Koliko odpadkov termično obdelajo v Salonitu in koliko bi jih še lahko Koliko odpadkov termično obdelajo v Salonitu in koliko bi jih še lahko V Salonitu Anhovo bodo letos uporabili 105 tisoč ton alternativnih goriv. Dovoljenje imajo za 109 tisoč ton. S prilagoditvijo naprav pa bi jih lahko porabili še enkrat toliko.
To je električni avto, ki so ga naredili dijaki To je električni avto, ki so ga naredili dijaki Dijaki treh srednjih šol so pod mentorstvom Inštituta Metron Andreja Pečjaka predelali klasičnega bencinskega smarta v električnega. Vozilo so predstavili na Srednji šoli tehniških strok Šiška.
2019: leto energetskih odločitev 2019: leto energetskih odločitev Leta 2019 bodo v energetiki verjetno sprejete vsaj nekatere od odločitev, ki so jih pristojni nekaj let odlagali.
10 odgovorov na ključna vprašanja o plinu v Petišovcih 10 odgovorov na ključna vprašanja o plinu v Petišovcih Tako kot v Prekmurju pridobivajo plin tudi na Hrvaškem in Madžarskem, pa niso zaznali nobenih negativnih vplivov, pravi Željko Vukelić, docent na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani.
Sežigalnica odpadkov pridobiva vse več podpore Sežigalnica odpadkov pridobiva vse več podpore Na odboru DZ za infrastrukturo so ob sprejemanju interventnega zakona o odpadkih govorili tudi o morebitni novi sežigalnici odpadkov.

V preiskavi varuha konkurence zaradi smeti zdaj poleg Gorenja Surovine in Dinosa še Salomon in Recikel

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 2 min
07.09.2018  12:04  Dopolnjeno: 07.09.2018 12:10
Pri Salomonu in Reciklu je AVK preiskavo na podlagi odredb sodišča izvedla 4. in 5. septembra
V preiskavi varuha konkurence zaradi smeti zdaj poleg Gorenja Surovine in Dinosa še Salomon in Recikel

Obveščaj me o novih člankih:  

Agencija za varstvo konkurence je objavila, da je uvedla postopek ugotavljanja kršitev konkurence tudi proti podjetjema Salomon in Recikel. Postopek je povezan s preiskovanjem kršitev, ki jih AVK že obdeluje v povezavi s podjetjema Gorenje Surovina in Dinos.

Kot piše AVK: "Izkazana je verjetnost, da sta podjetji Salomon, ki deluje na ponudbeni strani trga izvajalcev storitev ravnanja z nekomunalno odpadno embalažo v Republiki Sloveniji (v nadaljevanju: trg izvajalcev), in Recikel, ki deluje na ponudbeni strani trga organiziranja sistemov ravnanja z odpadno embalažo v Republiki Sloveniji in na povpraševalni strani na trgu izvajalcev (v nadaljevanju: trg DROE), skupaj s podjetjema Dinos in GS, ki delujeta na ponudbeni strani na obeh trgih, sklenili sporazum, katerega cilj je preprečevati, omejevati ali izkrivljati konkurenco na ozemlju Republike Slovenije in s tem na znatnem delu notranjega trga EU, s čimer bi lahko bila prizadeta trgovina med državami članicami, saj so navedena podjetja zlasti neposredno in posredno določala cene in poslovne pogoje, omejevala in nadzirala proizvodnjo in prodajo ter si medsebojno delila trg."

Dogovor štirih

Agencija ugotavlja: "da so se podjetja Dinos, Gorenje Surovina, Salomon in Recikel najmanj od 27. 6. 2016 dalje dogovarjala glede delitve trga izvajalcev in se z dogovarjanjem izogibala konkurenčnemu tekmovanju ter se v letu 2017 dogovorila o prenehanju izvajanja storitev na trgu izvajalcev za podjetje Interseroh, ki deluje na ponudbeni strani na trgu DROE in na povpraševalni strani na trgu izvajalcev, s čimer so mu onemogočila možnost nabave storitve na trgu izvajalcev pri podjetjih Dinos, GS in Salomon."

