Na Dnevih energetikov: švedske izkušnje za dvig energetske učinkovitosti v podjetjih Na Dnevih energetikov: švedske izkušnje za dvig energetske učinkovitosti v podjetjih Med govorniki na letošnji konferenci Dnevi energetikov bo tudi švedska (in evropska) strokovnjakinja za energetsko učinkovitost Anette Persson iz Švedske agencije za energijo.
Holding Slovenske elektrarne dobil novo vodstvo Holding Slovenske elektrarne dobil novo vodstvo Nadzorni svet Holdinga Slovenske elektrarne je na redni seji za novega generalnega direktorja družbe soglasno imenoval Stojana Nikolića, za poslovnega direktorja pa Viktorja Vračarja.
Ministrstvo sprašuje občine, če katera hoče sežigalnico Ministrstvo sprašuje občine, če katera hoče sežigalnico Kandidata za okoljskega ministra Simona Zajca so zaslišali poslanci odbora za infrastrukturo. Povzemamo nekatere Zajčeve misli.
Zveza Merklove in Macrona se je zaradi podnebja zalomila Zveza Merklove in Macrona se je zaradi podnebja zalomila EU je razdeljena: Francija bi Evropo razogljičila do leta 2050, Nemčija pa ne. Vsaka ima svoje zaveznike.
(video) Zmagovalec okoljskega razpisa Financ izdelal sistem za toplotno omrežje (video) Zmagovalec okoljskega razpisa Financ izdelal sistem za toplotno omrežje V Krškem je podjetje Amibit razvilo in implementiralo svoj prvi sistem za nadzor toplotnega omrežja.

(prejeli smo) Izjava ob podajanju javnega sporočila sto kvazi znanstvenikov

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
elektrika   dodaj
energetika   dodaj
Mura dodaj
Božo Dukić dodaj
 
Čas branja: 1 min
01.03.2019  15:50  Dopolnjeno: 01.03.2019 15:51
(prejeli smo) Izjava ob podajanju javnega sporočila sto kvazi znanstvenikov

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
elektrika   dodaj
energetika   dodaj
Mura dodaj
Božo Dukić dodaj

V preteklem letu smo organizirali strokovni posvet v Murski Soboti z namenom koriščenja vodotoka Mure za namakanje in oskrbo s pitno vodo.

Na naši spletni strani rekamura.si so predstavljena predavanja s posveta in tudi podatek, da je Mura v Sloveniji krajša za sedem kilometrov zaradi melioracijskih del. Imamo tudi informacijo, da je na avstrijski strani na vodotoku Mure zgrajenih 35 objektov (hidroelektrarn).

Na spletni strani je tudi predavanje o podnebnih spremembah, ki prihajajo v Prekmursko regijo. In sedaj kvazi znanstveniki vztrajajo na ohranjanju biotopa Mure v takšnem stanju, kakršen je danes. Vztrajajo torej na spremembi Mure v hudournik Mura z vsemi posledicami, ki jih prinašajo takšne spremembe.

Znanstveniki so spregledali, da niso nič naredili ob gradnji elektrarniških objektov na svojem delu Mure, želijo pa preprečiti tovrstno gradnjo v Sloveniji. Državam, ki ne bodo proizvedle dovolj energije iz obnovljivih virov, se bliža plačevanje zelene takse. Taksa bo obremenjevala državni proračun. Avstrijci proizvedejo dovolj obnovljive energije in čakajo na napake južne sosede, da ji bo naložena takšna kazen.

Papirni tiger v obliki sto znanstvenikov grozi brez utemeljenih strokovnih podlag, zato je takšen zapis videti samo kot bevskanje brez kakršnekoli podlage.

Božo Dukić je tajnik Združenja za energetsko neodvisnost Slovenije ZENS.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Odpadki
Odpadki Posneli smo tovornjak, ki je odložil odpadke, kamor jih ne bi smel 1

Lani smo opozorili na več kot 20 tisoč kubičnih metrov gradbenih odpadkov v ljubljanskem predmestju. Preverili smo, kako jih...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Tako je bilo ob največjem izpadu elektrike v Berlinu. Opozorilo za vso Evropo 14

V Berlinu je v torek ostalo brez električne energije okoli 32 tisoč gospodinjstev. Nemci ob tem ugotavljajo, kako so pripravljeni na...

OK & EN
Novice
Novice Energetika Ljubljana kupila plinski turbini od Grkov za 123 milijonov 3

Končali so pogajanja o nakupu dveh plinsko-parnih enot, ki bosta nadomestili premogovni enoti pri ogrevanju Ljubljane.

OK & EN
Novice
Novice Kdo je Simon Zajc, kandidat za okoljskega ministra 11

Vodenje ministrstva za okolje in prostor se obeta državnemu sekretarju Simonu Zajcu, ki ga na položaj predlaga SMC. Po mnenju prvaka...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Novšak: Regija potrebuje 1.200-megavatno jedrsko elektrarno 64

»V Sloveniji in na Hrvaškem skupaj primanjkuje električne energije za 1.200-megavatno jedrsko elektrarno,« je zatrdil generalni...

OK & EN
Novice
Novice Šesterica toži EU, ker spodbuja kurjenje lesa, kar povzroča več izpustov kot premog 4

Tožniki iz EU in ZDA dokazujejo, kakšno škodo povzroča Evropi in ZDA direktiva, ki šteje med obnovljive vire tudi lesno biomaso.

OK & EN
Nafta+Plin
Nafta+Plin Arso: Za hidravlično lomljenje na Petišovskem polju potrebna presoja vplivov na okolje 11

Agencija RS za okolje (Arso) je odločila, da bo za črpanje plina s hidravličnim lomljenjem na Petišovskem polju, ki mu nasprotujejo...