Ministrstvo ponovno išče interesente za interventni odvoz odpadne embalaže Ministrstvo ponovno išče interesente za interventni odvoz odpadne embalaže Ministrstvo za okolje in prostor je v začetku tedna objavilo nov javni razpis za prevzem in obdelavo odpadne embalaže in odpadnih nagrobnih sveč. Gre za odvoz na območjih, kjer v prvem javnem naročilu ni bilo zanimanja ponudnikov, ministrstvo pa je tokrat naročilo razbilo v manjše dele.
Podnebne spremembe so za posel veliko slabše kot katerikoli predpis Podnebne spremembe so za posel veliko slabše kot katerikoli predpis Ali podnebni ukrepi zmanjšujejo konkurenčnost evropskih podjetij, smo med drugim vprašali Gabrielle Walker, mednarodno strokovnjakinjo za trajnostno poslovanje.
V obratu z odpadki v Lenartu spet zagorelo V obratu z odpadki v Lenartu spet zagorelo V sortirnici odpadkov podjetja Salomon v Lenartu je danes nekaj pred 18. uro spet zagorelo. Gasilska intervencija poteka, so sporočili mariborski policisti.
Končan prvi remont črpalne hidroelektrarne Avče Končan prvi remont črpalne hidroelektrarne Avče V Soških elektrarnah Nova Gorica so po osmih letih obratovanja končali prvi remont agregata črpalne hidroelektrarne Avče. Končali so ga pred načrtovanim rokom.
Ob dnevu Zemlje: slovenski odpadki spet gorijo, interventni zakon pa ne deluje Ob dnevu Zemlje: slovenski odpadki spet gorijo, interventni zakon pa ne deluje V sortirnici odpadkov podjetja Salomon v Lenartu je ta teden gorelo dvakrat. Požara opozarjata, da se lahko ponovi leto 2017. Tudi zato, ker se kopiči nepobrana embalaža.

(prejeli smo) Izjava ob podajanju javnega sporočila sto kvazi znanstvenikov

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
elektrika   dodaj
energetika   dodaj
Mura dodaj
Božo Dukić dodaj
 
Čas branja: 1 min
01.03.2019  15:50  Dopolnjeno: 01.03.2019 15:51
(prejeli smo) Izjava ob podajanju javnega sporočila sto kvazi znanstvenikov

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
elektrika   dodaj
energetika   dodaj
Mura dodaj
Božo Dukić dodaj

V preteklem letu smo organizirali strokovni posvet v Murski Soboti z namenom koriščenja vodotoka Mure za namakanje in oskrbo s pitno vodo.

Na naši spletni strani rekamura.si so predstavljena predavanja s posveta in tudi podatek, da je Mura v Sloveniji krajša za sedem kilometrov zaradi melioracijskih del. Imamo tudi informacijo, da je na avstrijski strani na vodotoku Mure zgrajenih 35 objektov (hidroelektrarn).

Na spletni strani je tudi predavanje o podnebnih spremembah, ki prihajajo v Prekmursko regijo. In sedaj kvazi znanstveniki vztrajajo na ohranjanju biotopa Mure v takšnem stanju, kakršen je danes. Vztrajajo torej na spremembi Mure v hudournik Mura z vsemi posledicami, ki jih prinašajo takšne spremembe.

Znanstveniki so spregledali, da niso nič naredili ob gradnji elektrarniških objektov na svojem delu Mure, želijo pa preprečiti tovrstno gradnjo v Sloveniji. Državam, ki ne bodo proizvedle dovolj energije iz obnovljivih virov, se bliža plačevanje zelene takse. Taksa bo obremenjevala državni proračun. Avstrijci proizvedejo dovolj obnovljive energije in čakajo na napake južne sosede, da ji bo naložena takšna kazen.

Papirni tiger v obliki sto znanstvenikov grozi brez utemeljenih strokovnih podlag, zato je takšen zapis videti samo kot bevskanje brez kakršnekoli podlage.

Božo Dukić je tajnik Združenja za energetsko neodvisnost Slovenije ZENS.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Elektrika
Elektrika V Nemčiji trdijo, da e-avto onesnažuje bolj od dizla in navijajo za vodik ter zeleni metan 33

Trije nemški raziskovalci so objavili študijo, v kateri trdijo, da je ogljični odtis električnega avta v Nemčiji večji od dizelskega....

OK & EN
Elektrika
Elektrika GEN-I: to je sončna elektrarna, ki ni vključena v nobeno podporno shemo

GEN-I in Steklarna Hrastnik sta predstavila projekt za pridobivanje vodika in sončno elektrarno, ki bo projektu zagotovila elektriko.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Kdo sta Besek in Brankovič, ki sta pred nekaj dnevi prišla v HSE 3

Nadzorni svet HSE je včeraj na izredni seji za začasnega poslovnega direktorja imenoval Tomaža Beska, člana nadzornega sveta družbe,...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Projekt, ki bo v Lučah omogočil, da si bodo lahko vso elektriko proizvedli sami in iz obnovljivih virov 1

Petrol, Elektro Celje in ljubljanska fakulteta za elek­trotehniko postavljajo v Lučah v Zgornji Savinjski dolini prvo slovensko...

OK & EN
Novice
Novice V Ljubljani podpisana pogodba, težka krepko čez sto milijonov 3

V Energetiki Ljubljana so podpisali pogodbo za dobavo glavne tehnološke opreme za izgradnjo plinsko-parne enote.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Prihajajo spremembe pri prispevkih za samooskrbne elektrarne

Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo je na okrogli mizi elektrodistribucije napovedal spremembe pri obremenitvah elektrarn za...

OK & EN
Elektrika
Elektrika V GEN-I bodo zaposlili sto novih sodelavcev »za zeleno revolucijo v Sloveniji«

Iz Skupine GEN-I so sporočili, da iščejo nove sodelavce s področja naravoslovnih, ekonomskih in humanističnih ved: »Z vrhunsko ekipo...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Stanovalci blokov, tu boste izvedeli, kako lahko postavite sončno elektrarno

Po novem lahko tudi stanovalci blokov postavijo sončno elektrarno za samooskrbo. To pa še ni vse, za ogrevanje sanitarne vode lahko...