Letos na Dnevih energetikov: kaj prinaša razogljičenje vašemu podjetju Letos na Dnevih energetikov: kaj prinaša razogljičenje vašemu podjetju V nobenem resnem energetskem podjetju ne mislijo, da bo energetski sistem leta 2030 tak, kot je danes, pravi Gabrielle Walker, ki bo glavna govornica na konferenci Dnevi energetikov aprila letos.
(pred Davosom) Kaj najbolj skrbi svetovno elito? Ne boste verjeli. Podnebne spremembe. (pred Davosom) Kaj najbolj skrbi svetovno elito? Ne boste verjeli. Podnebne spremembe. Organizatorji svetovnega ekonomskega foruma WEF so izdali tradicionalno poročilo o globalnih tveganjih. Vrsta uglednih ameriških finančnikov in nobelovcev pa je pozvala k uvedbi ogljičnega davka.
Kemis bi do konca meseca znova zagnal proizvodnjo v polnem obsegu Kemis bi do konca meseca znova zagnal proizvodnjo v polnem obsegu Vrhniški predelovalec odpadkov Kemis namerava še pred koncem meseca znova zagnati proizvodnjo v polnem obsegu. Predstavniki Kemisa so o tem na sestanku obvestili novega župana Daniela Cukjatija, a tako občina kot prebivalci delovanju Kemisa še naprej nasprotujejo, je te dni poročalo več medijev.
Kjer bodo ljubljanski zapori, je zdaj divje odlagališče odpadkov Kjer bodo ljubljanski zapori, je zdaj divje odlagališče odpadkov Poslikali smo nekaj na črno odvrženih odpadkov na vzhodnem robu Ljubljane.
Norvežani bodo gradili skladišče ogljikovega dioksida pod morskim dnom Norvežani bodo gradili skladišče ogljikovega dioksida pod morskim dnom Norveška energetska družba Equinor, nekdanji Statoil, je dobila licenco norveškega ministrstva za nafto za izgradnjo skladišča ogljikovega dioksida pod morskim dnom.

Energetsko učinkovito stanovanje zelo pomembno tudi za starejše

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
stanovanja   dodaj
energenti   dodaj
Stanka Solar dodaj
 
Čas branja: 1 min
09.12.2018  23:45
Energetsko učinkovito stanovanje zelo pomembno tudi za starejše

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
stanovanja   dodaj
energenti   dodaj
Stanka Solar dodaj

Les je dober toplotni izolator, ki omogoča, da je poraba kurjave v zimskih mesecih manjša. Prihranek pri porabi energije ugodno vpliva tudi na finančno stanje upokojencev, zlasti tistih, ki živijo v prevelikih stanovanjih in hišah in imajo zato visoke mesečne stroške.

Na višino stanovanjskih stroškov vpliva predvsem velikost stanovanja. »Starejšim svetujemo, kako prodati svojo nepremičnino po tržni ceni in hkrati ne preveč drago plačati za manjše, bolj varčno stanovanje ali hišo,« je povedala Stanka Solar, direktorica podjetja Stan nepremičnine. Starejšim ostane razlika v ceni, ki jim zagotavlja dodaten vir, s čimer so finančno bolj svobodni, je dodala Solarjeva.

"Številni upokojenci se težko odločajo za prodajo svojih nepremičnin, saj ne poznajo vseh pasti prodaje in nakupa, poleg tega so zaskrbljeni ob zamenjavi okolja, v katerem so preživeli vrsto let. Takšne želimo spodbuditi k pogovoru. Skupaj lahko najdemo boljšo, varno in energetsko bolj učinkovito rešitev,« je še pojasnila direktorica podjetja Stan nepremičnine, ki ima 17-letne izkušnje s svetovanjem pri prodaji in nakupu nepremičnin.


Več iz teme:  

OK & EN
Novice
Novice Koliko morate odšteti za po novem plačljive plastične vrečke 31

V Mercatorju in Sparu smo preverili, koliko stane plastična vrečka na samopostrežni blagajni in kako jo dobite.

OK & EN
Novice
Novice Božično darilo Magni: Arso ji je izdal okoljevarstveno dovoljenje 14

Agencija Republike Slovenije za okolje (Arso) je izdala okoljevarstveno dovoljenje Magni Steyr za obratovanje naprave Magna Nukleus v...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Elektro Božiček 1: omrežnina za elektriko bo za gospodinjstva malce nižja

V tipičnem gospodinjstvu, ki porabi 3.500 kilovatnih ur električne energije na leto, bodo v letu 2019 plačali osem evrov manj omrežnine...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Honda: litij ionske baterije bi lahko zamenjali z fluorid ionskimi 51

Kalifornijski inštitut Caltech, Nasin laboratorij JPL in Honda so predstavili novo tehnologijo, ki je po zagotovilih avtorjev boljša od...

OK & EN
Novice
Novice Goodyear do gradbenega dovoljenja po novem zakonu v štirih mesecih 2

Goodyear Dunlop Sava Tires je po integralnem postopku prišel do gradbenega dovoljenja v štirih mesecih. To je prvo gradbeno dovoljenje...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Elektro Božiček 2: tudi stanovalcem blokov samooskrbne fotovoltaike

Na ministrstvu za infrastrukturo so pripravili predlog Uredbe o samooskrbi z električno energijo iz obnovljivih virov in jo dali v javno...

OK & EN
Odpadki
Odpadki (video, foto) V Ljubljani je gora odpadkov, ki se kar nočejo pospraviti

Julija smo poročali o kupu, v katerem je bilo več kot 20 tisoč kubičnih metrov gradbenih odpadkov podjetja KPL. V podjetju so...

OK & EN
Novice
Novice Izbrali prvo slovensko inženirko leta

Nosilka naziva Inženirka leta 2018 je Dora Domajnko, magistrica elektrotehnike in razvojna inženirka v RLS merilna tehnika.