Po požaru v Lenartu: to so inšpekcije, ki so pregledale sortirnico Po požaru v Lenartu: to so inšpekcije, ki so pregledale sortirnico Po neuradnih podatkih podjetja Salomon se »izsledki dosedanjih preiskav nagibajo v smer«, da je bil petkov požar v sortirnici odpadkov v Lenartu podtaknjen. Dodajamo pregled inšpekcijskih pregledov sortirnice.
Slovenija išče elektriko čedalje bolj proti vzhodu Evrope Slovenija išče elektriko čedalje bolj proti vzhodu Evrope Ključen energetski izziv je pridobivanje energije iz nefosilnih virov in ob tem izboljšati življenjski standard, je povedal na konferenci Dnevi energetikov generalni direktor Gen energije Martin Novšak.
Ministrstvo ponovno išče interesente za interventni odvoz odpadne embalaže Ministrstvo ponovno išče interesente za interventni odvoz odpadne embalaže Ministrstvo za okolje in prostor je v začetku tedna objavilo nov javni razpis za prevzem in obdelavo odpadne embalaže in odpadnih nagrobnih sveč. Gre za odvoz na območjih, kjer v prvem javnem naročilu ni bilo zanimanja ponudnikov, ministrstvo pa je tokrat naročilo razbilo v manjše dele.
Podnebne spremembe so za posel veliko slabše kot katerikoli predpis Podnebne spremembe so za posel veliko slabše kot katerikoli predpis Ali podnebni ukrepi zmanjšujejo konkurenčnost evropskih podjetij, smo med drugim vprašali Gabrielle Walker, mednarodno strokovnjakinjo za trajnostno poslovanje.

Testni projekt: vozila brez voznika med Šentiljem, Mariborom in Lendavo

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
električna...   dodaj
transport   dodaj
promet   dodaj
Družba za... dodaj
Asfinag dodaj
 
Čas branja: 1 min
14.11.2018  21:15  Dopolnjeno: 15.11.2018 07:40
Upravljavci avtocest Avstrije, Madžarske in Slovenije bodo v kratkem podpisali dogovor o sodelovanju pri čezmejnem testiranju električne, avtonomne in povezane mobilnosti. Za testiranje bodo vzpostavili meddržavni avtocestni koridor.
Testni projekt: vozila brez voznika med Šentiljem, Mariborom in Lendavo

Obveščaj me o novih člankih:  

Dars, avstrijski ASFiNAG in madžarski Magyar Közút bodo oblikovali avtocestni krožni koridor, ki bo opremljen za testiranje inteligentnih transportnih sistemov. Slovenski del koridorja bo potekal od meje z Avstrijo pri Šentilju do meje z Madžarsko pri Lendavi.

Vključene avtoceste bodo opremili s tehnologijo, s katero bodo med drugim vzpostavili tudi brezžično omrežje pete generacije oziroma 5G. Na podlagi takšnega omrežja bodo vzpostavili platformo za testiranje električnih, avtonomnih in povezanih vozil.

Inteligentni transportni sistemi

Organizatorji računajo na pridobitev evropskih sredstev. Dejavnost namreč sodi v okvir evropske platforme sodelujoči in inteligentnih transportnih sistemov oziroma C-ITS (Cooperative Intelligent Transport Systems).

Več o načrtovanem projektu treh držav boste izvedeli na konferenci Premikamo Slovenijo 2.0, v torek, 20. novembra, v Kongresnem centru Brdo. O prihodnosti mobilnosti bosta med drugim govorila Jost Bernasch iz avstrijskega kompetenčnega centra Alp.Lab in Daniel Avdagič, direktor slovenskega AV Living Lab in Johannes Lieberman, koordinator testnega projekta voženj z avtonomnimi minibusi na Dunaju.



OK & EN
Elektrika
Elektrika V Nemčiji trdijo, da e-avto onesnažuje bolj od dizla in navijajo za vodik ter zeleni metan 33

Trije nemški raziskovalci so objavili študijo, v kateri trdijo, da je ogljični odtis električnega avta v Nemčiji večji od dizelskega....

OK & EN
Elektrika
Elektrika GEN-I: to je sončna elektrarna, ki ni vključena v nobeno podporno shemo

GEN-I in Steklarna Hrastnik sta predstavila projekt za pridobivanje vodika in sončno elektrarno, ki bo projektu zagotovila elektriko.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Kdo sta Besek in Brankovič, ki sta pred nekaj dnevi prišla v HSE 3

Nadzorni svet HSE je včeraj na izredni seji za začasnega poslovnega direktorja imenoval Tomaža Beska, člana nadzornega sveta družbe,...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Projekt, ki bo v Lučah omogočil, da si bodo lahko vso elektriko proizvedli sami in iz obnovljivih virov 1

Petrol, Elektro Celje in ljubljanska fakulteta za elek­trotehniko postavljajo v Lučah v Zgornji Savinjski dolini prvo slovensko...

OK & EN
Novice
Novice V Ljubljani podpisana pogodba, težka krepko čez sto milijonov 3

V Energetiki Ljubljana so podpisali pogodbo za dobavo glavne tehnološke opreme za izgradnjo plinsko-parne enote.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Prihajajo spremembe pri prispevkih za samooskrbne elektrarne

Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo je na okrogli mizi elektrodistribucije napovedal spremembe pri obremenitvah elektrarn za...

OK & EN
Elektrika
Elektrika V GEN-I bodo zaposlili sto novih sodelavcev »za zeleno revolucijo v Sloveniji«

Iz Skupine GEN-I so sporočili, da iščejo nove sodelavce s področja naravoslovnih, ekonomskih in humanističnih ved: »Z vrhunsko ekipo...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Stanovalci blokov, tu boste izvedeli, kako lahko postavite sončno elektrarno

Po novem lahko tudi stanovalci blokov postavijo sončno elektrarno za samooskrbo. To pa še ni vse, za ogrevanje sanitarne vode lahko...