja Maja Krumberger na začetku posveta o vplivu podnebnih sprememb na slovensko gospodarstvo.
Do dodatnih prihodkov s sodelovanjem v virtualni elektrarni Do dodatnih prihodkov s sodelovanjem v virtualni elektrarni Kaj je virtualna elektrarna in kako se lahko podjetja vključijo vanjo, je opisal Rok Lacko iz GEN-I.

Zelene tehnologije spodbujajo inovacije

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 1 min
22.08.2018  23:00
Spremljevalni dogodek letošnjega Strateškega foruma Bled bo GreenTech Forum Bled 2018 (GTF 2018).
Zelene tehnologije spodbujajo inovacije
V razpravah o izzivih in priložnostih zelenega gospodarstva v Sloveniji bo na GTF 2018 sodeloval tudi član Petrolove uprave Rok Vodnik.

Obveščaj me o novih člankih:  

Glavna tema dogodka GTF 2018 bo prehod na zeleno gospodarstvo, organizatorji pa želijo odpreti dialog, s katerim odločevalci omogočijo podjetjem v Sloveniji, da lažje postanejo zelena.

»Zelene tehnologije spodbujajo inovacije v okolju, družbi in gospodarstvu, zato lahko že v bližnji prihodnosti pričakujemo, da bodo zelene tehnologije prinesle številne spremembe, predvsem pa bodo močno zaznamovale organizacije,« je zapisal orgnizator dogodka Center energetsko učinkovitih rešitev (CER).

Dogodek GTF 2018 bo 12. septembra na IEDC - Poslovni šoli Bled.

Osrednji govorci na GTF 2018 bodo profesor, predavatelj na IEDC in vodja World Institute for Sustainability and Ethics Rene Schmidpeter, mednarodni svetovalec za trajnostni razvoj Federico Fioretto in vodja raziskovalne skupine za trajnostno gradnjo z obnovljivimi materiali InnoRenew CoE Iztok Šušteršič.

Na razpravah o izzivih in priložnostih zelenega gospodarstva v Sloveniji bodo med drugim sodelovali generalna direktorica za gospodarsko in javno diplomacijo na zunanjem ministrstvu Alenka Suhadolnik, nekdanji minister za finance Dušan Mramor, član uprave Petrola in predsednik sveta zavoda CER Rok Vodnik, predsednik skupine Slovenijales in podpredsenik sveta zavoda CER Gregor Benčina in direktor Knauf Insulation Tomaž Lanišek.

Pozornost bodo namenili tudi uspešnim podjetjem v Sloveniji, ki prehajajo na nizkoogljično poslovanje, osvetlili bodo rešitve za razvoj novih zelenih tehnologij, odpiranje zelenih delovnih mest, učinkovitejše upravljanje z naravnimi viri, promocijo in razvoj slovenskega znanja.

»V Petrolu stremimo k temu, da postanemo prepoznavni regionalni ponudnik celovitih energetskih in okoljskih rešitev ter partner krožnega gospodarstva za prehod v nizkoogljično družbo. Cilje uresničujemo z aktivnim razvojem decentralizirane proizvodnje energije in okolju prijaznih virov, razvojem pametnih mest, tovarn in omrežij. Kot ponudnik storitev pametnega upravljanja zagotavljamo upravljanje s petimi področji, ki so za mesta ključna: energija, objekti, infrastruktura, okolje in mobilnost,« je povedal Rok Vodnik.OK & EN
Novice
Novice (reportaža) Tako se je Janković pogajal z Grki in Siemensom 15

Spremljali smo pogajanja med grškim holdingom Mytilineos, Siemensom in ekipo mesta Ljubljana, ki kupuje opremo za bodoča plinska bloka...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Tako je bilo ob največjem izpadu elektrike v Berlinu. Opozorilo za vso Evropo 14

V Berlinu je v torek ostalo brez električne energije okoli 32 tisoč gospodinjstev. Nemci ob tem ugotavljajo, kako so pripravljeni na...

OK & EN
Odpadki
Odpadki Posneli smo tovornjak, ki je odložil odpadke, kamor jih ne bi smel 1

Lani smo opozorili na več kot 20 tisoč kubičnih metrov gradbenih odpadkov v ljubljanskem predmestju. Preverili smo, kako jih...

OK & EN
Novice
Novice Energetika Ljubljana kupila plinski turbini od Grkov za 123 milijonov 3

Končali so pogajanja o nakupu dveh plinsko-parnih enot, ki bosta nadomestili premogovni enoti pri ogrevanju Ljubljane.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Novšak: Regija potrebuje 1.200-megavatno jedrsko elektrarno 64

»V Sloveniji in na Hrvaškem skupaj primanjkuje električne energije za 1.200-megavatno jedrsko elektrarno,« je zatrdil generalni...

OK & EN
Novice
Novice Kdo je Simon Zajc, kandidat za okoljskega ministra 11

Vodenje ministrstva za okolje in prostor se obeta državnemu sekretarju Simonu Zajcu, ki ga na položaj predlaga SMC. Po mnenju prvaka...