Slovenski vojaki pripravili evropski projekt e-mobilnosti in vodikove tehnologije Slovenski vojaki pripravili evropski projekt e-mobilnosti in vodikove tehnologije Na ministrstvu za obrambo so pripravili projekt, ki vključuje izdelavo vodika, obnovljive vire, hrambo energije in drugo. Projekt je postal evropski.
Kakšna bo škoda, če ne bo elektrarn na Muri Kakšna bo škoda, če ne bo elektrarn na Muri Povzemamo nekatere ocene škode v primeru odvzema koncesije za izgradnjo hidroelektrarn na Muri.
Okoljevarstveniki so povedali, zakaj so zadovoljni z prekinitvijo postavitve HE Mokrice Okoljevarstveniki so povedali, zakaj so zadovoljni z prekinitvijo postavitve HE Mokrice Hidroelektrarna (HE) Mokrice bi, tako kot ostale HE, spremenila rečni prostor in ogrozila ribje vrste, saj omilitveni ukrepi ne delujejo, opozarja Društvo za preučevanje rib Slovenije, ki je doseglo nov postopek o okoljevarstvenem soglasju za to HE.
Po požaru v Lenartu: to so inšpekcije, ki so pregledale sortirnico Po požaru v Lenartu: to so inšpekcije, ki so pregledale sortirnico Po neuradnih podatkih podjetja Salomon se »izsledki dosedanjih preiskav nagibajo v smer«, da je bil petkov požar v sortirnici odpadkov v Lenartu podtaknjen. Dodajamo pregled inšpekcijskih pregledov sortirnice.
Slovenija išče elektriko čedalje bolj proti vzhodu Evrope Slovenija išče elektriko čedalje bolj proti vzhodu Evrope Ključen energetski izziv je pridobivanje energije iz nefosilnih virov in ob tem izboljšati življenjski standard, je povedal na konferenci Dnevi energetikov generalni direktor Gen energije Martin Novšak.

(video) Zakaj se sodelovanje na natečaju za nagrade Financ splača? Poglejte primer.

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 1 min
08.03.2019  03:00
(video) Zakaj se sodelovanje na natečaju za nagrade Financ splača? Poglejte primer.
Aleš Nastran, Amibit
Foto: Borut Hočevar

Obveščaj me o novih člankih:  

Do 15. marca zbiramo prijave na razpis za energetske nagrade. Zbiramo jih v treh kategorijah: energetsko učinkovito podjetje, energetsko učinkovit projekt in promocijski projekt.

Vse prijavljene projekte in podjetja bomo predstavili v Financah 16. aprila, na prvi dan tradicionalne konference Dnevi energetikov. Na konferenci bomo tudi podelili nagrade: v vsaki kategoriji po dve, eno po izboru strokovne komisije in drugo po izboru bralcev Financ.

Kaj lahko prinese sodelovanje na razpisu Financ, kaže zgodba velenjskega viskokotehnološkega podjetja Amibit. Razvili so lastno programsko in strojno opremo, ki pomaga pri učinkoviti rabi energije, podpira pa tudi delovanje virtualnih elektrarn.

Leta 2017 so zmagali na razpisu za okoljske nagrade Financ. Po objavi rezultatov so jih opazili številni, ki potrebujejo takšne rešitve, Amibitu pa so se zato na široko odprla vrata v poslovni svet.

Na razpis energetskih nagrad se lahko prijavite prek spleta. Povezave na prijavne obrazce so na spletni strani Dnevov energetikov.

Konferenca Dnevi energetikov je tradicionalno in najpomembnejše letno srečanje slovenskih energetskih menedžerjev. Program sestavljajo predavanja vrhunskih tujih in domačih strokovnjakov. Med njimi so mednarodna strokovnjakinja za energetsko strategijo Gabrielle Walker, Anette Persson iz švedske agencije za energijo, vodja projektov v oddelku za industrijske procese in energetske sisteme AEE INTEC Jürgen Fluch in številni drugi.

Na Dneve energetikov se lahko prijavite prek spleta.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Elektrika
Elektrika V Nemčiji trdijo, da e-avto onesnažuje bolj od dizla in navijajo za vodik ter zeleni metan 33

Trije nemški raziskovalci so objavili študijo, v kateri trdijo, da je ogljični odtis električnega avta v Nemčiji večji od dizelskega....

OK & EN
Elektrika
Elektrika GEN-I: to je sončna elektrarna, ki ni vključena v nobeno podporno shemo

GEN-I in Steklarna Hrastnik sta predstavila projekt za pridobivanje vodika in sončno elektrarno, ki bo projektu zagotovila elektriko.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Kdo sta Besek in Brankovič, ki sta pred nekaj dnevi prišla v HSE 3

Nadzorni svet HSE je včeraj na izredni seji za začasnega poslovnega direktorja imenoval Tomaža Beska, člana nadzornega sveta družbe,...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Projekt, ki bo v Lučah omogočil, da si bodo lahko vso elektriko proizvedli sami in iz obnovljivih virov 1

Petrol, Elektro Celje in ljubljanska fakulteta za elek­trotehniko postavljajo v Lučah v Zgornji Savinjski dolini prvo slovensko...

OK & EN
Novice
Novice V Ljubljani podpisana pogodba, težka krepko čez sto milijonov 3

V Energetiki Ljubljana so podpisali pogodbo za dobavo glavne tehnološke opreme za izgradnjo plinsko-parne enote.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Prihajajo spremembe pri prispevkih za samooskrbne elektrarne

Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo je na okrogli mizi elektrodistribucije napovedal spremembe pri obremenitvah elektrarn za...

OK & EN
Elektrika
Elektrika V GEN-I bodo zaposlili sto novih sodelavcev »za zeleno revolucijo v Sloveniji«

Iz Skupine GEN-I so sporočili, da iščejo nove sodelavce s področja naravoslovnih, ekonomskih in humanističnih ved: »Z vrhunsko ekipo...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Stanovalci blokov, tu boste izvedeli, kako lahko postavite sončno elektrarno

Po novem lahko tudi stanovalci blokov postavijo sončno elektrarno za samooskrbo. To pa še ni vse, za ogrevanje sanitarne vode lahko...