Na Dnevih energetikov: švedske izkušnje za dvig energetske učinkovitosti v podjetjih Na Dnevih energetikov: švedske izkušnje za dvig energetske učinkovitosti v podjetjih Med govorniki na letošnji konferenci Dnevi energetikov bo tudi švedska (in evropska) strokovnjakinja za energetsko učinkovitost Anette Persson iz Švedske agencije za energijo.
Okoljevarstveniki: vlada naj s kampanjo spodbuja postavitev fotovoltaik Okoljevarstveniki: vlada naj s kampanjo spodbuja postavitev fotovoltaik Organizaciji Focus in Greenpeace pozivata vlado, da spremembe uredbe o samooskrbi z električno energijo podpre z nacionalno kampanjo, ki bo spodbudila razcvet projektov energetske skupnosti.
V Mariboru zagnali desetmilijonski projekt V Mariboru zagnali desetmilijonski projekt V mestni občini Maribor so letos začeli z energetsko sanacijo 24 javnih stavb. Vrednost projekta je okoli deset milijonov evrov.
Holding Slovenske elektrarne dobil novo vodstvo Holding Slovenske elektrarne dobil novo vodstvo Nadzorni svet Holdinga Slovenske elektrarne je na redni seji za novega generalnega direktorja družbe soglasno imenoval Stojana Nikolića, za poslovnega direktorja pa Viktorja Vračarja.
Ministrstvo sprašuje občine, če katera hoče sežigalnico Ministrstvo sprašuje občine, če katera hoče sežigalnico Kandidata za okoljskega ministra Simona Zajca so zaslišali poslanci odbora za infrastrukturo. Povzemamo nekatere Zajčeve misli.

(video) Zakaj se sodelovanje na natečaju za nagrade Financ splača? Poglejte primer.

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 1 min
08.03.2019  03:00
(video) Zakaj se sodelovanje na natečaju za nagrade Financ splača? Poglejte primer.
Aleš Nastran, Amibit
Foto: Borut Hočevar

Obveščaj me o novih člankih:  

Do 15. marca zbiramo prijave na razpis za energetske nagrade. Zbiramo jih v treh kategorijah: energetsko učinkovito podjetje, energetsko učinkovit projekt in promocijski projekt.

Vse prijavljene projekte in podjetja bomo predstavili v Financah 16. aprila, na prvi dan tradicionalne konference Dnevi energetikov. Na konferenci bomo tudi podelili nagrade: v vsaki kategoriji po dve, eno po izboru strokovne komisije in drugo po izboru bralcev Financ.

Kaj lahko prinese sodelovanje na razpisu Financ, kaže zgodba velenjskega viskokotehnološkega podjetja Amibit. Razvili so lastno programsko in strojno opremo, ki pomaga pri učinkoviti rabi energije, podpira pa tudi delovanje virtualnih elektrarn.

Leta 2017 so zmagali na razpisu za okoljske nagrade Financ. Po objavi rezultatov so jih opazili številni, ki potrebujejo takšne rešitve, Amibitu pa so se zato na široko odprla vrata v poslovni svet.

Na razpis energetskih nagrad se lahko prijavite prek spleta. Povezave na prijavne obrazce so na spletni strani Dnevov energetikov.

Konferenca Dnevi energetikov je tradicionalno in najpomembnejše letno srečanje slovenskih energetskih menedžerjev. Program sestavljajo predavanja vrhunskih tujih in domačih strokovnjakov. Med njimi so mednarodna strokovnjakinja za energetsko strategijo Gabrielle Walker, Anette Persson iz švedske agencije za energijo, vodja projektov v oddelku za industrijske procese in energetske sisteme AEE INTEC Jürgen Fluch in številni drugi.

Na Dneve energetikov se lahko prijavite prek spleta.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Odpadki
Odpadki Posneli smo tovornjak, ki je odložil odpadke, kamor jih ne bi smel 1

Lani smo opozorili na več kot 20 tisoč kubičnih metrov gradbenih odpadkov v ljubljanskem predmestju. Preverili smo, kako jih...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Tako je bilo ob največjem izpadu elektrike v Berlinu. Opozorilo za vso Evropo 14

V Berlinu je v torek ostalo brez električne energije okoli 32 tisoč gospodinjstev. Nemci ob tem ugotavljajo, kako so pripravljeni na...

OK & EN
Novice
Novice Energetika Ljubljana kupila plinski turbini od Grkov za 123 milijonov 3

Končali so pogajanja o nakupu dveh plinsko-parnih enot, ki bosta nadomestili premogovni enoti pri ogrevanju Ljubljane.

OK & EN
Novice
Novice Kdo je Simon Zajc, kandidat za okoljskega ministra 11

Vodenje ministrstva za okolje in prostor se obeta državnemu sekretarju Simonu Zajcu, ki ga na položaj predlaga SMC. Po mnenju prvaka...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Novšak: Regija potrebuje 1.200-megavatno jedrsko elektrarno 64

»V Sloveniji in na Hrvaškem skupaj primanjkuje električne energije za 1.200-megavatno jedrsko elektrarno,« je zatrdil generalni...

OK & EN
Novice
Novice Šesterica toži EU, ker spodbuja kurjenje lesa, kar povzroča več izpustov kot premog 4

Tožniki iz EU in ZDA dokazujejo, kakšno škodo povzroča Evropi in ZDA direktiva, ki šteje med obnovljive vire tudi lesno biomaso.

OK & EN
Nafta+Plin
Nafta+Plin Arso: Za hidravlično lomljenje na Petišovskem polju potrebna presoja vplivov na okolje 11

Agencija RS za okolje (Arso) je odločila, da bo za črpanje plina s hidravličnim lomljenjem na Petišovskem polju, ki mu nasprotujejo...