Na Dnevih energetikov: švedske izkušnje za dvig energetske učinkovitosti v podjetjih Na Dnevih energetikov: švedske izkušnje za dvig energetske učinkovitosti v podjetjih Med govorniki na letošnji konferenci Dnevi energetikov bo tudi švedska (in evropska) strokovnjakinja za energetsko učinkovitost Anette Persson iz Švedske agencije za energijo.
Holding Slovenske elektrarne dobil novo vodstvo Holding Slovenske elektrarne dobil novo vodstvo Nadzorni svet Holdinga Slovenske elektrarne je na redni seji za novega generalnega direktorja družbe soglasno imenoval Stojana Nikolića, za poslovnega direktorja pa Viktorja Vračarja.
Ministrstvo sprašuje občine, če katera hoče sežigalnico Ministrstvo sprašuje občine, če katera hoče sežigalnico Kandidata za okoljskega ministra Simona Zajca so zaslišali poslanci odbora za infrastrukturo. Povzemamo nekatere Zajčeve misli.
Zveza Merklove in Macrona se je zaradi podnebja zalomila Zveza Merklove in Macrona se je zaradi podnebja zalomila EU je razdeljena: Francija bi Evropo razogljičila do leta 2050, Nemčija pa ne. Vsaka ima svoje zaveznike.
(video) Zmagovalec okoljskega razpisa Financ izdelal sistem za toplotno omrežje (video) Zmagovalec okoljskega razpisa Financ izdelal sistem za toplotno omrežje V Krškem je podjetje Amibit razvilo in implementiralo svoj prvi sistem za nadzor toplotnega omrežja.

Poglejte, kako krepijo snovno učinkovitost najboljša podjetja

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 2 min
25.10.2018  23:00
Letošnje Okoljsko srečanje bo postreglo z vrsto informacij in številnimi izkušnjami, pridobljenimi pri skrbi za racionalno ravnanje z viri v podjetjih, pojasnjuje programski vodja srečanja Boris Sučić z Instituta Jožef Stefan.
Poglejte, kako krepijo snovno učinkovitost najboljša podjetja
Okoljsko srečanje časnika Finance je tradicionalno in že več kot dve desetletji predstavlja vrhunske dosežke slovenskega gospodarstva. Takole je bilo lani.
Foto: Jernej Lasič

Obveščaj me o novih člankih:  

»Z nami bodo delili svoje izkušnje gospodarstveniki, ki bodo predstavili konkretne projekte, govorili pa bodo tudi o prihodnjih razvojnih izzivih. Predstavili bomo več dosežkov podjetij, ki so za svoje delo že dobila nagrade na Okoljskem srečanju,« nadaljuje Boris Sučić.

Med drugimi bodo predstavili svoje zgodbe Anton Končar iz Kota, Blaž Medja iz Pivovarne Laško, Aleksander Mirt iz Energetike Celje, Uroš Oblak iz Danfossa Trate, Matjaž Belca in Andrej Ivanc iz Rika in številni drugi. Sodeloval bo tudi Richard Dornauer iz avstrijskega Saubermacherja.

Osnovne teme srečanja bodo

● Odpadki ali surovine: kakšno je trenutno stanje in kakšni so razvojni izzivi.

● Pregled stanja v slovenski industriji: odličnost spremljamo v praksi.

● Je okoljska odličnost prednost na trgu? Izkušnje iz slovenskega gospodarstva.

»Okoljsko srečanje je strokovni dogodek na visoki ravni, poskrbeli bomo, da bo na njem dovolj priložnosti tudi za osebno izmenjavo izkušenj. Upam, da se nam boste pri tem pridružili tudi vi,« pravi Boris Sučić.OK & EN
Odpadki
Odpadki Posneli smo tovornjak, ki je odložil odpadke, kamor jih ne bi smel 1

Lani smo opozorili na več kot 20 tisoč kubičnih metrov gradbenih odpadkov v ljubljanskem predmestju. Preverili smo, kako jih...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Tako je bilo ob največjem izpadu elektrike v Berlinu. Opozorilo za vso Evropo 14

V Berlinu je v torek ostalo brez električne energije okoli 32 tisoč gospodinjstev. Nemci ob tem ugotavljajo, kako so pripravljeni na...

OK & EN
Novice
Novice Energetika Ljubljana kupila plinski turbini od Grkov za 123 milijonov 3

Končali so pogajanja o nakupu dveh plinsko-parnih enot, ki bosta nadomestili premogovni enoti pri ogrevanju Ljubljane.

OK & EN
Novice
Novice Kdo je Simon Zajc, kandidat za okoljskega ministra 11

Vodenje ministrstva za okolje in prostor se obeta državnemu sekretarju Simonu Zajcu, ki ga na položaj predlaga SMC. Po mnenju prvaka...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Novšak: Regija potrebuje 1.200-megavatno jedrsko elektrarno 64

»V Sloveniji in na Hrvaškem skupaj primanjkuje električne energije za 1.200-megavatno jedrsko elektrarno,« je zatrdil generalni...

OK & EN
Novice
Novice Šesterica toži EU, ker spodbuja kurjenje lesa, kar povzroča več izpustov kot premog 4

Tožniki iz EU in ZDA dokazujejo, kakšno škodo povzroča Evropi in ZDA direktiva, ki šteje med obnovljive vire tudi lesno biomaso.

OK & EN
Nafta+Plin
Nafta+Plin Arso: Za hidravlično lomljenje na Petišovskem polju potrebna presoja vplivov na okolje 11

Agencija RS za okolje (Arso) je odločila, da bo za črpanje plina s hidravličnim lomljenjem na Petišovskem polju, ki mu nasprotujejo...