Letošnji Dnevi energetikov bodo usmerjeni v Energy efficiency first* Letošnji Dnevi energetikov bodo usmerjeni v Energy efficiency first* Aprila bo tradicionalno in najpomembnejše letno srečanje slovenskih energetikov z bogatim strokovnim programom in energetskimi nagradami.
'Elektrarne na blokih bodo poganjale kot gobe po dežju' 'Elektrarne na blokih bodo poganjale kot gobe po dežju' Družba GEN-I je na stanovanjskem bloku na Jesenicah postavila prvo samooskrbno elektrarno na večstanovanjski stavbi. Taki projekti bodo poganjali kot gobe po dežju, je napovedal predsednik uprave GEN-I Robert Golob.
Lani manj zelene elektrike kot predlani. In tudi manj izplačanih podpor. Lani manj zelene elektrike kot predlani. In tudi manj izplačanih podpor. Lani je bilo izplačanih za šest odstotkov manj podpor za proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov in soproizvodnje kot leta 2017.
Leben bo vztrajal proti frackingu. Kaj pravijo v Ascentu? Leben bo vztrajal proti frackingu. Kaj pravijo v Ascentu? »Vztrajal bom proti frackingu v Sloveniji,« je v sredo povedal okoljski minister Jure Leben. Družbo Ascent Resources, ki v Prekmurju črpa zemeljski plin, smo prosili za komentar.

Poslanci in Leben gredo na Dunaj gledat sežigalnico odpadkov

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
okolje   dodaj
odpadki   dodaj
Jure Leben dodaj
državni zbor dodaj
Zveza ekoloških... dodaj
 
Čas branja: 1 min
03.02.2019  23:00
Člani odbora DZ za infrastrukturo in okoljski minister Jure Leben si bodo ogledali sežigalnico Spittelau na Dunaju. To pa ni edini dogodek, ki bo v prihodnjih dneh povezan s sežigom odpadkov.
Poslanci in Leben gredo na Dunaj gledat sežigalnico odpadkov
V Celju že več let obratuje objekt za termično obdelavo odpakov. Več o njej boste lahko izvedeli 14. februarja.
Foto: Borut Hocevar

Obveščaj me o novih člankih:  
okolje   dodaj
odpadki   dodaj
Jure Leben dodaj
državni zbor dodaj
Zveza ekoloških gibanj... dodaj

Z okoljskega ministrstva so v petek sporočili, da bo minister Jure Leben skupaj s člani odbora Državnega zbora za infrastrukturo v sredo obiskal sežigalnico na Dunaju in si jo ogledal.

»Sežigalnica odpadkov Spittelau, ki se nahaja v središču mesta, je primer dobre prakse in zanimiva kombinacija odpadkov, energije ter kulture,« so med drugim zapisali v sporočilu na okoljskem ministrstvu.

O sežigu odpadkov pa bodo govorili 14. februarja na posvetu z naslovom Termična izraba nenevarnih odpadkov. Uvodni nagovor bo imel okoljski minister Leben, na posvetu pa bodo med drugim predstavili pravne podlage za postavitev sežigalnice in tehnologije za termično obdelavo odpadkov.

Predstavili bodo tudi dva objekta: napravo Energetike Celje in napravo v avstrijskem Podkloštru. Organizatorji napovedujejo, da bo avstrijski gost predstavil termično izrabo nevarnih in komunalnih odpadkov ter predelavo zemljin z nevarnimi odpadki.

Govorili bodo tudi o vplivu takšne obdelave odpadkov na zdravje ljudi in o komunikacijskih dejavnostih pri projektu energetske izrabe odpadkov.

Posvet je brezplačen, pripravile pa ga bodo štiri nevladne organizacije: Slovensko združenje za ravnanje s trdnimi odpadki SISWA, Zveza ekoloških gibanj Slovenije, Alpe Adria Green in Združenje za energetsko neodvisnost Slovenije.

Celjsko napravo smo predstavili tudi na lanskem Okoljskem srečanju časnika Finance, nekaj posnetkov pa je tudi v videu:Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Novice
Novice Začelo se je: v ZDA razglasili prvi podnebni stečaj 10

Kalifornijska energetska družba PG&E je ta teden vložila zahtevo za zaščito pred upniki, kar so tudi največji ameriški časniki...

OK & EN
Novice
Novice POP TV: Arso zavrnil Marinčkov ugovor zoper izdano okoljevarstveno dovoljenje 60

Ministrstvo za okolje in prostor je za POP TV potrdilo, da je izdalo odločbo, s katero je zavrnilo ugovor predsednika novomeške okoljske...

OK & EN
Novice
Novice Kako so Nemci vlekli Bulčevo v mazohistično debato o dizlih in zraku 12

V Nemčiji se že več tednov prepirajo o tem, ali so meje za koncentracije onesnaževal v zraku prenizke. Debata je javna, a tudi...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Slovenski oljkar bo delal stroje, ki prinašajo revolucijo v izdelavo olja 4

Proizvodnja oljčnega olja z ultrazvokom, inovacija Bena Bajde iz Izole, prihrani 15 odstotkov elektrike in 30 odstotkov antioksidantov....

OK & EN
Elektrika
Elektrika Kaj prinaša nemško slovo od premoga Sloveniji 36

Člani nemške Kohlekommission, premogovne komisije, so se v soboto sporazumeli, da bodo v nemških elektrarnah kurili premog najdlje do...

OK & EN
Kadrovski pretresi v skupini HSE 3

TEŠ bo dobil že sedmega, HSE pa šestega direktorja v zadnjih osmih letih

OK & EN
Novice
Novice Odstopil je generalni direktor Holdinga Slovenske elektrarne 4

Generalni direktor Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) Matjaž Marovt je odstopil, postopki za imenovanje novega tečejo, so sporočili iz...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Primorski trgovec z elektriko E3 bo v nakup morda ponujen še drugim

Varuh konkurence ni zadovoljen s tem, da bi hčerinsko družbo Elektra Primorska kupil HSE. Kdo se še zanima za E3 in kdo bi se še lahko?