Na Dnevih energetikov: švedske izkušnje za dvig energetske učinkovitosti v podjetjih Na Dnevih energetikov: švedske izkušnje za dvig energetske učinkovitosti v podjetjih Med govorniki na letošnji konferenci Dnevi energetikov bo tudi švedska (in evropska) strokovnjakinja za energetsko učinkovitost Anette Persson iz Švedske agencije za energijo.
Holding Slovenske elektrarne dobil novo vodstvo Holding Slovenske elektrarne dobil novo vodstvo Nadzorni svet Holdinga Slovenske elektrarne je na redni seji za novega generalnega direktorja družbe soglasno imenoval Stojana Nikolića, za poslovnega direktorja pa Viktorja Vračarja.
Ministrstvo sprašuje občine, če katera hoče sežigalnico Ministrstvo sprašuje občine, če katera hoče sežigalnico Kandidata za okoljskega ministra Simona Zajca so zaslišali poslanci odbora za infrastrukturo. Povzemamo nekatere Zajčeve misli.
Zveza Merklove in Macrona se je zaradi podnebja zalomila Zveza Merklove in Macrona se je zaradi podnebja zalomila EU je razdeljena: Francija bi Evropo razogljičila do leta 2050, Nemčija pa ne. Vsaka ima svoje zaveznike.
(video) Zmagovalec okoljskega razpisa Financ izdelal sistem za toplotno omrežje (video) Zmagovalec okoljskega razpisa Financ izdelal sistem za toplotno omrežje V Krškem je podjetje Amibit razvilo in implementiralo svoj prvi sistem za nadzor toplotnega omrežja.

Ne zamudite: v Velenju v živo o premogu, Tešu in slovenski energetiki

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
energetika   dodaj
Velenje   dodaj
Akademija Finance   dodaj
Hinko Šolinc dodaj
Stojan Nikolić dodaj
 
Čas branja: 1 min
19.02.2019  00:30
Na dogodku Financ v Velenju bomo govorili tudi s Hinkom Šolincem z infrastrukturnega ministrstva in Stojanom Nikolićem iz uprave HSE.
Ne zamudite: v Velenju v živo o premogu, Tešu in slovenski energetiki
Foto: Aleš Beno

Obveščaj me o novih člankih:  
energetika   dodaj
Velenje   dodaj
Akademija Finance   dodaj
Hinko Šolinc dodaj
Stojan Nikolić dodaj

Energetika bo zadnja točka dogodka časnika Finance Šaleški forum. Kakopak, saj bo dogodek v Velenju. S Hinkom Šolincem, ministrstvo za infrastrukturo, in Stojanom Nikolićem, Holding Slovenske elektrarne, bomo govorili o aktualnih vprašanjih šaleške in tudi vseslovenske energetike. Sogovornikoma boste lahko zastavili vprašanja tudi gledalci.

To pa ni vse. Dogodek bomo začeli s pogovorom s predsednikom uprave Darsa Tomažem Vidicem. Spraševali ga bomo o … tretji razvojni osi, seveda.

O Šaleškem gospodarstvu bomo govorili pri okrogli mizi s predsednikom Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Brankom Mehom, predsednikom Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice Blažem Nardinom in direktorjem oskrbovalne verige in IT v Skazi Bartom Stegemanom.

Visokotehnološko velenjsko gospodarstvo bosta zastopali podjetji Mega M in Amibit. V programe naših dogodkov pa redno vključujemo tudi družinske kmetije, tokrat bo sodeloval Tomaž Drev z Domačije Lamperček.

Dogodek je del serije regionalnih gospodarskih srečanj. Vsako leto jih pripravimo po osem v različnih krajih po Sloveniji. Dogodki so namenjeni vsem, ki jih zanimajo gospodarska vprašanja.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Odpadki
Odpadki Posneli smo tovornjak, ki je odložil odpadke, kamor jih ne bi smel 1

Lani smo opozorili na več kot 20 tisoč kubičnih metrov gradbenih odpadkov v ljubljanskem predmestju. Preverili smo, kako jih...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Tako je bilo ob največjem izpadu elektrike v Berlinu. Opozorilo za vso Evropo 14

V Berlinu je v torek ostalo brez električne energije okoli 32 tisoč gospodinjstev. Nemci ob tem ugotavljajo, kako so pripravljeni na...

OK & EN
Novice
Novice Energetika Ljubljana kupila plinski turbini od Grkov za 123 milijonov 3

Končali so pogajanja o nakupu dveh plinsko-parnih enot, ki bosta nadomestili premogovni enoti pri ogrevanju Ljubljane.

OK & EN
Novice
Novice Kdo je Simon Zajc, kandidat za okoljskega ministra 11

Vodenje ministrstva za okolje in prostor se obeta državnemu sekretarju Simonu Zajcu, ki ga na položaj predlaga SMC. Po mnenju prvaka...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Novšak: Regija potrebuje 1.200-megavatno jedrsko elektrarno 64

»V Sloveniji in na Hrvaškem skupaj primanjkuje električne energije za 1.200-megavatno jedrsko elektrarno,« je zatrdil generalni...

OK & EN
Novice
Novice Šesterica toži EU, ker spodbuja kurjenje lesa, kar povzroča več izpustov kot premog 4

Tožniki iz EU in ZDA dokazujejo, kakšno škodo povzroča Evropi in ZDA direktiva, ki šteje med obnovljive vire tudi lesno biomaso.

OK & EN
Nafta+Plin
Nafta+Plin Arso: Za hidravlično lomljenje na Petišovskem polju potrebna presoja vplivov na okolje 11

Agencija RS za okolje (Arso) je odločila, da bo za črpanje plina s hidravličnim lomljenjem na Petišovskem polju, ki mu nasprotujejo...