Slovenski vojaki pripravili evropski projekt e-mobilnosti in vodikove tehnologije Slovenski vojaki pripravili evropski projekt e-mobilnosti in vodikove tehnologije Na ministrstvu za obrambo so pripravili projekt, ki vključuje izdelavo vodika, obnovljive vire, hrambo energije in drugo. Projekt je postal evropski.
Kakšna bo škoda, če ne bo elektrarn na Muri Kakšna bo škoda, če ne bo elektrarn na Muri Povzemamo nekatere ocene škode v primeru odvzema koncesije za izgradnjo hidroelektrarn na Muri.
Okoljevarstveniki so povedali, zakaj so zadovoljni z prekinitvijo postavitve HE Mokrice Okoljevarstveniki so povedali, zakaj so zadovoljni z prekinitvijo postavitve HE Mokrice Hidroelektrarna (HE) Mokrice bi, tako kot ostale HE, spremenila rečni prostor in ogrozila ribje vrste, saj omilitveni ukrepi ne delujejo, opozarja Društvo za preučevanje rib Slovenije, ki je doseglo nov postopek o okoljevarstvenem soglasju za to HE.
Po požaru v Lenartu: to so inšpekcije, ki so pregledale sortirnico Po požaru v Lenartu: to so inšpekcije, ki so pregledale sortirnico Po neuradnih podatkih podjetja Salomon se »izsledki dosedanjih preiskav nagibajo v smer«, da je bil petkov požar v sortirnici odpadkov v Lenartu podtaknjen. Dodajamo pregled inšpekcijskih pregledov sortirnice.
Slovenija išče elektriko čedalje bolj proti vzhodu Evrope Slovenija išče elektriko čedalje bolj proti vzhodu Evrope Ključen energetski izziv je pridobivanje energije iz nefosilnih virov in ob tem izboljšati življenjski standard, je povedal na konferenci Dnevi energetikov generalni direktor Gen energije Martin Novšak.

Ne zamudite: v Velenju v živo o premogu, Tešu in slovenski energetiki

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
energetika   dodaj
Velenje   dodaj
Akademija Finance   dodaj
Hinko Šolinc dodaj
Stojan Nikolić dodaj
 
Čas branja: 1 min
19.02.2019  00:30
Na dogodku Financ v Velenju bomo govorili tudi s Hinkom Šolincem z infrastrukturnega ministrstva in Stojanom Nikolićem iz uprave HSE.
Ne zamudite: v Velenju v živo o premogu, Tešu in slovenski energetiki
Foto: Aleš Beno

Obveščaj me o novih člankih:  
energetika   dodaj
Velenje   dodaj
Akademija Finance   dodaj
Hinko Šolinc dodaj
Stojan Nikolić dodaj

Energetika bo zadnja točka dogodka časnika Finance Šaleški forum. Kakopak, saj bo dogodek v Velenju. S Hinkom Šolincem, ministrstvo za infrastrukturo, in Stojanom Nikolićem, Holding Slovenske elektrarne, bomo govorili o aktualnih vprašanjih šaleške in tudi vseslovenske energetike. Sogovornikoma boste lahko zastavili vprašanja tudi gledalci.

To pa ni vse. Dogodek bomo začeli s pogovorom s predsednikom uprave Darsa Tomažem Vidicem. Spraševali ga bomo o … tretji razvojni osi, seveda.

O Šaleškem gospodarstvu bomo govorili pri okrogli mizi s predsednikom Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Brankom Mehom, predsednikom Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice Blažem Nardinom in direktorjem oskrbovalne verige in IT v Skazi Bartom Stegemanom.

Visokotehnološko velenjsko gospodarstvo bosta zastopali podjetji Mega M in Amibit. V programe naših dogodkov pa redno vključujemo tudi družinske kmetije, tokrat bo sodeloval Tomaž Drev z Domačije Lamperček.

Dogodek je del serije regionalnih gospodarskih srečanj. Vsako leto jih pripravimo po osem v različnih krajih po Sloveniji. Dogodki so namenjeni vsem, ki jih zanimajo gospodarska vprašanja.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Elektrika
Elektrika V Nemčiji trdijo, da e-avto onesnažuje bolj od dizla in navijajo za vodik ter zeleni metan 33

Trije nemški raziskovalci so objavili študijo, v kateri trdijo, da je ogljični odtis električnega avta v Nemčiji večji od dizelskega....

OK & EN
Elektrika
Elektrika GEN-I: to je sončna elektrarna, ki ni vključena v nobeno podporno shemo

GEN-I in Steklarna Hrastnik sta predstavila projekt za pridobivanje vodika in sončno elektrarno, ki bo projektu zagotovila elektriko.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Kdo sta Besek in Brankovič, ki sta pred nekaj dnevi prišla v HSE 3

Nadzorni svet HSE je včeraj na izredni seji za začasnega poslovnega direktorja imenoval Tomaža Beska, člana nadzornega sveta družbe,...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Projekt, ki bo v Lučah omogočil, da si bodo lahko vso elektriko proizvedli sami in iz obnovljivih virov 1

Petrol, Elektro Celje in ljubljanska fakulteta za elek­trotehniko postavljajo v Lučah v Zgornji Savinjski dolini prvo slovensko...

OK & EN
Novice
Novice V Ljubljani podpisana pogodba, težka krepko čez sto milijonov 3

V Energetiki Ljubljana so podpisali pogodbo za dobavo glavne tehnološke opreme za izgradnjo plinsko-parne enote.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Prihajajo spremembe pri prispevkih za samooskrbne elektrarne

Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo je na okrogli mizi elektrodistribucije napovedal spremembe pri obremenitvah elektrarn za...

OK & EN
Elektrika
Elektrika V GEN-I bodo zaposlili sto novih sodelavcev »za zeleno revolucijo v Sloveniji«

Iz Skupine GEN-I so sporočili, da iščejo nove sodelavce s področja naravoslovnih, ekonomskih in humanističnih ved: »Z vrhunsko ekipo...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Stanovalci blokov, tu boste izvedeli, kako lahko postavite sončno elektrarno

Po novem lahko tudi stanovalci blokov postavijo sončno elektrarno za samooskrbo. To pa še ni vse, za ogrevanje sanitarne vode lahko...