Ministrstvo ponovno išče interesente za interventni odvoz odpadne embalaže Ministrstvo ponovno išče interesente za interventni odvoz odpadne embalaže Ministrstvo za okolje in prostor je v začetku tedna objavilo nov javni razpis za prevzem in obdelavo odpadne embalaže in odpadnih nagrobnih sveč. Gre za odvoz na območjih, kjer v prvem javnem naročilu ni bilo zanimanja ponudnikov, ministrstvo pa je tokrat naročilo razbilo v manjše dele.
Podnebne spremembe so za posel veliko slabše kot katerikoli predpis Podnebne spremembe so za posel veliko slabše kot katerikoli predpis Ali podnebni ukrepi zmanjšujejo konkurenčnost evropskih podjetij, smo med drugim vprašali Gabrielle Walker, mednarodno strokovnjakinjo za trajnostno poslovanje.
V obratu z odpadki v Lenartu spet zagorelo V obratu z odpadki v Lenartu spet zagorelo V sortirnici odpadkov podjetja Salomon v Lenartu je danes nekaj pred 18. uro spet zagorelo. Gasilska intervencija poteka, so sporočili mariborski policisti.
Končan prvi remont črpalne hidroelektrarne Avče Končan prvi remont črpalne hidroelektrarne Avče V Soških elektrarnah Nova Gorica so po osmih letih obratovanja končali prvi remont agregata črpalne hidroelektrarne Avče. Končali so ga pred načrtovanim rokom.
Ob dnevu Zemlje: slovenski odpadki spet gorijo, interventni zakon pa ne deluje Ob dnevu Zemlje: slovenski odpadki spet gorijo, interventni zakon pa ne deluje V sortirnici odpadkov podjetja Salomon v Lenartu je ta teden gorelo dvakrat. Požara opozarjata, da se lahko ponovi leto 2017. Tudi zato, ker se kopiči nepobrana embalaža.

(video) Zakaj se sodelovanje na natečaju za nagrade Financ splača? Poglejte primer.

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 1 min
08.03.2019  03:00
(video) Zakaj se sodelovanje na natečaju za nagrade Financ splača? Poglejte primer.
Aleš Nastran, Amibit
Foto: Borut Hočevar

Obveščaj me o novih člankih:  

Do 15. marca zbiramo prijave na razpis za energetske nagrade. Zbiramo jih v treh kategorijah: energetsko učinkovito podjetje, energetsko učinkovit projekt in promocijski projekt.

Vse prijavljene projekte in podjetja bomo predstavili v Financah 16. aprila, na prvi dan tradicionalne konference Dnevi energetikov. Na konferenci bomo tudi podelili nagrade: v vsaki kategoriji po dve, eno po izboru strokovne komisije in drugo po izboru bralcev Financ.

Kaj lahko prinese sodelovanje na razpisu Financ, kaže zgodba velenjskega viskokotehnološkega podjetja Amibit. Razvili so lastno programsko in strojno opremo, ki pomaga pri učinkoviti rabi energije, podpira pa tudi delovanje virtualnih elektrarn.

Leta 2017 so zmagali na razpisu za okoljske nagrade Financ. Po objavi rezultatov so jih opazili številni, ki potrebujejo takšne rešitve, Amibitu pa so se zato na široko odprla vrata v poslovni svet.

Na razpis energetskih nagrad se lahko prijavite prek spleta. Povezave na prijavne obrazce so na spletni strani Dnevov energetikov.

Konferenca Dnevi energetikov je tradicionalno in najpomembnejše letno srečanje slovenskih energetskih menedžerjev. Program sestavljajo predavanja vrhunskih tujih in domačih strokovnjakov. Med njimi so mednarodna strokovnjakinja za energetsko strategijo Gabrielle Walker, Anette Persson iz švedske agencije za energijo, vodja projektov v oddelku za industrijske procese in energetske sisteme AEE INTEC Jürgen Fluch in številni drugi.

Na Dneve energetikov se lahko prijavite prek spleta.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Elektrika
Elektrika V Nemčiji trdijo, da e-avto onesnažuje bolj od dizla in navijajo za vodik ter zeleni metan 33

Trije nemški raziskovalci so objavili študijo, v kateri trdijo, da je ogljični odtis električnega avta v Nemčiji večji od dizelskega....

OK & EN
Elektrika
Elektrika GEN-I: to je sončna elektrarna, ki ni vključena v nobeno podporno shemo

GEN-I in Steklarna Hrastnik sta predstavila projekt za pridobivanje vodika in sončno elektrarno, ki bo projektu zagotovila elektriko.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Kdo sta Besek in Brankovič, ki sta pred nekaj dnevi prišla v HSE 3

Nadzorni svet HSE je včeraj na izredni seji za začasnega poslovnega direktorja imenoval Tomaža Beska, člana nadzornega sveta družbe,...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Projekt, ki bo v Lučah omogočil, da si bodo lahko vso elektriko proizvedli sami in iz obnovljivih virov 1

Petrol, Elektro Celje in ljubljanska fakulteta za elek­trotehniko postavljajo v Lučah v Zgornji Savinjski dolini prvo slovensko...

OK & EN
Novice
Novice V Ljubljani podpisana pogodba, težka krepko čez sto milijonov 3

V Energetiki Ljubljana so podpisali pogodbo za dobavo glavne tehnološke opreme za izgradnjo plinsko-parne enote.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Prihajajo spremembe pri prispevkih za samooskrbne elektrarne

Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo je na okrogli mizi elektrodistribucije napovedal spremembe pri obremenitvah elektrarn za...

OK & EN
Elektrika
Elektrika V GEN-I bodo zaposlili sto novih sodelavcev »za zeleno revolucijo v Sloveniji«

Iz Skupine GEN-I so sporočili, da iščejo nove sodelavce s področja naravoslovnih, ekonomskih in humanističnih ved: »Z vrhunsko ekipo...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Stanovalci blokov, tu boste izvedeli, kako lahko postavite sončno elektrarno

Po novem lahko tudi stanovalci blokov postavijo sončno elektrarno za samooskrbo. To pa še ni vse, za ogrevanje sanitarne vode lahko...