Po požaru v Lenartu: to so inšpekcije, ki so pregledale sortirnico Po požaru v Lenartu: to so inšpekcije, ki so pregledale sortirnico Po neuradnih podatkih podjetja Salomon se »izsledki dosedanjih preiskav nagibajo v smer«, da je bil petkov požar v sortirnici odpadkov v Lenartu podtaknjen. Dodajamo pregled inšpekcijskih pregledov sortirnice.
Slovenija išče elektriko čedalje bolj proti vzhodu Evrope Slovenija išče elektriko čedalje bolj proti vzhodu Evrope Ključen energetski izziv je pridobivanje energije iz nefosilnih virov in ob tem izboljšati življenjski standard, je povedal na konferenci Dnevi energetikov generalni direktor Gen energije Martin Novšak.
Ministrstvo ponovno išče interesente za interventni odvoz odpadne embalaže Ministrstvo ponovno išče interesente za interventni odvoz odpadne embalaže Ministrstvo za okolje in prostor je v začetku tedna objavilo nov javni razpis za prevzem in obdelavo odpadne embalaže in odpadnih nagrobnih sveč. Gre za odvoz na območjih, kjer v prvem javnem naročilu ni bilo zanimanja ponudnikov, ministrstvo pa je tokrat naročilo razbilo v manjše dele.
Podnebne spremembe so za posel veliko slabše kot katerikoli predpis Podnebne spremembe so za posel veliko slabše kot katerikoli predpis Ali podnebni ukrepi zmanjšujejo konkurenčnost evropskih podjetij, smo med drugim vprašali Gabrielle Walker, mednarodno strokovnjakinjo za trajnostno poslovanje.

Vlada o vodstvu Arsa v četrtek

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
energetika   dodaj
Jure Leben dodaj
TVS dodaj
Ascent Resources dodaj
Geoenergo dodaj
 
Čas branja: 1 min
14.11.2018  15:30  Dopolnjeno: 14.11.2018 15:30
Vlada bo predvidoma v četrtek odločala o imenovanju vršilca dolžnosti generalnega direktorja Agencije RS za okolje (Arso), potem ko je odstopil dosedanji generalni direktor Jožko Knez, so za STA povedali na ministrstvu za okolje.
avtor
Vlada o vodstvu Arsa v četrtek

Obveščaj me o novih člankih:  
energetika   dodaj
Jure Leben dodaj
TVS dodaj
Ascent Resources dodaj
Geoenergo dodaj

Minister Jure Leben je konec oktobra odredil notranji nadzor nad delom agencije. Ministrstvo se je namreč odločilo podrobneje preučiti dva postopka, ki ju je agencija vodila v povezavi z načrtovanim črpanjem plina na območju Petišovcev. Minister "se je želel prepričati, ali oba postopka v zadevi Petišovci potekata zakonito, strokovno in nepristransko".

Sklepne ugotovitve neodvisne komisije za notranji nadzor so, kot so v ponedeljek pojasnili na ministrstvu, pokazale, da so bili "ministrovi sumi utemeljeni". "Ko sem se o tem pogovoril z direktorjem, je podal svoj nepreklicni odstop. Trenutno gre za objektivno odgovornost, smo pa gradivo predali organom pregona," je v ponedeljek v oddaji Odmevi na TVS dejal Leben.

Ugotovil je, da je bilo pritiskov in groženj veliko, tudi nanj. "Tega ne smemo dovoliti, zagotoviti moramo varno okolje za delo ljudi, za vodenje postopkov in za samo suverenost ljudi," je zatrdil.

Pri obeh postopkih sta bila namreč po ugotovitvah komisije kršeni načeli samostojnosti in neodvisnosti organa ter dela uradnih oseb. Komisija je posebej izpostavila dejstvo, da "se tujcem pritiski na slovenske uradnike ne zdijo nedopustni in nesporni ter so jih pripravljeni ponoviti".

Leben je sicer izpostavil, da se je notranji nadzor osredotočil na notranje postopke in možnosti groženj, ne pa na vsebino. To bodo naprej vodili na agenciji.V Ascent Resources so sicer po uvedbi nadzora Sloveniji zaradi zamud pri obravnavi njihove vloge zagrozili s postopki pred Sodiščem EU, na družbenih omrežjih pa so se pojavile tudi grožnje domnevnih delničarjev družbe Lebnu. V Geoenergu so zanikali pritiske na Arso.

V torek so se v britanski družbi z zadovoljstvom odzvali na Knezov odstop. "Razvoj dogodkov v Ljubljani me opogumlja in upam, da bomo, ko zaženemo dialog, preostala odprta vprašanja razrešili v doglednem času," je za enega od poslovnih portalov povedal prvi mož Ascent Resources Colin Hutchinson.

Še pred tem pa je Hutchinson v pogovoru, objavljenem na spletni strani družbe, povedal, da bo prihodnji teden skupščina podjetja, na kateri bodo glasovali o pooblastilu upravi za dokapitalizacijo v višini okoli 1,5 milijona funtov, če bodo ta dodatna sredstva potrebovali. Gre tudi za odgovor na dogajanje v Sloveniji, je povedal.

Hutchinson upa, da ko bodo uspeli govoriti z okoljskim ministrom. Ko se je prvič srečal z njim, se mu je zdel "super, proaktiven".Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Elektrika
Elektrika V Nemčiji trdijo, da e-avto onesnažuje bolj od dizla in navijajo za vodik ter zeleni metan 33

Trije nemški raziskovalci so objavili študijo, v kateri trdijo, da je ogljični odtis električnega avta v Nemčiji večji od dizelskega....

OK & EN
Elektrika
Elektrika GEN-I: to je sončna elektrarna, ki ni vključena v nobeno podporno shemo

GEN-I in Steklarna Hrastnik sta predstavila projekt za pridobivanje vodika in sončno elektrarno, ki bo projektu zagotovila elektriko.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Kdo sta Besek in Brankovič, ki sta pred nekaj dnevi prišla v HSE 3

Nadzorni svet HSE je včeraj na izredni seji za začasnega poslovnega direktorja imenoval Tomaža Beska, člana nadzornega sveta družbe,...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Projekt, ki bo v Lučah omogočil, da si bodo lahko vso elektriko proizvedli sami in iz obnovljivih virov 1

Petrol, Elektro Celje in ljubljanska fakulteta za elek­trotehniko postavljajo v Lučah v Zgornji Savinjski dolini prvo slovensko...

OK & EN
Novice
Novice V Ljubljani podpisana pogodba, težka krepko čez sto milijonov 3

V Energetiki Ljubljana so podpisali pogodbo za dobavo glavne tehnološke opreme za izgradnjo plinsko-parne enote.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Prihajajo spremembe pri prispevkih za samooskrbne elektrarne

Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo je na okrogli mizi elektrodistribucije napovedal spremembe pri obremenitvah elektrarn za...

OK & EN
Elektrika
Elektrika V GEN-I bodo zaposlili sto novih sodelavcev »za zeleno revolucijo v Sloveniji«

Iz Skupine GEN-I so sporočili, da iščejo nove sodelavce s področja naravoslovnih, ekonomskih in humanističnih ved: »Z vrhunsko ekipo...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Stanovalci blokov, tu boste izvedeli, kako lahko postavite sončno elektrarno

Po novem lahko tudi stanovalci blokov postavijo sončno elektrarno za samooskrbo. To pa še ni vse, za ogrevanje sanitarne vode lahko...