AVK še dodaja, da so si vključeni v dogovarjanje prizadevali, da bi podjetju Interseroh onemogočili nabave teh storitev tudi pri ostalih izvajalcih teh storitev, "s čimer so podjetju Interseroh želeli preprečiti prodajo storitev na trgu DROE v Republiki Sloveniji z namenom, da ga izločijo iz trga DROE ter si medsebojno razdelijo stranke podjetja Interseroh, poleg tega pa so se v letu 2017 dogovarjala tudi o usklajevanju ponudb strankam na trgu izvajalcev in se dogovarjala o cenah embalažnine ter o cenah storitev tako na trgu DROE kot na trgu izvajalcev."

Posledice za trg in domnevne kršitve konkurence

S tem sta podjetji Salomon in Recikel skupaj s podjetjema Dinos in GS, piše AVK,

- neposredno in posredno določali poslovne pogoje na obeh navedenih trgih in si krepili svoj položaj,

- podjetje Interseroh izrinjali s trga DROE,

- ter si skupaj s podjetjema GS in Dinos medsebojno delili trg DROE oziroma trg izvajalcev.

S tem bi lahko kršili tako slovenska kot evropska pravila o konkurenci.

Kdaj je AVK "pozvonila" pri podjetjih

Agencija je dne 10. 4. in 11. 4. 2018 na podlagi odredb pristojnega sodišča izvedla preiskavo pri podjetjih Gorenje Surovina in Dinos, dne 4. 9. in 5. 9. 2018 pa še pri podjetjih Salomon in Recikel.

Objavljamo še izvleček iz sklepa o uvedbi postopka zoper Salomon in Recikel in izvleček iz sklepa o uvedbi postopka zoper Gorenje Surovino in Dinos.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Elektrika
Elektrika Kdaj enotarifno merjenje elektrike? Kaj pa, če imate toplotno črpalko?

Praviloma velja, da se dvotarifno merjenje splača, če gospodinjstvo v času manjše tarife porabi približno 30 odstotkov električne...

OK & EN
Novice
Novice Od ljubljanskega referenta do top 10 na svetu 4

Širši javnosti povsem neznano slovensko podjetje Belektron že vrsto let uspešno deluje v eni od niš mednarodnega finančnega trga v...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Slovenski raziskovalci izdelali rekordno sončno celico 14

Tandemska sončna celica slovenskih avtorjev ima doslej najvišjo učinkovitost pretvorbe svetlobne energije v električno.

OK & EN
Odpadki
Odpadki Minister Leben, tale bo pa težka! Zdaj vam nasprotuje GZS. 1

Država bo težko uspela dokazati da so za neprevzete kupe embalaže odgovorne embalažne družbe, so zapisali na Gospodarski zbornici...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Evropske elektro napovedi: konec januarja bo za Slovenijo težak 11

V evropskem združenju operaterjev prenosnega elektroenergetskega omrežja ENTSO-E so objavili napovedi električne proizvodnje za...

OK & EN
Novice
Novice Kateremu Slovencu je premoženje najbolj zraslo? Trgovcu z ogljikovim dioksidom!

Z letošnje lestvice 100 najbogatejših Slovencev revije Manager smo za portal Okolje & energija pobrskali za tistimi, ki so blizu...

OK & EN
Novice
Novice Zveza potrošnikov: klasičnih peči na drva ne bo več mogoče kupiti 7

Na okoljskem ministrstvu so napovedali, da bodo poskrbeli, da neustreznih peči za centralno ogrevanje ne bo več na trgu.

OK & EN
Elektrika
Elektrika V Ljubljani kmalu še en ponudnik souporabe e-avtov, v Sloveniji kitajski e-avti 6

Podjetje Plan-net solar bo v kratkem ponudilo na trgu kitajske mini električne avte, za leto 2019 pa načrtujejo postavitev omrežja za...