(intervju) Bi plačali transformator za soseda, ki je kupil e-Porscheja? (intervju) Bi plačali transformator za soseda, ki je kupil e-Porscheja? V elektroenergetiki govorijo o sistemu poštne znamke. Preprosto povedano to pomeni, da plačata enako omrežnino prebivalec A, ki uporablja samo pralni stroj in televizor, in prebivalec B, ki tudi polni električni avto in se greje na elektriko.
(intervju) Kaj danes pravi okoljevarstvenik, ki je pred leti ščitil ptice na Volovji rebri (intervju) Kaj danes pravi okoljevarstvenik, ki je pred leti ščitil ptice na Volovji rebri Tehnologija vetrnih elektrarn je danes do okolja bistveno bolj prijazna kot pred leti, ko so zasnovali (kasneje neuspešno) vetrno elektrarno na Volovji rebri. Je sodobna tehnologija sprejemljiva za največjo okoljevarstveno organizacijo pri nas?
Kje si boste lahko ogledali energetske intervjuje Kje si boste lahko ogledali energetske intervjuje En-lite, društvo za spodbujanje energetske pismenosti, in globalna platforma VideoLectures.NET sta v okviru evropskega tedna trajnostne energije napovedala partnersko iniciativo iEnergija videointervjuji.

Letos na Dnevih energetikov: kaj prinaša razogljičenje vašemu podjetju

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
energetika   dodaj
Akademija Finance   dodaj
Gabrielle Walker dodaj
Univerza v... dodaj
Al Gore dodaj
 
Čas branja: 2 min
17.01.2019  00:30
V nobenem resnem energetskem podjetju ne mislijo, da bo energetski sistem leta 2030 tak, kot je danes, pravi Gabrielle Walker, ki bo glavna govornica na konferenci Dnevi energetikov aprila letos.
Letos na Dnevih energetikov: kaj prinaša razogljičenje vašemu podjetju
Tradicionalni Dnevi energetikov so izvrstna priložnost za druženje, mreženje in izmenjavo znanja.

Obveščaj me o novih člankih:  

Dodajamo še nekaj gospodarsko-podnebnih misli Gabrielle Walker, svetovalke v upravnih odborih različnih globalnih podjetij:

● Če ste odgovoren investitor, bi vas morale podnebne spremembe skrbeti.

● Kapitalizem ne povzroča podnebnega kaosa, ampak podnebni kaos povzroča kaos.

● Mar veste, kolikšen del premoženja podjetja ogrožajo podnebne spremembe?

Strateginja, ki pomaga podjetjem

Aprilska govornica na konferenci je strateginja, ki podjetjem pomaga pri reševanju globalnih izzivov s poudarkom na trajnostnem poslovanju, novih energetskih tehnologijah in podnebnih spremembah. Deluje kot svetovalka v naftni in plinski industriji, komunalnih storitvah, v industriji obnovljivih virov energije, financah, naložbeni dejavnosti, trgovini na drobno in tudi v podjetjih, ki se ukvarjajo z drugimi dejavnostmi.

Doktorirala je na Univerzi v Cambridgeu, predavala pa v Cambridgeu in na Princetonu. Napisala je štiri knjige in je soavtorica uspešnice The Hot Topic, how to avoid global warming while still keeping the lights on, ki jo je Al Gore opisal kot svetel vzor lucidnosti, The Times pa kot materialno zmago za sile dobrega.

Vodila je številne televizijske in radijske oddaje za BBC in pisala za mednarodne časopise in revije, kot so The Economist, The Wall Street Journal in The New York Times.

Na Dnevih energetikov bo Gabrielle Walker odgovorila na vprašanje, kateri izzivi in priložnosti za industrijo in storitve bodo v prihodnjih letih ključni za dolgoročno razogljičenje.

»Energy efficiency first«

Letošnja rdeča nit konference Dnevi energetikov bodo namreč izzivi in priložnosti pri prehodu v nizkoogljično družbo. Zakaj? Letos bomo v Sloveniji oblikovali Dolgoročno strategijo nizkih emisij do leta 2050 in pripravili Nacionalni energetski in podnebni načrt. Dokumenta bosta pomembno sooblikovala razvoj slovenskega gospodarstva.

Dnevi energetikov bodo 16. in 17. aprila v Portorožu. Program bo konkreten, govorniki bodo predstavili priložnosti, ki jih industriji in energetskim storitvam prinaša zmanjševanje emisij. Prednostna usmeritev je »Energy efficiency first«.

Predstavili bomo tudi napredne oblike upravljanja energije, energetske in tehnološke rešitve in nove poslovne modele v industriji in stavbah. Pomemben del programa bo tudi uporaba obnovljivih virov energije, ki s hitrim tehnološkim razvojem vstopajo v vse sektorje gospodarstva. Ne bomo pa pozabili niti problematike stavb, e-mobilnosti in digitalizacije energetike.

Podelili bomo tradicionalne energetske nagrade, in sicer v treh kategorijah: energetsko učinkovito podjetje ali ustanova, energetsko učinkovit projekt in promocijski projekt. Prijave sprejemamo do 8. marca.OK & EN
Elektrika
Elektrika Slovenski kriptomilijonar postavlja eno največjih baterij v tem delu Evrope 2

Na Jesenicah bodo jeseni dokončali 13-megavatni baterijski sistem, investitorja sta Damian Merlak, ex Bitstamp, in Roman Bernard, Encom....

OK & EN
Novice
Novice Ogljični kuponi kot suho zlato: Belektron je z njimi podeseteril dobiček in podvojil kapital 15

Kaj menite, koliko zaposlenih ima podjetje, ki je lani ustvarilo dobrih 24 milijonov evrov dobička in 737 milijonov evrov prihodkov? Šest.

OK & EN
Elektrika
Elektrika (foto) Kronotermova toplotna črpalka, ki so jo Nemci uvrstili na prvo mesto v Evropi

V podjetju Kronoterm so predstavili nov model toplotne črpalke, ki je seznamu nemškega urada BAFA zasedla prvo mesto po sezonski...

OK & EN
Odpadki
Odpadki Kako na Vrhniki predelajo avtomobilsko zračno blazino v nakupovalno torbo 2

V Komunalnem podjetju Vrhnika so lani začeli izdelavo nakupovalnih torb in nahrbtnikov iz blaga za zračne blazine. Torbe so negorljive in...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Slovenija je dobila prvo ultra hitro e-polnilnico 31

Münchenska družba Ionity je v Ilirski Bistrici postavila štiri 350-kilovatne polnilnice za električne avte. Projektant in izvajalec je...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Šarec pozval k prevetritvi nevladnih organizacij 20

Ministrstvo za okolje in prostor naj pripravi zakonodajo, ki bo prevetrila, katere so nevladne organizacije, ki delujejo v javnem interesu,...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Subvencije za e-avte: Eko sklad na eni, avtomobilisti na drugi strani 4

Na Eko skladu so pred dnevi objavili nov poziv za subvencije za električna in priključno-hibridna vozila. Zapletlo pa se je pri pogojih...