Letošnji Dnevi energetikov bodo usmerjeni v Energy efficiency first* Letošnji Dnevi energetikov bodo usmerjeni v Energy efficiency first* Aprila bo tradicionalno in najpomembnejše letno srečanje slovenskih energetikov z bogatim strokovnim programom in energetskimi nagradami.
'Elektrarne na blokih bodo poganjale kot gobe po dežju' 'Elektrarne na blokih bodo poganjale kot gobe po dežju' Družba GEN-I je na stanovanjskem bloku na Jesenicah postavila prvo samooskrbno elektrarno na večstanovanjski stavbi. Taki projekti bodo poganjali kot gobe po dežju, je napovedal predsednik uprave GEN-I Robert Golob.
Lani manj zelene elektrike kot predlani. In tudi manj izplačanih podpor. Lani manj zelene elektrike kot predlani. In tudi manj izplačanih podpor. Lani je bilo izplačanih za šest odstotkov manj podpor za proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov in soproizvodnje kot leta 2017.
Leben bo vztrajal proti frackingu. Kaj pravijo v Ascentu? Leben bo vztrajal proti frackingu. Kaj pravijo v Ascentu? »Vztrajal bom proti frackingu v Sloveniji,« je v sredo povedal okoljski minister Jure Leben. Družbo Ascent Resources, ki v Prekmurju črpa zemeljski plin, smo prosili za komentar.

Letos na Dnevih energetikov: kaj prinaša razogljičenje vašemu podjetju

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
energetika   dodaj
Akademija Finance   dodaj
Gabrielle Walker dodaj
Univerza v... dodaj
Al Gore dodaj
 
Čas branja: 2 min
17.01.2019  00:30
V nobenem resnem energetskem podjetju ne mislijo, da bo energetski sistem leta 2030 tak, kot je danes, pravi Gabrielle Walker, ki bo glavna govornica na konferenci Dnevi energetikov aprila letos.
Letos na Dnevih energetikov: kaj prinaša razogljičenje vašemu podjetju
Tradicionalni Dnevi energetikov so izvrstna priložnost za druženje, mreženje in izmenjavo znanja.

Obveščaj me o novih člankih:  

Dodajamo še nekaj gospodarsko-podnebnih misli Gabrielle Walker, svetovalke v upravnih odborih različnih globalnih podjetij:

● Če ste odgovoren investitor, bi vas morale podnebne spremembe skrbeti.

● Kapitalizem ne povzroča podnebnega kaosa, ampak podnebni kaos povzroča kaos.

● Mar veste, kolikšen del premoženja podjetja ogrožajo podnebne spremembe?

Strateginja, ki pomaga podjetjem

Aprilska govornica na konferenci je strateginja, ki podjetjem pomaga pri reševanju globalnih izzivov s poudarkom na trajnostnem poslovanju, novih energetskih tehnologijah in podnebnih spremembah. Deluje kot svetovalka v naftni in plinski industriji, komunalnih storitvah, v industriji obnovljivih virov energije, financah, naložbeni dejavnosti, trgovini na drobno in tudi v podjetjih, ki se ukvarjajo z drugimi dejavnostmi.

Doktorirala je na Univerzi v Cambridgeu, predavala pa v Cambridgeu in na Princetonu. Napisala je štiri knjige in je soavtorica uspešnice The Hot Topic, how to avoid global warming while still keeping the lights on, ki jo je Al Gore opisal kot svetel vzor lucidnosti, The Times pa kot materialno zmago za sile dobrega.

Vodila je številne televizijske in radijske oddaje za BBC in pisala za mednarodne časopise in revije, kot so The Economist, The Wall Street Journal in The New York Times.

Na Dnevih energetikov bo Gabrielle Walker odgovorila na vprašanje, kateri izzivi in priložnosti za industrijo in storitve bodo v prihodnjih letih ključni za dolgoročno razogljičenje.

»Energy efficiency first«

Letošnja rdeča nit konference Dnevi energetikov bodo namreč izzivi in priložnosti pri prehodu v nizkoogljično družbo. Zakaj? Letos bomo v Sloveniji oblikovali Dolgoročno strategijo nizkih emisij do leta 2050 in pripravili Nacionalni energetski in podnebni načrt. Dokumenta bosta pomembno sooblikovala razvoj slovenskega gospodarstva.

Dnevi energetikov bodo 16. in 17. aprila v Portorožu. Program bo konkreten, govorniki bodo predstavili priložnosti, ki jih industriji in energetskim storitvam prinaša zmanjševanje emisij. Prednostna usmeritev je »Energy efficiency first«.

Predstavili bomo tudi napredne oblike upravljanja energije, energetske in tehnološke rešitve in nove poslovne modele v industriji in stavbah. Pomemben del programa bo tudi uporaba obnovljivih virov energije, ki s hitrim tehnološkim razvojem vstopajo v vse sektorje gospodarstva. Ne bomo pa pozabili niti problematike stavb, e-mobilnosti in digitalizacije energetike.

Podelili bomo tradicionalne energetske nagrade, in sicer v treh kategorijah: energetsko učinkovito podjetje ali ustanova, energetsko učinkovit projekt in promocijski projekt. Prijave sprejemamo do 8. marca.OK & EN
Novice
Novice Začelo se je: v ZDA razglasili prvi podnebni stečaj 10

Kalifornijska energetska družba PG&E je ta teden vložila zahtevo za zaščito pred upniki, kar so tudi največji ameriški časniki...

OK & EN
Novice
Novice POP TV: Arso zavrnil Marinčkov ugovor zoper izdano okoljevarstveno dovoljenje 60

Ministrstvo za okolje in prostor je za POP TV potrdilo, da je izdalo odločbo, s katero je zavrnilo ugovor predsednika novomeške okoljske...

OK & EN
Novice
Novice Kako so Nemci vlekli Bulčevo v mazohistično debato o dizlih in zraku 12

V Nemčiji se že več tednov prepirajo o tem, ali so meje za koncentracije onesnaževal v zraku prenizke. Debata je javna, a tudi...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Slovenski oljkar bo delal stroje, ki prinašajo revolucijo v izdelavo olja 4

Proizvodnja oljčnega olja z ultrazvokom, inovacija Bena Bajde iz Izole, prihrani 15 odstotkov elektrike in 30 odstotkov antioksidantov....

OK & EN
Elektrika
Elektrika Kaj prinaša nemško slovo od premoga Sloveniji 36

Člani nemške Kohlekommission, premogovne komisije, so se v soboto sporazumeli, da bodo v nemških elektrarnah kurili premog najdlje do...

OK & EN
Kadrovski pretresi v skupini HSE 3

TEŠ bo dobil že sedmega, HSE pa šestega direktorja v zadnjih osmih letih

OK & EN
Novice
Novice Odstopil je generalni direktor Holdinga Slovenske elektrarne 4

Generalni direktor Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) Matjaž Marovt je odstopil, postopki za imenovanje novega tečejo, so sporočili iz...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Primorski trgovec z elektriko E3 bo v nakup morda ponujen še drugim

Varuh konkurence ni zadovoljen s tem, da bi hčerinsko družbo Elektra Primorska kupil HSE. Kdo se še zanima za E3 in kdo bi se še lahko?