Šarec pozval k prevetritvi nevladnih organizacij Šarec pozval k prevetritvi nevladnih organizacij Ministrstvo za okolje in prostor naj pripravi zakonodajo, ki bo prevetrila, katere so nevladne organizacije, ki delujejo v javnem interesu, je ob začetku današnje seje Državnega zbora povedal premier Marjan Šarec v odgovoru na vprašanje Dušana Šiška (SNS).
Za tretjega člana poslovodstva HSE imenovan Mirko Marinčič Za tretjega člana poslovodstva HSE imenovan Mirko Marinčič Nadzorni svet Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) je na današnji izredni seji za tretjega člana poslovodstva, poslovnega direktorja s štiriletnim mandatom, imenoval Mirka Marinčiča.
Zakaj imamo tako malo vetrnih elektrarn in kako naj bomo potem podnebno ambiciozni Zakaj imamo tako malo vetrnih elektrarn in kako naj bomo potem podnebno ambiciozni »Če ni politične volje, je težko razvijati vetrne projekte,« je na konferenci o potencialih vetrne energije povedal predstavnik evropskega združenja vetrne energije WindEurope Ivan Komusanac. Po njegovih besedah je v Sloveniji največja omejitev za postavitev vetrnih elektrarn Natura 2000.
Slovenci bodo gradili 26,5-milijonski center za ravnanje z odpadki v Šibeniku Slovenci bodo gradili 26,5-milijonski center za ravnanje z odpadki v Šibeniku Gradbeno podjetje GH Holding je v Šibeniku podpisalo pogodbo za projektiranje in izgradnjo Centra za ravnanje z odpadki za mesto Šibenik z okolico.
Katere embalažne družbe bodo preživele spremembe Zakona o varstvu okolja Katere embalažne družbe bodo preživele spremembe Zakona o varstvu okolja Predlog zakonskih sprememb kaže, da bi utegnilo okoljsko ministrstvo pustiti pri življenju največ tri od šestih družb za ravnanje z odpadno embalažo (DROE).

V sredo v živo: japonski projekt Družba 5.0, nova priložnost za slovenska podjetja

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
Japonska   dodaj
mednarodna trgovina   dodaj
mednarodni odnosi   dodaj
Hitachi dodaj
ELES dodaj
 
Čas branja: 1 min
05.02.2019  00:25  Dopolnjeno: 05.02.2019 15:39
Society 5.0 je japonska razvojna iniciativa, ki postaja priljubljena po vsem svetu, v Sloveniji pa lahko zelo okrepi gospodarsko sodelovanje z Japonsko. Iniciativo bodo predstavili jutri v BTC.
V sredo v živo: japonski projekt Družba 5.0, nova priložnost za slovenska podjetja
Japonsko-slovenski dogodek v konferenčni dvorani Kristalne palače v ljubljanskem BTC.
Foto: Jure Makovec

Obveščaj me o novih člankih:  
Japonska   dodaj
mednarodna trgovina   dodaj
mednarodni odnosi   dodaj
Hitachi dodaj
ELES dodaj

Slovensko-japonsko gospodarsko sodelovanje se razvija v robotiki, energetiki, mobilnosti, umetni inteligenci in na številnih drugih področij, povezanih s tehnologijami, ki so osnova za iniciativo Society 5.0 / Družba 5.0.

Society 5.0 je ideja o razvoju človeške družbe z delom in tehnologijo. Ključni nosilec pobude je najvplivnejše japonsko gospodarsko združenje Keidanren. Njegov predsednik je Hiroaki Nakanishi, ki je obenem tudi predsednik Hitachija.

Na sredinem dogodku 5. Forum: Družba 5.0 bodo predstavili dosežke dosedanjega sodelovanja med državama in tudi možnosti, ki jih ima slovensko gospodarstvo na tem področju. Pritegniti želijo čim več slovenskih in japonskih podjetij, inštitutov, univerz in drugih.

Dogodek organizira Slovensko-japonski poslovni svet, njegov predsednik je direktor družbe ELES Aleksander Mervar. Pri organizaciji sodeluje družba BTC, dogodek pa je podprlo več državnih ustanov.

Med japonskimi govorci bodo Ken Umei iz družbe Hitachi Europe, japonski ambasador v Sloveniji Masaharu Yoshida, vodilni inženir v družbi Hitachi Yoshiaki Ichikawa in direktor Hitachijeve skupine za raziskave in razvoj Norihiko Moriwaki.

Sodelovanje med državama lahko oblikuje številne razvojne priložnosti tudi z mala in srednja slovenska podjetja, so sporočili organizatorji in dodali: »Imamo vse možnosti postati evropska lokacija za skupne razvojne (pilotske) projekte z Japonsko v Evropi.«

Družba 5.0 bo prvi v vrsti dogodkov in dejavnosti, s katerimi želijo povezati čim več slovenskih in japonskih podjetij in ustanov, ki vidijo razvojne priložnosti v konceptu Society 5.0. Za Slovenijo pomeni iniciativa izjemno priložnost za tehnološki preboj, so še zapisali organizatorji.OK & EN
Elektrika
Elektrika Slovenski kriptomilijonar postavlja eno največjih baterij v tem delu Evrope 2

Na Jesenicah bodo jeseni dokončali 13-megavatni baterijski sistem, investitorja sta Damian Merlak, ex Bitstamp, in Roman Bernard, Encom....

OK & EN
Novice
Novice Ogljični kuponi kot suho zlato: Belektron je z njimi podeseteril dobiček in podvojil kapital 15

Kaj menite, koliko zaposlenih ima podjetje, ki je lani ustvarilo dobrih 24 milijonov evrov dobička in 737 milijonov evrov prihodkov? Šest.

OK & EN
Elektrika
Elektrika (foto) Kronotermova toplotna črpalka, ki so jo Nemci uvrstili na prvo mesto v Evropi

V podjetju Kronoterm so predstavili nov model toplotne črpalke, ki je seznamu nemškega urada BAFA zasedla prvo mesto po sezonski...

OK & EN
Odpadki
Odpadki Kako na Vrhniki predelajo avtomobilsko zračno blazino v nakupovalno torbo 2

V Komunalnem podjetju Vrhnika so lani začeli izdelavo nakupovalnih torb in nahrbtnikov iz blaga za zračne blazine. Torbe so negorljive in...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Slovenija je dobila prvo ultra hitro e-polnilnico 31

Münchenska družba Ionity je v Ilirski Bistrici postavila štiri 350-kilovatne polnilnice za električne avte. Projektant in izvajalec je...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Subvencije za e-avte: Eko sklad na eni, avtomobilisti na drugi strani 4

Na Eko skladu so pred dnevi objavili nov poziv za subvencije za električna in priključno-hibridna vozila. Zapletlo pa se je pri pogojih...

OK & EN
Novice
Novice 'Dimnikar, ki opozarja na napake v pečeh, ne bo obstal na trgu' 4

Zakon o dimnikarskih storitvah potrebuje popravke, ugotavljajo na obrtni in gospodarski zbornici. Ministrstvo zanje letos ne bo imelo...