Infrastrukturno ministrstvo: domač plin bi okrepil zanesljivost oskrbe Infrastrukturno ministrstvo: domač plin bi okrepil zanesljivost oskrbe Za zanesljivost oskrbe s plinom je pozitiven vsak vir plina, ki je umeščen na primeren način, je povedal Jurij Vertačnik z ministrstva za infrastrukturo.
Kaj bodo vbrizgali v prekmurski vrtini in kako nevarno je to Kaj bodo vbrizgali v prekmurski vrtini in kako nevarno je to Barbara Novosel z ljubljanske Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo je predstavila oceno tveganja vpliva tekočine za hidravlično lomljenje na okolje.
Zakaj črpanje plina v Prekmurju ne ogroža pitne vode Zakaj črpanje plina v Prekmurju ne ogroža pitne vode Pitna voda sega na območju nahajališč slovenskega plina do globine 20 metrov, nahajališča plina pa so globlja od 2.200 metrov, je povedal Miloš Markič z Geološkega zavoda Slovenije.
A. Pečjak: Zakaj smo v e-avtih varnejši pred požarom kot v klasičnih A. Pečjak: Zakaj smo v e-avtih varnejši pred požarom kot v klasičnih Z zornega kota požarne varnosti so električni avti varnejši od klasičnih. Med drugim tudi zato, ker baterija gori počasi in imamo čas za umik, je povedal Andrej Pečjak z Inštituta Metron.
Nove podpore za obnovljive vire elektrike in kogeneracije Nove podpore za obnovljive vire elektrike in kogeneracije Proizvajalci elektrike iz obnovljivih virov in v kogeneracijah z visokim izkoristkom se lahko prijavijo na javni poziv Agencije za energijo in pridobijo podporo.

Zelene tehnologije spodbujajo inovacije

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 1 min
22.08.2018  23:00
Spremljevalni dogodek letošnjega Strateškega foruma Bled bo GreenTech Forum Bled 2018 (GTF 2018).
Zelene tehnologije spodbujajo inovacije
V razpravah o izzivih in priložnostih zelenega gospodarstva v Sloveniji bo na GTF 2018 sodeloval tudi član Petrolove uprave Rok Vodnik.

Obveščaj me o novih člankih:  

Glavna tema dogodka GTF 2018 bo prehod na zeleno gospodarstvo, organizatorji pa želijo odpreti dialog, s katerim odločevalci omogočijo podjetjem v Sloveniji, da lažje postanejo zelena.

»Zelene tehnologije spodbujajo inovacije v okolju, družbi in gospodarstvu, zato lahko že v bližnji prihodnosti pričakujemo, da bodo zelene tehnologije prinesle številne spremembe, predvsem pa bodo močno zaznamovale organizacije,« je zapisal orgnizator dogodka Center energetsko učinkovitih rešitev (CER).

Dogodek GTF 2018 bo 12. septembra na IEDC - Poslovni šoli Bled.

Osrednji govorci na GTF 2018 bodo profesor, predavatelj na IEDC in vodja World Institute for Sustainability and Ethics Rene Schmidpeter, mednarodni svetovalec za trajnostni razvoj Federico Fioretto in vodja raziskovalne skupine za trajnostno gradnjo z obnovljivimi materiali InnoRenew CoE Iztok Šušteršič.

Na razpravah o izzivih in priložnostih zelenega gospodarstva v Sloveniji bodo med drugim sodelovali generalna direktorica za gospodarsko in javno diplomacijo na zunanjem ministrstvu Alenka Suhadolnik, nekdanji minister za finance Dušan Mramor, član uprave Petrola in predsednik sveta zavoda CER Rok Vodnik, predsednik skupine Slovenijales in podpredsenik sveta zavoda CER Gregor Benčina in direktor Knauf Insulation Tomaž Lanišek.

Pozornost bodo namenili tudi uspešnim podjetjem v Sloveniji, ki prehajajo na nizkoogljično poslovanje, osvetlili bodo rešitve za razvoj novih zelenih tehnologij, odpiranje zelenih delovnih mest, učinkovitejše upravljanje z naravnimi viri, promocijo in razvoj slovenskega znanja.

»V Petrolu stremimo k temu, da postanemo prepoznavni regionalni ponudnik celovitih energetskih in okoljskih rešitev ter partner krožnega gospodarstva za prehod v nizkoogljično družbo. Cilje uresničujemo z aktivnim razvojem decentralizirane proizvodnje energije in okolju prijaznih virov, razvojem pametnih mest, tovarn in omrežij. Kot ponudnik storitev pametnega upravljanja zagotavljamo upravljanje s petimi področji, ki so za mesta ključna: energija, objekti, infrastruktura, okolje in mobilnost,« je povedal Rok Vodnik.OK & EN
Elektrika
Elektrika Kdaj enotarifno merjenje elektrike? Kaj pa, če imate toplotno črpalko?

Praviloma velja, da se dvotarifno merjenje splača, če gospodinjstvo v času manjše tarife porabi približno 30 odstotkov električne...

OK & EN
Novice
Novice Od ljubljanskega referenta do top 10 na svetu 4

Širši javnosti povsem neznano slovensko podjetje Belektron že vrsto let uspešno deluje v eni od niš mednarodnega finančnega trga v...

OK & EN
Odpadki
Odpadki Minister Leben, tale bo pa težka! Zdaj vam nasprotuje GZS. 1

Država bo težko uspela dokazati da so za neprevzete kupe embalaže odgovorne embalažne družbe, so zapisali na Gospodarski zbornici...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Evropske elektro napovedi: konec januarja bo za Slovenijo težak 11

V evropskem združenju operaterjev prenosnega elektroenergetskega omrežja ENTSO-E so objavili napovedi električne proizvodnje za...

OK & EN
Novice
Novice Kateremu Slovencu je premoženje najbolj zraslo? Trgovcu z ogljikovim dioksidom!

Z letošnje lestvice 100 najbogatejših Slovencev revije Manager smo za portal Okolje & energija pobrskali za tistimi, ki so blizu...

OK & EN
Novice
Novice Zveza potrošnikov: klasičnih peči na drva ne bo več mogoče kupiti 7

Na okoljskem ministrstvu so napovedali, da bodo poskrbeli, da neustreznih peči za centralno ogrevanje ne bo več na trgu.

OK & EN
Elektrika
Elektrika V Ljubljani kmalu še en ponudnik souporabe e-avtov, v Sloveniji kitajski e-avti 6

Podjetje Plan-net solar bo v kratkem ponudilo na trgu kitajske mini električne avte, za leto 2019 pa načrtujejo postavitev omrežja za...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Tako bomo stanovalci blokov polnili e-avte brez izpadov elektrike

V družbi GEN-I testirajo infrastrukturo za električno polnjenje, s katero bodo omogočili razmeroma hitro polnjenje več vozil hkrati...